PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Go down

Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Ronja on Sob 02 Jun 2012, 08:30

Kadar se pri skobčevkah pojavijo težave, kjer je potrebna pomoč veterinarja specialista, ki se spozna na ptice, smo včasih kar v zagati, kam bi se lahko obrnili. Verjamem, da takih veterinarjev ni veliko, si pa tudi mislim, da je včasih kakšen izmed veterinarjev malce neodgovoren in svetuje ali celo diagnosticira kakšne bolezni pri pticah, čeprav se nanje sploh ne spozna. Ali pa to stori celo samo po telefonu, ne da bi ptička prej sploh pregledal! Takrat bi moral v naši glavi res že tuliti rdeči alarm.
Z morebitnim napačnim zdravljenjem lahko tako mali in občutljivi živalci, kot je ptiček, ogrozimo življenje.

Pa tudi med veterinarji, ki se na ptice resnično spoznajo, obstajajo razlike. Eni se jim posvečajo bolj zavzeto, drugi manj. Temu ustrezna je potem seveda tudi strokovnost njihovega ravnanja. Sama opažam, da je res dobrega veterinarja, ki je tudi specialist za ptice, izjemno težko najti.

Mogoče ne bi bilo slabo na tem mestu izmenjati nekaj izkušenj, kar se tiče veterinarske oskrbe. Prosila bi, da se izogibamo delanju reklame za kogarkoli, ampak če ima kdo res zelo dobro izkušnjo z veterinarjem, je prav, da to pove, podprto s konkretno situacijo.
Fino bi bilo izvedeti vsaj za nekaj takih veterinarjev po Sloveniji, saj jih prav gotovo ni veliko, da bi skrbniki skobčevk vedeli, kam se lahko obrnejo po ustrezno strokovno pomoč.

Mogoče ne bi bilo odveč tudi še par izkušenj s cenami - predvidevam, da marsikdo noče peljati skobčevke na pregled, ker ne ve, koliko to stane. Kar je sicer zmotno razmišljanje, saj če smo k sebi vzeli žival, smo ravno tako odgovorni za njeno zdravje in dobro počutje, kot smo odgovorni ljudje drug do drugega, ampak mislim si, da se to ne dogaja tako poredko.

Sama s slovenskimi veterinarji nimam izkušenj, ker živim v Avstriji, zato žal ne morem odpreti teme z navananjem lastnih izkušenj. Bi pa zato k besedi pozvala forumašice in forumaše!

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Gost on Sob 02 Jun 2012, 19:42

Ja, se strinjam v sloveniji je res malo veterinarjev ki se spoznajo na ptice.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  kjakob on Sob 02 Jun 2012, 23:16

Kdor ima izkušnje z veterinarji naj kar napiše, kje je v Ljubljani in njeni okolici veterinar za ptice. Nekateri žal ali pa na srečo ne vemo kje je kakšen veterinar. Hvala tistim ki boste podali koristne informacije. zelo vesel
avatar
kjakob
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 03/06/2011
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Alojzij on Sob 02 Jun 2012, 23:32

Članki zadnjih dni me spominjajo na filozofske teme, ki z realnostjo nimajo veliko skupnega. K zdravniku tudi zase ne hodimo za vsako malenkost, preverjat zakaj nas boli glava, križ ali imamo samo hormonalne motnje. Za vsak slučaj imamo pri roki kakšen obliž, aspirin in prvo pomoč vsaj v avtomobilu. Ravno tako je s živalmi. Tudi one se kdaj počutijo slabo. Mogoče imajo samo prebavne težave ali zajedalce v perju, lahko v prebavilih, zajedalci odvzemajo hranljive snovi in pijejo kri...Vse to še ni bolezen. Seveda je potrebno vse to prepoznati in znati ločiti od bolezni, vse to odpraviti in ne zganjati takoj panike in vsepoprek pošiljati ter hoditi k specialistom veterinarjem, ki jih samo za ptice sploh ni (morda veterinarska fakulteta, katedra za perutnino). So seveda ambulante za male živali, pa še te večinoma v posameznih večjih mestih. Za ptico je posamezni naš forumaš, ki je istočasno šolar, dijak, študent plačal 10 do 20 evrov. Račun enkratnega obiska veterinarja je mnogokratnik tega zneska. Da ne govorimo o prevozu iz podeželja v mesto, ob temperaturnih nihanjih, zasilnih kletkah, ogromnih kletkah, zabojčkih, kartonih.....kaj vse še nisem videl in slišal.. Vedeti moramo, da podeželski veterinarji nimajo ambulant in klinik. Delajo večinoma po terenu, z velikimi živalmi, govedo , konji , svinje, seveda tudi psi in muce. Na take živali se ne gleda samo z ljubiteljskega in sentimentalnega stališča, ampak predvsem ekonomskega. nasmeh
avatar
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 61

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Boba on Ned 03 Jun 2012, 00:40

Oprosti, Alojzij, ampak sedaj si ga pa pihnil. Nimamo vsi 20 in več-letnih izkušenj z vzrejo ptic. Nismo vsi imeli na stotine ptic in tako uspeli videti vse vrste bolezni in se podučiti, kako se ravna v takih primerih. In če tega ne vemo, potem je prav, da gremo k veterinarju, ne pa, da preko interneta kupujemo buhsigavedi kakšna "zdravila" in pomagala. Bi tudi zase kupil zdravilo preko neta? In seveda ne morem verjeti, da vsi skrbniki ptic vemo o njihovem zdravljenju več kot veterinar. Sama za nobeno od svojih trenutnih ptic nisem plačala nič, a če je treba k veterinarju, bom pač dala tudi 30-40 EUR na obisk. Ker jih nočem zamenjati z drugimi...
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Alojzij on Ned 03 Jun 2012, 01:21

Boba je napisal/a:Oprosti, Alojzij, ampak sedaj si ga pa pihnil. Nimamo vsi 20 in več-letnih izkušenj z vzrejo ptic. Nismo vsi imeli na stotine ptic in tako uspeli videti vse vrste bolezni in se podučiti, kako se ravna v takih primerih. In če tega ne vemo, potem je prav, da gremo k veterinarju, ne pa, da preko interneta kupujemo buhsigavedi kakšna "zdravila" in pomagala. Bi tudi zase kupil zdravilo preko neta? In seveda ne morem verjeti, da vsi skrbniki ptic vemo o njihovem zdravljenju več kot veterinar. Sama za nobeno od svojih trenutnih ptic nisem plačala nič, a če je treba k veterionarju, bom pač dala tudi 30-40 EUR na obisk. Ker jih nočem zamenjati z drugimi...
Pričakoval sem podoben odgovor. nasmeh Tako kot vsi uporabniki foruma niso iz Ljubljane, tako tudi vsi veterinarji niso specialisti iz Mestnega Loga. Tudi vsi veterinarji nimajo veliko delovnih izkušenj in še več tistih, ki imajo s pticami sploh kakršne koli praktične izkušnje. Zato se mi zdi nerealno pošiljati nekoga iz Prekmurja ali Koroške k veterinarju in imeti v mislih svojega v Mestnem Logu.
Trdim tudi, da je namen foruma naučiti in podučiti in razumeti osnovne pojme, kaj je to virusna ali bakterijska okužba in kužna bolezen in kaj so samo prebavne motnje, zaradi preveč zelenjave ter kaj so paraziti ali zajedalci. Zaradi slednjega mu ptice ni treba fizično nesti v ambulanto k veterinarju, da mu bo dal antiparazitik, s katerim svojo ptico sam tretira. Sam gre lahko v lekarno ali veterinarju po antiparazitik, kar seveda ni antibiotik, ki mu ga na podlagi pregleda ptice predpiše veterinar. nasmeh nasmeh
avatar
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 61

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Boba on Ned 03 Jun 2012, 01:41

Seveda ni bilo mišljeno, da bo nekdo iz Murske Sobote hodil v Ljubljano k veterinarju, temveč da tisti, ki živijo v Pomurju, povedo, h kateremu veterinarju peljejo svoje ptice, tako da jih bodo lahko tudi drugi. Mislim, da je bilo to jasno že od vsega začetka... Ko se živela na Obali, je bila moja izkušnja z veterinarji grozljiva! V Piranu ni stalnega veterinarja, le ob določenih dnevih in še to ne cel dan, ko sem klicarila po Izoli, PA MI PTICE NISO ŽELELI SPREJETI! "Kar v Grosuplje pojdite, ker je tam vaš veterinar." Se je videlo, da je to zaradi strahu, ker ni imel pojma o pticah. In tako sem z Obale hodila v Grosuplje. Ko pa je bila sila, pa nisem vedela, kdo na Obali je vsaj na oko usposobljen toliko, da bi mi ptico vsaj začasno sestavil skupaj. Jasno je, da je ptiček poginil.

O prevozih, temperaturnih nihanjih, takih in drugačnih transportnih kletkah v povezavi s prevozom do veterinarja pa sploh ne bi debatirala, ker ni absolutno nič drugače kot prevozi, temperaturna nihanja, transportne kletke na razstave, sejme, tekmovanja in podobno. No, s to razliko seveda, da tega zadnjega ptice ABSOLUTNO ne potrebujejo.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Ronja on Ned 03 Jun 2012, 01:55

Se popolnoma strinjam z Bobo. Znanje in dolgoletne izkušnje rejca se ne morejo primerjati z ljubitelji skobčevk, ki smo z njimi šele nekaj let ali celo nekaj mesecev. Poleg tega je pogosto pomembna tudi starost človeka, ki žival ima, in njegove splošne življenjske izkušnje. Sicer pa so tudi rejci "dali skozi" marsikaj in pri dolgoletnem rejništvu prav gotovo velikokrat potrebovali pomoč veterinarja, ki se spozna na ptice.
To, da naj bi se prav vsi veterinarji spoznali čisto na vse živali, žal ne drži. Saj bi bilo lepo, ampak ni. Zato sem v zadnjih člankih večkrat omenila "veterinarja specialista", kar seveda ne pomeni, da je specializiran izključno na perutnino in ptice, ampak da forumaši iz lastnih izkušenj vedo, da je pticam v primeru bolezni znal ustrezno pomagati. Tukaj so izkušnje neprecenljive in forum je pravo mesto, da si jih izmenjamo.

Naši hišni ljubljenčki niso govedo ali kmetijske živali, kjer ni prostora za sentimentalnost. Niti jih nimamo, da bi med njimi izbirali najlepše primerke ali z njimi služili denar. Imamo jih radi takšne, kakršni so, navežemo se nanje in želimo jim vse najboljše. Zato v primeru bolezni tudi takoj odreagiramo. Ptička je majhna žival in ne prenese dolgih dni bolehanja. Hitro je lahko kaj zelo narobe. Poleg tega ptice dolgo prikrivajo bolezen.

Vsekakor so pojavi, o katerih smo zadnje čase na forumu govorili (paraziti in puljenje perja, da je ptiček ves krvav, semena v blatu, ponavljajoča se driska) tehten razlog za obisk veterinarja. Marsičemu bi se seveda izognili, če bi že ob nakupu ptička opravili kontrolni pregled, ampak - seveda to spet stane. Poleg tega je v večini primerov res vse v redu ali pa so ptice resnično že veterinarsko pregledane. So pa tudi primeri, niti ne posebej redki, ko kupljena ptica kljub zagotovilom veterinarskega pregleda prenaša v sebi hujšo bolezen, ki izbruhne šele nekaj časa po nakupu.

Seveda vsak obisk pri veterinarju nekaj stane, tudi prevoz do ustreznega veterinarja, ampak na to moramo misliti prej, preden smo si omisilli žival, in na to moramo biti pripravljeni. Ko žival imamo, to postane naša odgovornost. In ja, prav za to tudi gre - članov tega foruma ni tako malo, in prepričana sem, da lahko na tak način zberemo na kup nekaj naslovov res dobrih veterinarjev ali ambulant, ki bodo "najbližje" na različnih koncih Slovenije.

Seveda se tudi jaz več kot strinjam, da za vsako malenkost ni treba tekati k veterinarju, to sem v odgovorih tudi zapisala: najprej je treba odstraniti vse možne druge vzroke za pojav težave in žival pozorno opazovati, če pa problem ne mine, moramo ukrepati drugače.
Zgoraj našteti simptomi zame niso malenkost, na katero bi odmahnila z roko. Kažejo na obolelost ptice, ki ima lahko zelo resne vzroke.

Poleg tega izmenjava informacij pod to temo ne pomeni, da bodo zdaj kar vsi povprek za vsak "ptičji glavobol" tekali k veterinarju, pač pa je vselej treba imeti pribeležene podatke najbližjega veterinarja, na katerega se res lahko zanesemo in v primeru hujših težav nemudoma kontaktiramo. Včasih je res treba odreagirat v trenutku in takrat je zamudno dopisovanje po forumu lahko za ptička usodno. Žal mi je, Boba, da si imela tako grdo izkušnjo s ptičkom na Obali, ravno temu bi se lahko, upam, z boljšo informiranostjo izognili.

V upanju na čimveč zdravih ptičkov, ki še dolgo ne bodo potrebovali veterinarske pomoči,
lep pozdrav vsem,

ana

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  nika on Ned 03 Jun 2012, 23:01

Moja izkušnja je izpred dveh let, ko je kanarčica postajala čedalje bolj gola. Predolgo sem odlašala in iskala vse mogoče razlage. Ko mi je ptič dokončno dal vedeti, da je nekaj hudo narobe, sem se odločila za obisk veterinarja.

Najprej sem morala kupiti manjšo kletko za prevoz. Nič pravega niso imeli, tako da sem nazadnje kupila kletko za glodalce, ne za ptiče. Ne boste verjeli, prodajalci so mi hoteli prodati celo transportni boks za mačke in pse!

Šla sem v kliniko v Tukanu, menda so usposobljeni tudi za ptiče. Veterinar je niti v roke ni prijel, samo od daleč jo je pogledal in modroval. Razen vitaminov ji ni ničesar predpisal. Po vitaminih je ptička res poslala bolj živahna. Na ponovnem pregledu ji je predpisal še neko olje za pse in mačke, dvakrat na dan po eno kapljico v kljun. Po približno treh dneh je bila ptička od lovljenja in maltretiranja spet čisto na psu in sem zadevo opustila.

Potem sem se odločila in jo odpeljala na Veterinarsko fakulteto. Takoj so ji dali injekcijo provitamina A, ki jo je potem dobila še dvakrat in predpisali antibiotik in antimikotik. Tisto je bila res zanimiva izkušnja, kako nameriti po 0,01 ml vsakega zdravila v isto brizgo, ko vse skupaj ni bilo niti ena kapljica, ki bi jo potem kanila v kljun. Ptička je bila po injekciji provitamina takoj bolj živahna in dobre volje. Perje ji sicer ni začelo poganjati, sicer so me pa opozorili, da zna vse skupaj trajati tudi celo leto. Ker je bilo takrat že precej hladno, sem kletko med prevozom vedno zavila v odejo.

Po približno pol leta se je zadeva ponovila, najbrž po moji krivdi (preveč svežega sadja in zelenjave in ptič brez prave mere pri prehranjevanju). Takrat je nisem peljala k veterinarju in nazadnje je ptička poginila. Še vedno imam zaradi tega slabo vest, ker je zadnje dni najbrž res trpela.

Vse skupaj je stalo cca 90 EUR - cca 30 ali malo več kletka, cca 30 vsak veterinar. Dejansko lahko za vrednost enega obiska dobiš že novega ptiča, ampak če ti je kaj do živalce ne boš razmišljal o tem in ga boš po potrebi peljal k veterinarju. Samo pravega je treba izbrati, v Ljubljani je to najbrž kar Veterinarska fakulteta.
avatar
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Sagitta on Pon 04 Jun 2012, 00:55

Moja ptička sta sicer zdrava, ampak preventivno.

Sem iz Maribora in imam izkušnje z dvema ambulantama. Ena je v Šentilju, tja sem vozila mojo psičko. Kolikor jaz vem, se oni ukvarjajo predvsem z zdravljenjem večjih živali, psov, mačk. Je pa na Pobrežju še ena veterniarska klinkila za male živali, kamor vozim mojega morskega prašička. Tam so zelo prijazni in jaz sem zelo zaodovljna. V primeru, da bi bilo z mojima ptičkoma kaj narobe, bi ju peljala tja.

Ali kdo ve za kakšno boljšo izbiro v okolici Maribora? Sem sicer iskala po internetu, vendar nisem ničesar našla.
avatar
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  gape on Pon 04 Jun 2012, 06:50

Za veterno v mestnem logu v ljubljani ,je po mojem najbolši dr. Račnik. Sta sicer še en veterinar in ena veterinarka vendar prav za ptice je Joško Račnik. Vsaj tak sem imel občutek ko sem vozil tja mojo ninfo, ona dva sta mi vedno govorila ,"ko bo prišel dr, račnik vam lahko kaj več povemo" ali pa " Trenutno dr.račnika ni ,vas bo poklical ,takoj ko bo imel čas". Skratka vse kar se je dogajalo okoli moje ninfe je bil on glavni.Tudi ko sem spraševal kaj bi lahko bil vzrok ,mi je on največ povedal.
L.P.

Gape
avatar
gape
Član
Član

Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  nika on Pon 04 Jun 2012, 22:06

V Mestnem logu sta Veterinarska postaja (tudi v Tukanu v BTC) in Veterinarska fakulteta, da ne bo pomote.
avatar
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Gost on Pon 04 Jun 2012, 23:56

V tukanu sem že bil in so zelo prijazni! To so moje izkušnje

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Ronja on Sre 01 Avg 2012, 00:00

Gost je napisal/a:V tukanu sem že bil in so zelo prijazni! To so moje izkušnje

Živjo, gost nasmeh

Hvala za tvoje mnenje. Upam, da se nam boš kmalu pridružil tudi z imenom in z malo več informacijami o sebi Agapornis
Situacije in veterinarske ambulante v Tukanu ne poznam, mogoče bi izpostavila samo to - pri priporočanju veterinarjev naj po možnosti vsakdo dopiše svojo konkretno izkušnjo s ptico, saj prijaznost sama po sebi še ni dovolj - na prvem mestu je strokovnost in lastne pozitivne izkušnje v smislu, da je bilo zdravljenje ptička ustrezno in hitro.
Absolutno pa navijam tudi za prijaznost. Kam bi pa prišli brez nje ...

Lp, Ronja

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  EmilyTear on Sre 06 Feb 2013, 07:09

Pa da spet malo "zaženemo" to temo... nasmeh

Moje (najine - s fantom) izkušnje so z veterinarsko kliniko Buba v Grosuplju, mislim, da je bil veterinar Marjan Kastelic.

Svoji dve skobčevki sva prvič peljala tja, ker je imel en izmed njiju postrani krilo že ko sva ga dobila. Izkušnje pri veterinarju so bile zelo zadovoljive. Opravili smo hitro, pa še pogovorili smo se o oskrbi in drugih stvareh.

Ko sva prišla tja, sva mogla počakati okoli 15 minut, sva se pa že prej najavila po e-mailu, kdaj naj prideva, ker je ta veterinar delal samo nekaj dni v tednu (takrat sva šla v petek, mislim pa da je bil v ambulanti tudi v sredo in torek). Povedala sva, za kaj se gre, ptička je ujel in ga peljal na rentgen krila, po 15 minutah sva izvedela, da je imel ptiček staro poškodbo, dislociran in že zaceljen sklep, za kar je veterinar takoj povedal, da če bi se mu ga poskušalo naravnati, bi ga bilo treba ponovno zlomiti, kar bi ptička samo bolelo, tako smo dorekli, da bova imela ptička, ki ne more leteti, še vedno pa bi bil lahko živahen na drug način. S seboj sva imela tudi drugo skobčevko, ki sva jo dobila skupaj s poškodovanim. Pregledal je iztrebke na dnu kletke, ker je opazil, da so preveč tekoči, in je ugotovil, da ima en izmed njiju, verjetno samička, zajedavce. Tako nama je predpisal še zdravila za te, ki sva jih mešala v vodo.

Pregled (ne-preventivni), pregled iztrebka, rentgen in zdravila so naju na koncu prišli okoli 60 evrov. To je bilo leta 2010.

Nekaj mesecev kasneje sva peljala tja še tretjo skobčevko, ki sva jo imela že prej, ker je samček poleg nje nenadno poginil in sva se ustrašila, da je mogoče kakšno bolezen ali nekaj nanjo prenesel. Bila sva v časovni stiski, ker sva imela samo en dan na voljo avto, in to v četrtek, tako da sva šla k drugemu veterinarju, kateremu pa se je videlo, da se ne spozna ravno na ptice, tako da je samo pregledal iztrebek za zajedavce in njeno dihanje (ko je sedela v kletki na veji).

Preventivni pregled in pregled iztrebka naju je prišel okoli 22 evrov.

Trenutno zopet razmišljava o obisku veterinarja, da dava pregledati 4 skobčevke (2 s kartoteko in 2 nova; samčka s poškodovanim krilom pa sva lansko leto morala dati uspavati, ker si je kasneje poškodoval obe krili, nazadnje pa še hrbtenico in se ni več mogel niti pokonci držat, plazil se je po tleh in zanašalo ga je v levo, izgledalo je, kot da ima paralizirano levo stran), ker se nama zdi, da sta 2 od njih dobili pršice na obrazu (pršice na nogah sva zdravila s Kamasol-om od Vitakrafta), vendar pa nimava avta, da bi jih iz Ljubljane peljala do Grosuplja, zato iščeva alternativo v Ljubljani.

Kakršne koli informacije o dobrih veterinarjih za ptice v Ljubljani bi nama prav prišle. Razmišljala sva o veterinarju v BTCju pri Tukanu in pa o kliniki v Mestnem Logu, čeprav za tistega pri Tukanu ne vem, če je tudi za ptice...
avatar
EmilyTear
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 04/07/2010
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  nika on Sre 06 Feb 2013, 23:14

Jaz tistega v Tukanu BTC (mislim, da je izpostava Veterinarske postaje) ne bi ravno priporočala. Svojo kanarčico sem pred leti peljala tja, pa je niti v roke ni prijel, da bi si jo ogledal. Na daleč je ugotavljal, da zajedalcev verjetno nima, da ni nalezljivo, ker sem mu povedala, da samček nima nobenih problemov. Samo vitamine ji je predpisal.

Ko sem jo pozneje peljala na Veterinarsko fakulteto, so jo čisto drugače obravnavali. Zadnjič sem tudi samčka zebrice peljala tja. Mislim, da je Veterinarska fakulteta kar pravi naslov za zdravljenje ptic.

avatar
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Veterinarji specialisti, ki se spoznajo na ptice

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu