PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Pomoč

Go down

Pomoč

Objavlja  Aliu on Sob 22 Sep 2012, 22:04

Pozdravljeni sem nova na forumu in moram priznati da je super! nasmeh

Odločam se za nakup skobčevke, saj jo v našem domu zelo pogrešamo! Ko sem bila mlajša smo imeli doma skobčevko, samčka po imenu Miško (na sliki). Pri nas je bil 8 let, potem pa je zbolel in poginil jokanje Sedaj pa sem se odločila, da bi v naš dom zopet pripeljala skobčevko in ostali družinski člani se strinjajo. Kletko imamo že kupljeno in vse je pripravljeno na novega člana zelo vesel

Prvič pa se odločam za nakup skobčevke pri rejcu, saj mi to vsi zelo priporočajo. Zanima me če poznate kakšnega rejca v bližini Ljubljane? V soboto grem v Šenčur pri Kranju na razstavo skobčevk nasmeh
Kakšne izkušnje imate z nakupom skobčevke pri rejcu?

Hvala za odgovore že v naprej! nasmeh
avatar
Aliu
Član
Član

Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/08/2012
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Zajko Bonko on Pon 24 Sep 2012, 05:13

Pozdravljena!

Jaz ti sicer ne morem odgovorit na vprašanje, ti pa zaželim dobrodošlico in srečo pri nakupu. Mislim, da imajo tudi pri rejcih zelo različne izkušnje. Jaz sem jih do zdaj vedno kupovala v trgovini za male živali. Tvoj miško je bil pa zelo simpatičen papagajček :-)
avatar
Zajko Bonko
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 05/09/2012
Starost : 45

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Aliu on Pon 24 Sep 2012, 05:27

Hvala za dobrodošlico! zelo vesel
V kateri trgovini si jih pa kupovala ? nasmeh
avatar
Aliu
Član
Član

Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/08/2012
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Zajko Bonko on Pon 24 Sep 2012, 06:04

Pred mnogimi leti v Italiji, letos pa eno v Felix trgovini, eno pa pred kratkim v Qulandiji. V prvi nisem imela kaj dosti izbire, sta bila samo en samček in ena samička, takrat smo se odločili, da vzamemo samčka. Tgovec me je nahecal, da ima tri mesece, vendar sem kasneje ugotovila, da je bil vsaj še enkrat starejši. Pri drugi skobčevki, pa so imeli 4 skobčevke in vse so bile mlajše. Težko sem se odločila katero izbrat, a na koncu se mi je zdelo, da se je ena skobčevka sama odločila, da gre k nam in tisto smo izbrali. Od vseh 4-ih je ta prišla na prednjo palico, bližje meni in moji hčerkici in nama nekaj dopovedovala. Takrat sem rekla, "glej, ta je rekla, da bi šla z nami domov". Hčerka je rekla "A res, no prov, potem pa naj gre ta z nami." Je zlata, samčka je takoj vzljubila, se super razumeta, čeprav je on bolj nezainteresiran za vse, ampak mu je všeč ko ga čoha za vratom, se ji kar naprej nastavlja. :-) Ti pa že vnaprej priporočam, kot verjetno tudi drugi na forumu, da je prav, da sta vsaj dva, ker človek mu nikoli ne more nadomestit družbe svoje vrste.
avatar
Zajko Bonko
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 05/09/2012
Starost : 45

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Zajko Bonko on Pon 24 Sep 2012, 06:14

Pred nakupom si je dobro prebrati tudi to, če slučajno še nisi:
http://www.pernati-prijatelji.com/t1291-kaj-je-treba-vedeti-pred-nakupom-skobcevke
avatar
Zajko Bonko
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 05/09/2012
Starost : 45

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Gost on Pon 24 Sep 2012, 06:41

Ana!

Težko je na forumu poimensko reklamirat ali kritizirat rejce in trgovce, ker ima vsak od nas lahko pač dobre ali slabe izkušnje z nekim določenim ponudnikom. Če boš ptička kupila v trgovini, še ni rečeno da je to slaba "naložba", moraš pa obvezno vzeti v zakup, da to niso ptički, ki so vzgojeni pri nas, pri naših rejcih ki se po večini ljubiteljsko ukvarjajo z rejo, ampak da boš dobila ptička, ki je bil po vsej verjetnosti vzrejen na kašni (dobesedno)farmi, ki je prepotoval dolgo pot iz Češke, Slovaške ipd, ... potem pa še z "našimi " komercialisti iz trgovine v trgovino, dokler ga nekdo ne izbere, da ostane v trgovini. Potem pa če ni kmalu prodana, spet selitev v drugo trgovino kjer je več prometa, in tam jih spet raznorazni, ne kupci ampak firbci vznemirjajo na vse možne načine, hote ali nehote... Skratka, preden ti ptički pridejo do končnega kupca, so največkrat že močno pod stresom in tako prestrašeni, da postanejo prav apatični in nezainteresirani. In če ga hočeš posvojit in pomagat enemu takemu ptičku, ni to nič slabega, saj si tudi takšni ptički zaslužijo bolj prijetno življenje, vendar se moraš zavedat, da nekaj časa ne bo tako lahko, niti zate, niti zanj, kot bi bilo če bi ga kupila pri enem "domačem" rejcu.
Ker pa praviš da greš v Šenčur, boš imela tudi tam veliko možnosti, da si vse ogledaš in spoznaš rejce, lahko pa tudi samo pobereš kontakte, in greš potem osebno pogledat iz kakšnega okolja bo prišla tvoja skobčevka.

LpM

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Aliu on Pon 24 Sep 2012, 06:56

Zajko Bonko sem si že prebrala to, hvala! nasmeh A nimam dosti veliko kletko za 2, mogoče čez kakšno leto, ko bom imela nekaj več denarja. Verjamem pa da jim je boljše v dvoje nasmeh Tudi moj stric je najprej kupil eno, leto kasneje pa so se odločili za nakup še ene in večjo kletko.

Poznam veliko ljudi, ki so jih kupili v trgovini, naš Miško je bil tudi kupljen v trgovini in se nikoli ni čisto navadil na nas. In moram priznati da so res bolj preplašeni. Pred kratkim pa sem spoznala papigo, ki je bila kupljena pri rejcu in je pravi navihanček, so povedali tudi da se že od samega začetka ni nič bal. Kupljen naj bi bil pri rejcu v Škofji Loki, a nevem točno pri katerem.
Metka, prav s tem namenom sem se odločila za obisk te razstave in seveda iz radovednosti kako pravzaprav zgleda tako tekmovanje zelo vesel

Hvala vama za vse nasvete! zelo vesel
avatar
Aliu
Član
Član

Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/08/2012
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Gost on Pon 24 Sep 2012, 07:10

Zajko Bonko!

Ker si prej omenila trgovine z živalicami pri nas v N.Gorici, ti lahko povem s prve roke, da so tam skoraj vse živalice takoj prodane, in se ne utegnejo "starati" v trgovinah. To pa zato, ker imamo srečo Italijanov, ki pri nas ogromno pokupijo, sploh v Qlandii, in ker so cene nižje kot v Italiji, pa še nobene dobro založene trgovine nimajo v v bližini.

LpM nasmeh

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Ronja on Tor 25 Sep 2012, 00:32

Ana. je napisal/a:A nimam dosti veliko kletko za 2, mogoče čez kakšno leto, ko bom imela nekaj več denarja. Verjamem pa da jim je boljše v dvoje nasmeh Tudi moj stric je najprej kupil eno, leto kasneje pa so se odločili za nakup še ene in večjo kletko.

Lepo pozdravljena, Ana, in dobrodošla na forumu!

Močno se pridružujem mnenju zajko bonko, da premisli raje o nakupu dveh skobčevk. Ne gre samo za to, da bi jim bilo "boljše v dvoje", gre za čisto osnovne potrebe, ki jih neka žival ima in ji jih ti ne moreš zadovoljiti. Gotovo si tudi že prebrala, da skobčevke v naravi živijo v ogromnih jatah in da so izjemno družabne in socialne živali. Živali, ki se tudi v naravi zadržujejo v velikih skupinah, načeloma sploh ne bi smeli imeti doma samih. V tujini so to že vzeli resno in v nekaterih državah so tudi uzakonili predpis, da ptice, ki živijo v večjih jatah, ne smejo biti same - med njimi tudi skobčevke. Kot vidiš, torej ne gre samo za to, da bi jim šlo, če so same, "lepo", v dvoje pa "še lepše", pa tudi za mojo muho ne gre, da to ves čas tako ponavljam in trobim, ampak je to osnovna potreba skobčevk.

Tudi to, da je stric ravnal enako, najprej eno skobčevko, in potem drugo ... no ja, ti pa lahko ravnaš še bolje in ustrezneje od njega in si že takoj kupiš dve skobčevki, ne ene same.
Kletka za dve skobčevki ni tako strašno draga, poleg tega lahko po ugodni ceni najdeš tudi kje kakšno rabljeno. Tudi na tem forumu so včasih kakšni oglasi za kletke, ki se prodajajo.
Poleg tega je vedno, vedno, vedno bolje, če so kletke večje, kot bi bile premale. Doma je vedno dobro imeti vsaj dve kletki, od teh eno malo, transportno. Zgodi se namreč, da je skobčevko treba peljati k veterinarju, takrat nam velika kletka seveda ne pomaga, v škatlo za čevlje je pa najbrž tudi ne bomo dajali, če res ni sile ...

Odločitev je seveda tvoja, Ana, ampak ti res polagam na srce - če želiš živali, ki ji boš nudila dom (pa naj bo to skobčevka ali druga žival) res dobro, potem vzemi resno, kar se o tej vrsti živali piše. In če vsepovsod naletiš na besede ("čisto sta se razživela, odkar sta v dvoje", "tako lepo ju je videti, ko se hranita in čistita" ...) - meni osebno srce ne bi dalo, da bi svoji skobčevki to odvzela in da bi jo doma mučila z odvzemom družabnika/družabnice njene vrste. Potem rajši niti ene same nimam in si raje nabavim kakšno drugo žival, recimo mačko ali psa (ki sta za razliko od skobčevk lahko sama).

Lp, Ronja

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Zajko Bonko on Tor 25 Sep 2012, 08:05

metka26 je napisal/a:Ana!

In če ga hočeš posvojit in pomagat enemu takemu ptičku, ni to nič slabega, saj si tudi takšni ptički zaslužijo bolj prijetno življenje, vendar se moraš zavedat, da nekaj časa ne bo tako lahko, niti zate, niti zanj, kot bi bilo če bi ga kupila pri enem "domačem" rejcu.


LpM
Lepo napisano. Tudi jaz mislim, da si tudi taki ptički zaslužijo nekaj boljšega, seveda, če imajo srečo, da ga "posvoji" nekdo, ki ima rad živali in ne da pridejo v še hujši pekel, kot so ga že doživljali. jokanje

metka26 je napisal/a:Zajko Bonko!

Ker si prej omenila trgovine z živalicami pri nas v N.Gorici, ti lahko povem s prve roke, da so tam skoraj vse živalice takoj prodane, in se ne utegnejo "starati" v trgovinah. To pa zato, ker imamo srečo Italijanov, ki pri nas ogromno pokupijo, sploh v Qlandii, in ker so cene nižje kot v Italiji, pa še nobene dobro založene trgovine nimajo v v bližini.

LpM nasmeh
Ja, zgleda, da res. Sem bila danes spet v Qulandiji in sem opazila, da imajo že druge skobčevke. So pa na žalost zelo slabo založeni s kletkami. P.S. A delaš mogoče v Qulandiji?

Ana, kako veliko kletko pa imaš? Jaz mislim, da če je dovolj velika za eno, bi bila lahko dovolj velika tudi za dve, saj druga skobčevka ne zavzame toliko prostora, da bi morala imeti še enkrat večjo kletko, sicer pa mora imeti tudi samo ena papiga dovolj prostora njej.
avatar
Zajko Bonko
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 05/09/2012
Starost : 45

Nazaj na vrh Go down

Re: Pomoč

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu