PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Prodaja ptic v trgovinah...

Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Čet 27 Dec 2012, 05:22

Ponovno lep pozdrav vsem,

vedno ko grem v trgovino za male živali po hrano za moja papagajčka, me vedno razžalostijo ptice v neprimernih kletkah. Pogosto imajo vodo polno kakcev in perja, v kletki ( z lesenimi palčkami) jih je običajno za moje pojme veliko preveč.

Pred kratkim sem spet šla v trgovino in sem videla kletko s skobčevkami. Sicer so nekaj frfotale po kletki in en par se je kljunčkal (par, ki bo verjetno kmalu ločen za vedno), večina pa jih je nepremično sedela na palčki in gledala predse. Ravno v tistem trentku, je prodajalka začela loviti eno skobčevko. Saj verjamem, da se je trudila, vednar je vse ptice tako prestrašila, da so se zaletavale v stene, druga v drugo. Ena, ki je sedela na palčlki pa je padla na tla. V sosednji kletki pa je bila ena osamljena nimfa, ki se je stiskala v kot. Meni se ob teh prizorih lomi srce.

Pravtako hudo nasprotujem tem rastavnim aram, aleksandrom in žakotom, ki jih ima velika večina trgovin. Pred kakim mesecem sem videla enega v trgovini in si je pulil perje. Ker je bil sam v kletki brez kakršnih koli igračk, sem mu jaz eno kupila in prosila prodajalko, da mu jo da v kletko. Čez en teden sem se vrnila v trgovino in papagajčka ni bilo več.

Vem, da obstajajo določena merila za prodajo ptic v trgovinah in bla bla...vendar jih nikjer ne najdem in če so te kletke po trgovinah narejene po tem merilih, mislim, da bi bilo potrebno pravila spremeniti.

In fino bi bilo, da bi se prepovedala prodaja ene ptice same (vsaj za skobčevke - za njih vem, da hočejo družbo, za ostale pa ne vem). Jaz sem imela mojega papagačka samega 5 dni in je bil zelo nesrečen...in posledično sem bila nesrečna jaz. Peti dan pa sem mu zrihtala dekle in od takrat dalje je samo veselje in žvižganje po stanovanju. 10000x boljše.

Zanima me, če je še kdo kdaj razmišljal na tak način in če bi bil kdo pripravljen (vsaj poskusiti) to dokaj žalostno situacijo malo izboljšati.

Če takšna tema na tem forumu že obstaja se opravičujem, nisem je našla.

lep pozdrav vsem
Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  nika on Čet 27 Dec 2012, 23:36

Ptiči v trgovinah večinoma res nimajo pravih pogojev. Enkrat sem opazila, da so tiste palčke obrnjene čisto k steni, tako da ptiči še sedeti niso mogli na njih. Na žalost sem pozabila opozoriti prodajalko na to. Vprašanje, koliko trgovci razmišljajo o tem, če pa že, se najbrž tolažijo z mislijo, da je to tako samo začasno in da bodo šli ptiči hitro v promet. Zanimivo bi bilo izvedeti, koliko časa povprečno posamezne vrste ptičev preživijo v trgovinah, preden dobijo nov dom. Nekaj dni, en teden, mesec, več?
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Gost on Pet 28 Dec 2012, 01:05

punce, če bi bilo po moje, bi take trgovine enostavno ignorirali, in ker ne bi mogli nič prodat, tudi novih ne bi nabavljali... ne gre se samo za to, kakšne pogoje imajo v trgovinah, gre se za celo (dolgo) pot, da do trgovin sploh pridejo, potem pa še menjave med trgovinami - če ptica ni v določenem roku prodana, se seli dalje v drugo trgovino, kjer je več prometa itn. Sprašujem se, če je vse to res potrebno, in če slovenski rejci res niso sposobni vzgojit dovolj ptic, po katerih je povpraševanje?? In kaj ima v končni fazi kupec od vsega tega, če kupi ptico v trgovini? Jaz ne vidim prav nobene prednosti, niti v ceni... Živimo v času, ko se spet vračamo k naravi, hrano kupujemo na tržnicah, v trgovinah obvezno pogledamo poreklo, a ljubljenčka, ki nam gotovo več pomeni, kot en obrok hrane, bi pa kupili v trgovini? brez da bi poznali njegovo zgodovinsko pot do tja..
Nič nimam proti trgovcem, ki se v zadnjem času popravljajo, tudi precej specializiranih je že, vendar ne vidim smisla zakaj bi se uvažalo in prodajalo po trgovinah nekaj kar se lahko enostavno kupi doma pri rejcu, največkrat še boljše kvalitete nasmeh
avatar
Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  nika on Pet 28 Dec 2012, 03:48

Predvidevam, da v trgovinah kupujejo ljudje, ki do tedaj še niso imeli živali. Odločijo se, da bi imeli žival in mogoče malo preverijo, kaj žival potrebuje. Vse ostale informacije pa pričakujejo od prodajalcev. Ker morajo v trgovino po vse potrebno in ker imajo tam tudi živali, je enostavno kar tam kupiti žival. Šele če res veš, kaj hočeš, si se za to pripravljen malo bolj potruditi, poiskati rejce ali zaviti na kakšen sejem.

Tudi sama sem kupila prva dva kanarčka in zebrici v trgovini, druga dva kanarčka pa sta bila kupljena pri rejcu.
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Gost on Pet 28 Dec 2012, 03:53

..meni se zdi, da se v trgovinah kupujejo živali tudi veliko bolj nepremišljeno, ker jo lahko kupiš tako rekoč mimogrede, tudi za razna darila ipd, medtem ko za obisk rejca moraš že malo pozanimat in se tudi bolj resno odločit mižikanje
avatar
Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Pet 28 Dec 2012, 12:43

Se strinjam z vsem zgoraj napisanim. Nakup ptice v trgovini je res linija najmanjšega odpora. Žal sta tudi moji skobčevki iz trgovine, ker sem jaz nasledla na to foro: boge ptice v trgovini, prenatrpane, včasih celo zanemarjene - bom dve "rešila"! Vendar pri tem, sicer res dobro mišljenem načrtu, nisem pomislila, da bo trgovina takoj ko bo dve prodala meni, dve novi naročila in tako se krog ne prekine.

Jaz sem se sicer pred nakupom pozanimala o skobčevkah, prebrala članke, knjigo, forume, vendar si upam trditi, da se marsikdo ne pozanima. Številni bi samo radi imeli tisto lepo barvno ptičko...saj veste, tisto zeleno-rumeno? Skobčekvo al kak je že? nevtralen
Na tak način se živalice ne kupujejo. Potem pa se jih po par mesecih naveličajo in pristanejo na bolhi pod naslovom "podarimo skobčevko, ker [vstavi izgovor]"[i].

Bojkot takšnih trgovin bi seveda bil fanstastična ideja, vendar bi nas moralo biti veliko število, da bi to dosegli. Sama kupujem le v Premium pet, kjer papagajev nimajo. Pogovarjala sem se s prodajalko, ki mi je rekla, da se dogovarjajo z rejci, da bi naredili album fotografij skobčevk, ki bi bile naprodaj in bi si kupec izbral papagajčka na fotografiji, potem pa bi se dogovorili za "dostavo". To se mi zdi fanstastična ideja.

Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  nika on Sob 29 Dec 2012, 07:36

Ste kdaj pomislili na to, da je to tudi način, kako rejec spravi svoje ptiče v promet? In to več ptičev naenkrat, ne enega po enega.

Saj niso vsi ptiči, ki jih prodajajo v trgovinah izključno iz Slovaške. Moja kanarčka sta bila kupljena v Zooticu in sta oba imela slovenske obročke. Poleg tega ju je prodajalka popisala in vzela moj naslov, ker rabijo evidenco za inšpekcijo (to je bilo pred petimi leti). Za razliko od zebric, kupljenih dve leti kasneje v Tukanu, katerima pri prodaji niso posvečali nobene pozornosti in imata čisto drugačne obročke.

Torej bi po mogoče zmotnem razmišljanju lahko zaključili tudi tako: če bi rejci nekoliko omejili razmnoževanje (da ne rečem pridelavo) svojih ptičev, bi lahko vse prodali direktno novim lastnikom. To bi bilo precej bolje za vse, razen za trgovce.

Lepo prosim, da ne bi slučanjo kdo od tukaj prisotnih pomislil, da hočem s tem koga žaliti ali kaj podobnega, kaj takega mi ne pade na misel. Ne bi rada, da bi se spet razvila kakšna brezvezna debata.
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Sob 29 Dec 2012, 09:38

No jaz nisem nikoli trdila, da so vsi ptički v slovenskih trgovinah iz Slovaške. Pravzaprav sta tudi moja dva od slovenskih rejcev. Jaz sem želela opozoriti na neprimerne pogoje v katerih sta živela ko sta bila v trgovini in na to, da sta ju lovila dokaj nespretna prodajalca. Tudi meni so vzeli podatke, vendar kot so mi rekli le zato, ker je to navada in so mi zagotovili, da me ne bodo nikoli kontaktirali. Ironija...

Tudi mojadva sta iz Zootika in vsekakor je tam boljše kot v Tukanu, mislim, da to vsi vemo. Moja prijateljca je delala v Tukanu pred parimi leti in ko so dobili novo pošiljko nimf je ena imela zlomljeni nogi, zato so jo želeli dati uspavat. Pa jo je ona vzela in ta nimfa že 5 let veselo živi (v celoti ozdravljena) pri njenih starših.

In ja, če bi bilo po moje, bi se ptički prodajali izključno preko albumov s slikami in ptički bi bili od slovenskih rejcev ter seveda direktno od rejcev. Saj so na vseh delih Slovenije. Kupec pa bi se pač odpeljal po nakupu po ptička...če si ga res tako močno želi, to verjetno ne bi bil problem. Ampak razumem, da je to utopija in da si želim preveč.

Kot sem že omenila, me je zanimalo, če so slabe razmere v trgovinah še koga zmotile in če ima kdo kakšen predlog oziroma spoh interes, da bi poskusili to situacijo izboljšati. To je vse.Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Ronja on Sob 29 Dec 2012, 16:04

Sagitta, najlepša hvala, da si odprla to temo!

Ja, res je žalostno, kaj vse takole vidiš po trgovinah jokanje
In še huje je, da se na kratek rok ne da kaj dosti spremeniti, razen če ptička, ki se nam smili ali vidimo, da je bolan, odkupimo (kar nič ne prinese, ker bo namesto tega tam kmalu nov, po možnosti enako bolan ...) Tudi meni je pogosto zelo hudo, ko vidim uboge živali v tako neprimernih okoliščinah, natrpane v kletkah in bolane.
Pa tudi prodajalci pogosto sploh ne odreagirajo, če jih na kaj opozoriš - enkrat sem prodajalki rekla, da ima ena skobčevka najbrž pršice, saj se ves čas prestopa na mestu. Se mi je samo nasmehnila in rekla, da bodo poskrbeli za to. Še do voljere s pticami se ji ni ljubilo it pogledat. Kako naj torej sploh ve, katera od ptic je bolna?? Preden sem lahko še karkoli rekla, je že imela novo stranko in se je morala posvetiti njej.

Kaj lahko sploh spremeni situacijo? Osveščanje, nenehno govorjenje o resničnih potrebah ptic, to, da v trgovinah nismo tiho, če opazimo nepravilnosti, ja, da bojkotiramo trgovine, kjer vidimo, da z živalmi ravnajo neprimerno ali slabo ... da v kritičnih primerih obvestimo najbližje Društvo proti mučenju živali (če sploh lahko karkoli naredijo...)

Saj vidiš, že tako osnovno stvar, kot je ta, da jatne ptice resnično potrebujejo partnerja oziroma družbo iste vrste, je treba ves čas ponavljati, ker tega marsikdo preprosto ne ve ali pa to zavestno ignorira, saj je prepričan, da bo sam ptici lahko nadomestil družbo njene vrste jokanje In to ne velja samo med tistimi, ki o pticah nimajo pojma, ampak celo med ljubitelji ptic, ki res ljubeče skrbijo zanje....
Kako je šele potem s tistimi, ki živalco vidijo samo kot dekoracijo, kot igračo, ki jo kupiš in potem čez nekaj tednov ali mesecev vso zafrustrirano zavržeš ali pozabiš nanjo. Tam je treba res začeti popolnoma od začetka. Še sreča, da obstajajo forumi, kot je ta! Da si lahko izmenjujemo informacije, izkušnje, nasvete, ideje.... in mogoče komu to odpre oči, da ravna drugače.

Jaz včasih brskam po drugih forumih in če kje opazim vprašanje, ki se nanaša na ptice, spraševalce napotim tudi na naš forum. Kaj, če bi vsak po malem kakšno reč napravil - na misel mi je prišlo, da bi v trgovinah, kjer kupujemo oziroma trgovinah z živalmi v bližini (pa mogoče tudi pri veterinarju in na podobnih mestih) pustili informacijo o našem forumu. Mogoče bi kdo, ki je malo bolj spreten, oblikoval kakšen "letak" ali kaj podobnega pa ga objavil na forumu, da ga lahko potem kdor želi doma sprinta in odnese na različna mesta, da se tam obesi?
Tudi prodajalce bi lahko opozorili na to, da lahko kogarkoli, ki se zanima za ptice, napoti na naš forum, ker je res prava zakladnica informacij iz prve roke - mogoče bo prodajalcu to celo ustrezalo, sploh če se sam ne spozna na ptice.

Vsekakor moramo o tem čim več govorit, in podpirat to, kar je že dobrega in kjer se ljudje že trudijo. Tista ideja z albumom ptic in naslovi rejcev se mi zdi fantastična. Sploh pa lahko danes, ko je že toliko možnosti (med drugim tudi digitalni albumi) res brez težav najdemo tudi drugačne rešitve, kot je trpanje množice ptic v malo kletko. In veliko bolj bi morali poudariti pomen lokalnih rejcev, tistih, ki so res dobri. Ker jih ni tako malo. Mislim, da tvoja želja sploh ni tako zelo utopična. Navsezadnje je tudi za trgovine veliko dela, če morajo skrbeti za žive živali - ogromno je čiščenja, hranjenja itd.
Glede tega bi se morda lahko povezali tudi rejci med sabo in dali kakšno iniciativo na krovno organizacijo? Ne vem, kako je to organizirano? Bi se dalo kaj storiti v tej smeri?
_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  jupiter2 on Tor 01 Jan 2013, 05:29

V zoo trgovini sem pred nekaj leti opazil, da je samček avstralske zebrice tako močno napadal samičko, da je bila revica po hrbtu popolnoma gola! Revica je bila vidno zadihana in prestrašena (odprt kljun), da se je zaradi svoje izčrpanosti opirala na svoja krila. Hudo, hudo. Ko sem na to opozoril prodajalko in ji svetoval naj ju ločijo, je slednja dejala le, da so videli in da ni tako hudo (beri ni potrebno posredovati). Ja, kako videli?! Kako? Vsak normalen bi vedel, da je samček ZELO agresiven in da ga je potrebno ločiti od samičke, saj jo bo v drugem primeru pokončal.
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Gost on Tor 01 Jan 2013, 06:37

se strinjam, da je še vedno kar nekaj takšnih prodajalcev, ki so do nedavnega prodajali "kruh in mleko", poleg tega je pa tu še ogromno ne potencialnih kupcev, ampak čistih firbcev in provokatorjev... zadnjič sem bila priča, ko je ena ženska (srednjih let) tako težila eni papigi, da če se ni umaknila bi jaz poklicala policijo. Postavila se je pred kletko jo najprej strašila, potem je začela s ključi drezat vanjo, pa s svinčnikom, pa z mobitelom... en prav mlad prodajalec jo je na res vljuden način 4 x opozoril, ona pa nič, samo še večje veselje je dobila in žalila še prodajalca zraven, potem je pa meni prekipelo in sem ga opozorila, da je dolžen zaščititi živali, in naj pove kdo pokliče policijo on ali jaz? No potem se je pa na hitro speljala še preden sem potegnila mobitel z žepa...
Sem pa potem malo poklepetala s prodajalcem, in mi je povedal, da se take in podobne stvari velikokrat dogajajo, in da tale ni bila osamljen primer...
avatar
Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Tor 01 Jan 2013, 08:23

Takšne zgodbe so res žalostne jokanje
Ne morem razumeti zakaj bi bilo nekomu zabavno strašiti papigo?? Ti ljudje so prav nevarni. Jaz se iskreno bojim ljudi, ki nimajo spoštovanja za živali.

Tale letak, ki ga je izdelala Ronja se mi zdi super. Jaz imam čez Maribor hehe. Bom polepila vsepovsod, kjer mi bodo dovolili.

Kaj ima kdo podatke o tem kakšne morajo biti kletke v trgovinah? Velikost, število ptičkov itd?
Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty živali v trgovini

Objavlja  punky on Sre 02 Jan 2013, 02:01

ptice v trgovinah se več al manj v slabšem stanju ,ko ne gredo v prodajo je vprašanje kje pristanejo, pa trgoveci ne opazijo bolne ptice .Jaz sem prav v zootiku zasledila bolno katerinko ,bila vsa naježena. Cene so previsoke zato nekatere ptice imajo dalj časa čeprav trdijo da so druge ,take ptice niso deležne ljubezni,.postanejo divje in nesocializirane.Mislim če kdo želi kupiti ptico jo naj pri rejcih.V trgovinah pa bi bili saj malo bolj prijazni in pozorni ,prodajalce bi morali nekoliko bolj poučit o določenih stvareh .

lp
punky
punky
Član
Član

Število prispevkov : 36
Datum registracije : 03/03/2011
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Sre 19 Jun 2013, 20:42

Hey, ponovno pišem v to temo.

spet slabe izkušnje. V zooticu sem videla očitno bolnega aleksanda. Rastavljenega. V kletki z dvema palicama, brez igračk. Imel je sicer družbo, drugi je zgledal ok, sam vprašanje za kakšen čas - lahko se naleze. sem šla do prodajalke in rekla, da mi ptiček izgleda bolan. Pa mi je povedala, da so že obvestili veterinarja in da se zdaj zdravi. Ampak ga imajo še vedno sredi trgovine...med zdravljenjem. Ker to sploh ni stresno  jokanje

Še hujša stvar pa sem mi je dogodila v Moskvi. tam pa ptičke (videla sem skobčevke in kanarčke) prodajajo kar na ulici. Natrpane v male kletke, sredi največjega prometa, 1000 ljudi gre mimo. Prodajalci se derejo "kupite, kupite, kupite". Ptički na soncu....ah obup obup!

Zanima me, če kdo ve kakšna so pravila glede velikosti kletk za prodajo ptic v trgovinah. Ker jaz mam tega pun kufer. Jaz jim bom gnjavila, pa če mi prepovejo vstop. Mi je popolnoma vseeno!
Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  _Tamara_ on Sre 19 Jun 2013, 21:25

Ja, te trgovine z živalmi so velik problem. Enkrat sem tako kupila 2 skobčevki in nikoli več, pa še to sem ju kupila tam zato, ker se mi živali smilijo, v kakšnih pogojih živijo. Seveda pa nisem razmišljala, da se z vsakim nakupom živali v takšni trgovini uvoz oz. prodaja samo nadaljuje in v bistvu nisem naredila nič, razen tega, da sem tema dvema izboljšala življenje. In zelo me jezi, da je ogromno takšnih prodajalcev, ki jim je vseeno za živali v trgovini, mislijo si, dokler bo žival zdržala, bo, drugače bo pač spet ena manj. Takšna prodaja bi se morala prepovedati, še sploh pa uvoz ptic, če tako ali tako imamo naše slovenske rejce.
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Sre 19 Jun 2013, 22:40

Saj kolikor jaz vem, so živali zdaj večinoma od slovenskih rejcev. V Premium pet so vse, sam oni nimajo ptičkov. V zooticku pa naj bi tudi bile, tako so mi vsaj rekli. Za ostale trgovine pa ne vem. Vedno imam najbolj na sumu Tucano, tam imam res same slabe izkušnje. Sicer ne s ptički, ampak z ostalimi živalicami.
Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  _Tamara_ on Sre 19 Jun 2013, 22:57

Ja, za Premium Pet vem, da so od naših rejcev, sem dobila tudi tel. št. rejca, ko sem se zanimala za nakup skobčevke, in to mi je res bilo super, pa tudi, da ptic nimajo v trgovini. Za Zootic žal ne vem, Tukano pa uvaža iz več držav in tudi na splošno mi odnos do živali v teh zadnjih dveh omenjenih trgovinah ni všeč.
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  tin96 on Pet 21 Jun 2013, 09:55

V trgovinah so zaposleni navadni trgovci, ki po "izobrazbi" ne znajo drugega kot prodajati, razen, če se npr. doma ne ukvarjajo z vzrejo nekih živali. Lastnikom trgovin je glavni cilj, da pridejo skozi s čim manjšimi odhodki, zaposlitev nekega "delavca" (npr. veterinar,...), ki bi se spoznal na živali bi jih stala preveč. Poleg tega pa bi za "red" v takšnih trgovinah morala poskrbeti inšpekcija, ki pa je itak že znano, da svojih ne nalog ne opravlja, oni se raje spravljajo na kmete in obrtnike.
tin96
tin96
Član
Član

Število prispevkov : 57
Datum registracije : 05/03/2013
Starost : 22

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  _Tamara_ on Ned 23 Jun 2013, 02:08

tin96, se strinjam s tabo, da bi inšpekcija morala opravljati strog nadzor, kot ga imajo npr. v Ameriki za vse živali, vendar kot kaže tega v Sloveniji nikoli ne bomo dočakali.
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Ronja on Pon 07 Okt 2013, 08:34

Da spet malo obudim temo.

Danes sem bila v nakupovalnem centru City v Celju in tam zagledala Zootic.
Ne bi niti opazila trgovine, ker je nisem iskala, če ne bi nekje izza glasne glasbe in vrveža slišala histerično prestrašenega vreščanja nekih ptic. Ker se kar ni nehalo, se ozrem tja, pa nič, mladi prodajalki družno sedita za blagajno in se pogovarjata - kot da je v trgovini vse v najlepšem redu.

Vreščanje potihne, v tistem pa zagledam ob vhodu v trgovino tako postavljeno kletko, da skoraj treščiš obnjo, v njej kot priliman na palico sedi sivi žako. Ni vreščal on.
Malo naprej, direktno za steklom izložbe in vtaknjena med dve prazni kletki, hodi gor in dol po kletki brez vsakih igrač ara, sicer je bila kletka visoka, široka pa najbrž niti en meter ne, saj se je uboga papiga komaj obračala v njej. Manjših ptic zadaj raje sploh nisem šla gledat, kako se gnetejo :-(

Pri blagajni vprašam prodajalki, ali so papige ves čas tam. Začetno prijazni izraz na obrazu v trenutku izgine, pogledata me presenečeno, ena od njiju precej neprijazno. Ko rečem, da ni prav, da so papige izpostavljene takemu stresu in da so tam noč in dan zaprte v tistih kletkah, ta prva vzkipi in mi zabrusi, da one nimajo nič s tem, kletke so po standardih in da naj se obrnem na vodstvo, če mi kaj ni všeč. Poleg tega da to niso ptice iz divjine in da so vajene notranjih prostorov in kletk. (Mislim, ej...)
V tistem je prišla v trgovino še ena druga stranka, prodajalka pa nič kaj ne zniža tona in zabrusi dalje, da noče zgubiti službe, saj da se menda jaz tudi sama zavedam, kako je imeti službo in da niti slučajno ne misli ugovarjati šefom. Potem me samo še zelo očitno ignorira.
Na moje ogorčeno vprašanje: "Ali vam je res vseeno?" mi pod nos še porine vizitko Zootica, češ naj sama pišem šefu, one da nimajo nič s tem in da ne nameravajo zato zgubit službe.

Druga prodajalka je reagirala bolj profesionalno in me je vsaj poslušala do konca brez vidne znerviranosti in posmehovanja. Tudi sem dobila občutek, da ji ni čisto vseeno.
Za prvo pa sem bila samo nadležna stranka, ki naj se že enkrat spelje ven in ji neha težit. zavijanje z očmi 

Ne vem, no, pa kam smo prišli, ali res kar zgubiš službo, če šefu omeniš, kaj stranke menijo o tem, da so živali zaprte v velikem trgovskem centru?
In zakaj v trgovinah za živali sploh delajo ljudje, ki jim za dobrobit živali v resnici ni mar??

Najbolj od vsega me je namreč šokiral odziv te prve prodajalke, njena totalna neprofesionalnost (mislim, čakaj, da nadiraš stranko, in to pred drugo stranko??) in očitna nezainteresiranost za vse, kar jo v trgovini obdaja. Sploh pa živali.

In potem na njihovi spletni strani piše: "Zaposleni v Butikih za male živali ZOOTIC smo veliki ljubitelji živali z dolgoletnimi izkušnjami na področju oskrbe in nege hišnih ljubljencev. Ljubezen do živali nas je spodbudila, da smo našo strast spremenili v poklic."

Japaja.

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sagitta on Pon 16 Jun 2014, 02:45

Sedaj pa jaz obujam temo.

Čeprav bom zašla nekoliko na offtopic, vendar ne želim odpirati nove teme, ker je sama tematika dokaj podobna.

Skratka. Zanima me, če je legalno, da imajo gostinci (tisti, ignorantski očitno) papagaja v lokalu. Ta lokal se zvečer prelevi v diskoteko in ta bogi prestrašen papagaj mora to poslušat????

Jutri si grem ogledati to celotno situacijo, ker sem do sedaj dobila le prijavo.

Zanima me, če kdo ve, ali je imeti papagaja v večernem lokalus sploh legalno?

Prosim za hiter odgovor, ker grem jutri to situacijo pogledati in bi rada bila "pripravljena" kolikor se le da
Sagitta
Sagitta
Član
Član

Število prispevkov : 37
Datum registracije : 17/05/2012
Starost : 32

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  EM on Pon 30 Jun 2014, 03:52

Kaj si resila?
EM
EM
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 17/01/2014
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Loka on Sob 08 Nov 2014, 07:13

Kje kupiti skobčevko pri rejcu ali v trgovini?

hm, bi rekla, da je vseeno. Odvisno je od sreče na kakšno naletiš in to je to. Skobčevke tako dobivajo od rejcev.

Jaz sem moji dve kupila pri rejcu in obe sta imeli garje. Ko sem rejcu to povedala, se je le opravičil in rekel, da so imele tudi ostale garje...

toliko...

stroški zdravljenja 25€
Loka
Loka
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 5
Datum registracije : 13/08/2014
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  EM on Pon 23 Mar 2015, 13:09

Tudi jaz mislim, da moraš imet srečo pač... Kot sem že velikokrat pisala, imela sem 4 skobčevke - 3 od rejca, 1 iz trgovine. Poginli sta mi 1 iz trgovine in 1 od rejca ( diagnoza, ki ji nekako po tolikih dneh še kar ne dojamem in verjamem - iz trgovine podhranjena; razlog nimam pojma, težko verjamem, da bi se žival zaradi izbirčnosti izstradala do smrti. Druga - od rejca, naj bi imela težave z dihali, kar pa tudi težko verjamem... pač ja, možnosti so, ampak iz videnega nikoli ne bi sploh pomislila na kaj takega )...
Je res, da živali iz zoo trgovin imajo dolgo pot za sabo, ampak živali od rejcev tudi nimajo garancije za zdravje.
Ker sem pač taka, kakšna sem, če bi se odločala zopet za nakup skobčevk, ja,bi verjetno odšla do rejca... Pač se ne strinjam z prodajo živih bitij v trgovinah.
EM
EM
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 17/01/2014
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Prodaja ptic v trgovinah... Empty Re: Prodaja ptic v trgovinah...

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu