PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

skobčevke

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Gost on Pet 08 Jun 2012, 00:51

Alojzij je napisal/a:
Miško je napisal/a:
Branko je napisal/a:Kolikor jaz vem naj bi oranžni obročki bili v uporabi leta 2010. Starost pa lahko približno določaš tudi po učkih (če so čisto črni), črtah na čelu (če se spuščajo čisto do kljunčka)... Ne me čisto za besedo držat saj sem tudi jaz začetnik. Pa veliko sreče in veselja pri novem prijatelju mižikanje

Tole pa potem ne gre skupi, moja kanarčica Miša ima vijolčen obroč pa na njem ni nikjer 09, je samo 10 kar se mi zdi da pomeni da je leta 2012 izvaljena. presenečen Imam pa še gould amadino, ki ima vijoličen obroček in na njem piše 09 zdaj pa ne vem???
Miško, seveda ne veš, zato tudi v bodoče poskušaj postavljati vprašanja in ne tditeve klicaj klicaj Tvoja kanarčica Miša očitno nima originalnega obročka, kakor ga ima gould amadina.
Originalni obročki (Slovenske zveza gojiteljev ptic) violičaste barve so bili v uporabi v letu 2009. Zato je na obročku med drugimi podatki tudi 09, kar je okrajšava tistega leta. nasmeh

Ja ima obroček originalen, sam ne vem če je slovenski?? Ker ma amadinec napisano SI-slovenija miša pa ima napisano za državo:
KK
SK

zdej pa ne vem katera država je to? Obroček pa je vijoličast!!!
Za fifita (amadina) vem, da ima slovenski obroček ker sem ga kupil od rejca Jožeta Kolandra iz Trbovlje.
Mišo pa sem kupil v Tukano Trbovlje. zgleda da iz nekje drugod uvažajo ptiče. So mi pa rekli l 2010 ko sem Miško kupil, da je letošnji mladič, in na obročku piše 10 kar pomeni 2010! Je pa obroček vijoličast tako kot od Fifija.
Miša ima originalen obroček samo da ni slovenski ker ima tako ptevilko rejca, tekočo številko obročka 001-999 pa državo in letnico nevtralen izvalitve!

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  sarahtacek on Sre 11 Jul 2012, 02:53

Spet vam malo pišem tokrat bi vas rada vprašala koliko ča sa potrebuješ da udomačiš skobčevko,saj jio imam jaz približno 4 mesce in še vedno se me boji pa ji vsaki dan spuščam ven pa jo probam dat na ramo pa tudi pogovarjam se z njo .nevem ka naj naredim??????
Skobčevka 3 Skobčevka Skobčevka4 nevtralen
avatar
sarahtacek
Član
Član

Število prispevkov : 18
Datum registracije : 19/03/2012
Starost : 21

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Boba on Sre 11 Jul 2012, 04:31

Sama sem mnenja, da skobčevke več kot 14 dni skoraj ne potrebujejo, seveda ob predpostavki, da z njo delamo vsak dan in smo dosledni pri vajah. Če pa že imamo udomačeno ptico, pa prišlek potrebuje še manj časa. Je pa treba ob tem upoštevati, da ptica ne bo popolnoma sproščena še nekaj časa, čeprav bo šla na prst, dala poljubček, celo, če bo sama priletela na ramo. Vendar se bo sčasoma tudi sprostila, ko bo ugotovila, da je varna. Skobčevke se tudi razlikujejo med sabo, ene so bolj zaupljive narave, druge malo manj, pač odvisno od karakterja.

Če delaš tako, kot ti je bilo svetovano na začetku, uspeh ne bi smel izostati, v to sem prepričana.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu