PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Stran 1 od 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Sob 01 Sep 2012, 23:26

najprej dober dan. Sem nova tu in imam par vprašanj. Bom kar vse skupaj opisala. Imam 2 skobčevki, Luko in Darka. Dobila sem ju pred prb. dvema letoma. Oba sta stara 2 leti in pol. Sta ZELO živahna, kljunčkata se drug z drugim, z vsemi stvarmi ki jih imata v kletki, pogovarjata se z nami itd. Imam pa tudi problem. Že skoraj 2 leti skoraj vsak teden zelo počasi dam roko v kletko. Ampak je problem, da takoj ko odprem kletko, postaneta zelo panična. Na noben način se ne moreta navaditi na mojo roko. Mi lahko kako pomagate? In še nekaj je. redno jima odpiramo kletko, da bi odletela ven, pa nočeta. Sta samo v kletki. Ko smo bili v starem stanovanju, sta dokaj rada letala po stanovanju, odkar smo se preselili (januarja 2011) pa sploh nočeta iz kletke. Mislili smo, da ju ne bi na silo lovili, tlačili iz kletke. Mi lahko pomagate? in še zadnje: ko sta ptička izven kletke, ju moraš na silo spraviti nazaj ali bosta šla sama?

hvala za čim hitrejši odgovor Skobčevka 3
in oprostite za morebitne napake mižikanje
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Sob 01 Sep 2012, 23:29

in še nekaj: kaj pomeni, če imajo papige obročke okrog nogic, ker jih moja 2 nimata?
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Ned 02 Sep 2012, 00:42

Pozdravljena, sunshine!

Pa kar k odgovorom na tvoja vprašanja. Kako se udomačuje skobčevke, je na tem forumu že kar nekaj dobrih zapisov, malo prebrskaj in boš našla. Kot pa je videti, je glavna težava v tem, da ju "treniraš" enkrat na skoraj vsak teden, kot praviš sama. Z njima je treba delati dosledno vsak dan in uspeh gotovo ne bo izostal. Pa to ne pomeni po ure in ure. Recimo 3x na dan po največ 10 minut, najbolje zjutraj in proti večeru. Takrat sta najbolj aktivna (seveda je to odvisno od vašega ritma). Ko počivata, pa naj počivata. Dosledno se drži navodil, ki jih boš našla v drugih prispevkih in boš videla, da bosta hitro napredovala.

Verjetno ju je sprememba okolice malo prestrašila, pa na začetku nista želela iz kletke. Mi je pa zanimivo, da se še po letu in pol nista navadila na novo. Je mogoče v novem stanovanju kaj, kar bi ju lahko sproti strašilo? Sama sem imela v rejništvu samčka, ki podobno kot tvoja ni želel iz kletke. Sem ga dala ven, pa je takoj "zviznil" nazaj. Le kadar sem v goste pripeljala kakšno drugo skobčevko, se je opogumil in jo začel besno preganjati po sobi (bil je zelo teritorialen). Ko sem ga združila z jato, se je počasi navadil in sedaj je brez problema zunaj, vendar pa večkrat počiva v kletki (medtem ko drugi ne). Kakšne ptice se pač raje zadržujejo v njej. Kletka pa pticam predstavlja tudi varno zavetje. Ko ju boš navadila na prst, ju daj ven. Poskusi s priboljški. Vsaj na začetku si vzemi nekaj časa, ker se lahko zgodi, da ju boš lovila dlje časa, za tako opravilo pa je ključnega pomena, da si mirna. Ptice gredo same v kletko, ko so lačne, menim pa, da je pametno, da gredo tudi takrat, ko to želiš ti. Zato je dobro, da ju natreniraš, da te bosta ubogala. Od začetka jima seveda ne bo všeč, a sčasoma bosta vedela, kaj želiš od njiju in bo šlo lažje. Zato pa sta pomembni doslednost in mirnost.

Na obročkih so identifikacijski podatki o ptici - v kateri državi je izvaljena, pri katerem rejcu, katera po vrsti, v katerem letu (kar je sicer razvidno tudi iz barve). Tudi o tej temi je že bilo kar nekaj govora.

Veliko uspeha pri udomačevanju! Skobčevka 3
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Ned 02 Sep 2012, 02:13

hhvala za vse informacije nasmeh . ne vem zakaj nočeta iz kletke, mogoče zato ker sta v kuhinji, ker se tam mi največkrat zadržujemo. ampak glede na njuno veselje in čivkanje, pa se mi zdi da sta se popolnoma navadila. torej naj ju ne na silo dajem iz kletke? in ja, sem prebrala tisto o udomačevanju, samo me je zanimalo, če lahko z papigami, ki jih imaš dalje, počneš isto. ali je kaj narobe če papiga nima teh obročkov? mi je čudno, ker ko sem ju dobila nista imela obročkov... in še: bi mi lahko dali podrobna navodila, kako bi me ubogala, ker sem že nekatera brala pa mi ni bilo čisto jasno...

hvala nasmeh
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Ned 02 Sep 2012, 02:36

Boljše je, če ju zvabiš ven s priboljški. Tako bo izkušnja bolj prijetna. Naj bo zunaj kaj zanimivega zanju, npr. kakšno ptičje drevo z igračkami, poslasticami.

Način udomačevanja, ki sem ga opisala, je namenjen vsem papigam ne glede na starost in preizkušeno deluje. Sama sem sicer papige udomačila takoj, ko sem jih dobila, sem pa prepričana, da bo šlo tudi s tvojima skobčevkama, ki ju imaš že dlje časa. Predlagam, da konkretno poveš, kaj ti ni bilo jasno oz. ni razumljivo napisano. Le tako bom lahko natančno odgovorila na vprašanje, ki te najbolj zanima.

Vsaka ptica mora biti obročkana. Tako se namreč ugotavlja njeno poreklo in starost. Žal ptice niso vedno obročkane, pa tudi ko so, se dogaja, da so obročkane z napačnimi obročki. Zaenkrat pa nadzora nad obročkanjem ni oz. ni zadosten oz. ni sankcij. O tej temi bodo drugi člani foruma vedeli kaj več povedati.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Ned 02 Sep 2012, 02:58

hvala,
glede uboganja, pa si ne znam predstavljati kako bi to bilo. vem za to da npr. če hočem, da stopi na prst, lahko rečem gor. (je pravilno?) kaj pa ostalo. mislim sploh, glede česa naj bi me sploh ubogala, mislim, kaj vse naj ju naučim da me bosta ubogala za besedo, to me zanima. glede prihajanja iz kletke pa grem pripravit bare, da ju zvabim ven nasmeh

Skobčevka 3
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Ned 02 Sep 2012, 05:16

Skobčevke lahko naučiš kar nekaj trikov, npr. igrati košarko (za kar sem že videla pripomočkev trgovini z malimi živalmi) ali pa voziti rolko itd. Na youtubu lahko najdeš kar nekaj tega materiala in idej. V bistvu jih lahko naučiš, kar hočeš, le delati moraš z njimi redno in dosledno.

Sama sem mnenja, da je dobro, če poznajo vsaj osnovne stvari, saj to precej olajša rokovanje z njimi, pa tudi same so mirnejše, ker vedo, kaj lahko in kaj ne. Zelo dobro je, da gredo brez težav v kletko takrat, ko tebi ustreza. Dobro je, da so (dokaj) mirne, ko jih pregleduješ. Vsake toliko časa namreč pregledam in pretipam svoje ptice, da ugotovim, če so presuhe/predebele, če so nogice in peresa OK, če se pojavi kakšna površinska poškodba, občasno je treba porezati krempeljčke.... Da vse to lahko narediš, mora biti ptica mirna, poleg tega pa je tudi fino, da ni (preveč) v stresu. To je dobro tudi za primer obiska pri veterinarju. Ptica je takrat bolna in če bi bila še zaradi rokovanja v stresu, bi to lahko zelo negativno vplivalo na potek zdravljenja. Poleg tega je včasih treba zdravilo vbrizgati direkt v kljun. Ravno sedaj treniram piškota, ki se je izvalil doma. Vse, kar pozna, je moja soba. Vsakokrat, ko je bil v drugi sobi, je totalno popenil, bil čisto zmeden in prestrašen. Če bi ga bilo treba peljati k veterinarju, bi mi od vsega hudega izdihnil že na vhodnih vratih! Ravno danes sem opazila občuten napredek, fjuuuu. Sem si kar oddahnila. Poleg tega so moje ptice spuščene cel dan, v sobi pa je polno knjig in drugih zanimivih žvečljivih stvari. Zelo je dobro, da vedo, kam lahko gredo in kam ne. Zaradi njihove varnosti jim tudi ne pustim plezati po zavesi in hoditi po tleh. En od njih je veliki ljubosumnež, pa ga je treba zaradi tega trenirati, da je mir pred njegovimi izpadi. Za zabavo pa jih treniram, da mi dajo poljubček, skočijo na ramo itd.

Lahko vidiš, da je kar nekaj stvari, ki jih morajo (moje) piške vedeti. Kaj od tega je uporabno zate, moraš premisliti sama in se pogumno lotiti dela. nasmeh

Navodila naj bodo kratka kot npr. "gor", dosledno jih moraš uporabljati (si opazila, da sem že miljavžentkrat uporabila besedo dosledno? Ne zato, ker bi imela reven besedni zaklad, temveč zato, ker je nadvse pomembna! zelo vesel ), rečeš jih z odločnim globokim glasom. Ko ptica izpolni nalogo, jo pohvališ npr. s posladkom (trije grizi bara), obvezno pa z veliko pohvale v visokih tonih (kot bi se pogovarjala z dojenčkom). Pri tem je pomembno, da so tudi tvoje kretnje prilagojene navodilu. Če boš npr. rekla "gor", prst pa bo preveč oddaljen, ali pa boš trzala, ne bo dobro.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Ned 02 Sep 2012, 05:36

naj najlepša hvala... danes sem že dala roko v kletko, zvečer bom še 1x... malo sta nemirna, ne pa več tako.. torej, ko bosta čisto mirna ko dam roko v kletko, to pomeni napredek in lahko začnem že s prstom proti njima????

Skobčevka 3 ven pa še vedno ne želita, pa imata bare malo izven kletke pa ju nič ne moti.... upam, da se bosta nekoč opogumla in prišla ven...
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Ned 02 Sep 2012, 06:16

Bosta, bosta, kar počasi.

Po moje lahko brez problema že primeš majhno vejico bara in jima jo ponudiš. Aja, še nekaj. Če imata cel bar na voljo že v kletki, je verjetnost, da ju boš premamila z njim, manjša. Zakaj bi namreč rinila v roko, ki se jo zaenkrat še bojita, če pa sta bara prenažrta? Če ga imaš v kletki, ga odstrani in ga uporabljaj samo za trening. Pa izdatno ju hvali!
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Ned 02 Sep 2012, 06:31

ja, sem dala bar ven... hvala, hvala,najbolj, bomo začeli s treningom.. bom sporočila ko bodo napredki.. mižikanje Skobčevka 3
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Ned 02 Sep 2012, 09:21

Ko sem zvečer dala roko v kletko sem se od začetka lepo pogovarjala z njima. Ker se mi zdi, da jima je to všeč. In sta se zelo razživela. Kljunčkala sta se in pela kar pred mano. Sedela sta na najbližji možni točki poleg moje roke. Darko je nekaj časa tako gledal mojo roko, da se mi je zdelo, da bo kar skočil nanjo. Ker sta se tako lepo razživela, sem ju občasno tudi pohvalila. No, nekaj časa sem držala roko v kletki, ko me je pa že zelo bolela, sem jo pa dala ven, ju še 1x zelo pohvalila in dala bar v kletko. Za pol ure. Ju3 bom bar nekaj časa držala v roki. In še to: mislila sem, da bi še najmanj 2 dni ostala pri roki, da vidim, kakšen bo napredek in da ju ne bom strašila s tiščanjem prsta pod trebušček. Je moj projekt zaenkrat v redu?

Najlepša hvala za vse informacije, sem se veliko naučila in upam, da vam ne 'težim'.

Sunshine^^
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Ned 02 Sep 2012, 20:21

Živijo!

Slišati je odlično! Si na dobri poti, čestitam. zelo vesel

Danes jima ponudi bar (res malo, bar je namreč zelo redilen in ker še ne prideta iz kletke, da bi se malo razgibala, jima ga moraš dajati še manj. Predlagam, da jima ga sploh ne daješ v kletko, naj ga dobita izključno iz tvoje roke). Drži ga s palcem in kazalcem. Ko ga bosta jedla in boš presodila, da sta zelo zagreta pri tem, počasi stegni sredinec tako, da ne bosta mogla do bara, razen če ne stopita na prst. Ob tem obvezno reci "gor". In ko se to zgodi, sledi izdatna pohvala. Menim, da bi ti moralo danes že uspeti glede na odličen dosežek včeraj, vendar ne vem, koliko ju bo bar premamil, saj jima je bil vseskozi na voljo. Nič hudega, če ne bo že danes, ne izgubi volje in vztrajaj do konca!

Sem se spomnila še ene naloge, katero sem naučila svoje skobčevke. Ne maram namreč puščati vitaminov v vodi cel dan, saj mi smrdijo, poleg tega hitro izgubljajo dragocene lastnosti, pa še odlično gojišče za bakterije so lahko, posebej v vročih dneh. Zato moje ptice popijejo vitamine, ko jim jih ponudim. Plus tega je tudi, da sem prepričana, da so jih zagotovo dobile.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Pon 03 Sep 2012, 01:57

oo najlepša hvala... ne, nimata več bara v kletki, pustim vsakemu, če sta pridna 4 ugrize, če pa ne, pa 2. zjutraj nam je šlo ZELO lepo, še po mojem obisku v kletki sta pela. to sem pa naredila tudi zdaj, in sem raje zaprla okno, ker so ju malo begali zvoki od zunaj. no, dala sem roko v kletko, pa sta se naenkrat začela ''čistiti'' (s kljunčkom, po delih telesa) in sta cel čas počela samo to. a to kaj pomeni?
+
hehe, bomo kar zvečer, probali s prstom, če pa ne bo uspelo, pa bomo tudi naslednje dneve.

p.s: opazila sem, da je Darko pojedel perje, ki je bilo na eni od igračk. je to normalno?

hvala že v naprej nasmeh Skobčevka 3
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Pon 03 Sep 2012, 03:08

sunshine^^ je napisal/a:ne, nimata več bara v kletki, pustim vsakemu, če sta pridna 4 ugrize, če pa ne, pa 2.

Glede tega bi rada povedala, da papige ne ločijo štirih od dveh grizov bara. To torej pomeni, da mislijo, da so nagrajene, ne glede na to, kaj delajo. In če jima boš dajala bar (pa četudi samo dva griza) tudi takrat, ko nista pridna, ju boš samo še bolj spodbujala k porednemu vedenju (saj za to dobivata vendar bar!). V bistvu ju na nek način spodbujaš k temu, da se obnašata neprimerno. NIČ BARA, če ne naredita, kar morata. Agapornis Brez skrbi, ne bosta zamerila. mižikanje

Da sta se čistila ob prisotnosti tvoje roke v kletki, je samo dober znak. Pomeni, da se počutita sproščeno v tvoji družbi, da ju roke ni več strah. Ravno zato te spodbujam, da kar nadaljuješ s prstom.

Perja verjetno ni pojedel, temveč ga je motilo, pa ga je odstranil. To naredijo tudi tako, da perje prežvečijo v majhno kroglico, ki jo nato izpljunejo.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Pon 03 Sep 2012, 08:42

1. ja sem razmišlajala o tem baru, ne bosta in ga danes zvečer tudi nista dobila ker nista želela na prst.

2. ja danes smo že nadaljevali s prstom pa nista bila navdušena, kot sem že povedala, nista dobila bara. pa jutri, mogoče.

3. aha, čisto možno, da je to naredil nasmeh

ju3 nadaljujemo s prstom, sporočim, kako bo šlo.

hvala,
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Pon 03 Sep 2012, 09:07

aha, pa še nekaj me zanima: včasih nanese tako, da ko Darko npr. je bar ali navadno hrano, pride Luka in mu s kljunčkom zagrozi, Darko pa se umakne. Darko Luku tega ne dela. Imam občutek, da je Luka ljubosumen. Aha, pa pri kljunčkanju je pa tako, da če je Luka dobre volje se pusti kljunčkat, le pa ne, ga pa ponovno nažene. Imate kakšne nasvete, če bi šlo to odpraviti?

p.s. ko nastavljam roko, ali prst, je Darko veliko pogumnejši, veliko bolj sodeluje kot Luka. Ker takoj ko se približam Luki, ta pobegne in prav zapaničari, da še Darko postane živčen. Kaj vi mislite na obe vprašanji??
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Pon 03 Sep 2012, 09:20

sunshine^^ je napisal/a:aha, pa še nekaj me zanima: včasih nanese tako, da ko Darko npr. je bar ali navadno hrano, pride Luka in mu s kljunčkom zagrozi, Darko pa se umakne. Darko Luku tega ne dela. Imam občutek, da je Luka ljubosumen. Aha, pa pri kljunčkanju je pa tako, da če je Luka dobre volje se pusti kljunčkat, le pa ne, ga pa ponovno nažene. Imate kakšne nasvete, če bi šlo to odpraviti?

To je normalno obnašanje. Če bi Luka res hudo hudo preganjal Darka, potem bi bilo treba kaj glede tega storiti, drugače pa je OK.

Glede bara: nisem prepričana, da sva se dobro razumeli. Bar moraš uporabiti kot vabo za to, da ti ptica pride na prst. Ker si ga bo želela, bo stopila na prst. Bar moraš že imeti v roki, ko stegneš prst. To velja za učenje. Ko bosta šla brez težav na prst, bar šele uporabiš kot nagrado (oz. če ne stopita na prst, ga pač ne dobita). Ne vem, če sem dovolj jasna. Če bi ti kaj pomagalo, bi ti lahko pokazala prek skypa, če ga imaš. Sporoči na ZS.

Darko naj bo tvoj sodelavec. Osredotoči se le nanj, Luko zaenkrat pusti pri miru. Ko bo videl Darka, bo ponavljal za njim. Ko imamo več skobčevk, je ponavadi tako, da so nekatere bolj pogumne, druge pa manj. V takem primeru delamo s temi pogumnimi, plahe pustimo, dokler ne vidijo pri pogumnih, da je vse OK, da se jim ne bo nič zgodilo, temveč bodo za nagrado dobile še priboljšek! smejanje

avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Pon 03 Sep 2012, 10:39

aha ok. Glede bara: sem delala tako kot ste vi rekli, v primeru je bilo navedeno, ko sta še imela bare 1x na teden v kletki, da je bil Luka ljubosumen. In ste dovolj jasni, seveda nasmeh !
Edino tisto za bar, ki ga uporabiti za privabljanje: naj vzamem del bara, odtrgam na pol, ali kako?
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Pon 03 Sep 2012, 10:52

No, super, se mi je zdelo, da sem blazno zakomplicirala! zelo vesel

Zadostuje čisto majhen košček bara, kot je npr. v spodnjem levem kotu slike. http://images.ceneje.si/products/thumbnails2/ImageHomePageZoomed/bar-hobby-vit-v-2131694_1024x768.jpg Večkrat po malo.

Skobčevka
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Tor 04 Sep 2012, 00:26

zjutraj mi je Darko že jedel iz tistega malega koščka bara v moji roki, zdaj pa ni želel. Še posebej se prestrašita, ko stegnem prst. torej sta že nekaj časa brez bara, edino Darko ga je malo pojedel, ko je jedel iz tistega koščka. upam, in tudi mislim, da mi bo dokaj hitro uspelo. Moram pa prav pazit, da Luki ne grem preblizu, ker vzleti in zavrešči, da še Darko ne postane panničen.
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Tor 04 Sep 2012, 00:59

Tudi meni se zdi, da ti bo! Vedno je tako, da se ustrašijo iztegnjenega prsta, no, potem pa le stopijo gor.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Tor 04 Sep 2012, 02:49

juhu!

aja, pa z njima se ukvarjam 3x na dan (je to dovolj?) , in sem ugotovila, da sta bolj korajžna zvečer in zjutraj, kot čez dan. Zdaj bom še poskusila, ko sem sama doma.
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Sre 05 Sep 2012, 00:02

Nam gre zelo dobro, še vedno sta malo prestrašena, ko nastavim prst, ampak Darko ne odleti mižikanje... še malo pa nam bo uspelo mižikanje javim Skobčevka 3

pa še podpis sem si uredila
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Boba on Sre 05 Sep 2012, 01:02

Odlično, kar tako naprej! cheers
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 38

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  sunshine^^ on Sre 05 Sep 2012, 01:09

Zdaj sem bla 1 uro z roko v kletki. Darka sem hotela pač se približati no, pa se je Luka ki je poleg stal prestrašil. In je poleg še Darka prestrašil. Ampak Darko pa ni odletel ampak se je čisto blizu približal mojemu obrazu, tako da je med nama blo 4 cm prostora in rešetke. In sem mu rekla: "Mi boš kaj povedal?" on pa: "čiv čiv" tak čisto po tiho kot bi šepetal. Potem pa je glavico stran od mene obrnil (še vedno pa stal na istem mestu) kot ne vem, da bi želel da ga pobožam al pa kaj.Še vedno se je z mano pogovarjal, oba sva bila negibna pobožala ga pa raje nisem, da se nebi prestrašil. No čez nekaj časa je odletel k Luki, jaz pa sem mu spet nastavila prst. Lahko sem se mu že zeeloo počasi približala in rekla "gor!". Ni še naredil nič, potem sem se pa dotaknila spodnjega dela trebuščka, pa je raje odletel.Tisto najino "pogovarjanje" in, da sem se ga že lahko tako dotaknila, je napredek, ne?? Skobčevka 3

čisto sem navdušena
avatar
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 19

Nazaj na vrh Go down

Re: Moji Skobčevki-zakaj ne letita iz kletke?

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Stran 1 od 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu