PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

skobčevke

Go down

skobčevke

Objavlja  Muki on Tor 17 Jul 2012, 23:46

Pred kratkim smo kupili skobčevko, pa so nam znanci zatrdili, da je potrebno zvečer kletko pokrivati, npr. s krpo ali prtom, da papagaj mirnejše spi. Je to res potrebno? Hvala za vaše odgovore.
avatar
Muki
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 16/07/2012
Starost : 47

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Boba on Sre 18 Jul 2012, 01:25

Muki, pozdravljen!

Papige so v naravi plen, zato je njihov spanec temu primeren. Prt čez kletko ne bo pomagal k mirnejšemu spancu, če bo v sobi "šunder". Papige se namreč zbudijo že ob najmanjšem šumu. Sama nisem velika privrženka pokrivanja kletk, saj se mi zdi, da se lahko še bolj prestrašijo, ker ne vidijo, kaj se sprehaja okoli kletke. Za mirnejši spanec je najbolje, da spijo v sobi, ki je mirna, kjer se ne gleda TV-ja do 1-ih ponoči in ne vstaja ob 5-ih zutraj ter se ne sprehaja po njej sem ter tja.

Nekateri pokrivajo kletko zato, da ptice zjutraj ne bi bile glasne. Kot (bodoči/potencialni) skrbniki papig moramo vzeti v zakup, da to niso ribe. Po svojih izkušnjah vidim, da se ptice začnejo oglašati šele, ko se začne okoli njih kaj dogajati oz. ko slišijo ropot. No, bodimo pošteni, že prej lahko nežno čebljajo. Kar dve leti sem spala v sobi z dvema skobčevkama, pa me nista nikoli zbudili. Je pa res, da uporabljam čepke za ušesa, ker me vsak hrup moti. BTW, čepki so zelo uporabni takrat, ko ptica prekomerno vrešči. Če se namreč takrat deremo nanjo, naj bo tiho, ali ji kakorkoli drugače namenjamo pozornost, jo bo to še bolj spodbudilo k vreščanju. Naučila se bo, da ji vreščanje prinaša našo pozornost, zato bo to počela vse pogosteje in glasneje.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Muki on Sre 18 Jul 2012, 01:39

Hvala za izčrpno pojasnilo.
avatar
Muki
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 16/07/2012
Starost : 47

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  d.o.m.e.n on Tor 14 Avg 2012, 22:47

zvečer ko jo pokriješ ji rečI lahko noč, tako se bo kmalu naučila govoriti
avatar
d.o.m.e.n
Član
Član

Število prispevkov : 16
Datum registracije : 29/08/2011
Starost : 26

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  EM on Sob 23 Avg 2014, 04:40

Jaz jih imam v dnevni sobi, tukaj smo nekje do polnoci, nikoli jih nisem pokrivala. Oni zaspijo okoli 23h. Zjutraj spijo, dokler spimo mi.
avatar
EM
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 17/01/2014
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Re: skobčevke

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu