PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

spol pri zelo mladih skobcevkah

Go down

spol pri zelo mladih skobcevkah Empty spol pri zelo mladih skobcevkah

Objavlja  Gordan Mihajlovic on Pon 18 Feb 2013, 11:29

Malo majn kot leto dni se ljubiteljsko ukvarjam z vzrejo skopčevk. Do zdaj sem jih prodal ze okoli 15, a imam problem, saj me veliko kupcev sprašuje po spolu. Jaz poznam le klasičen način prepoznavanja spola po obarvanosti voščenice, za kar ptice potrebujejo veliko časa. Slišal sem, da obstaja tudi drugačen način, kjer lahko rejci zelo hitro prepoznajo spol skobčevke. Ali mi lahko kdo razloži kaksen je ta način prepoznavanja spolov (mogoče kakšno otipavanje?). Hvaležen bi bil za kakršnokoli informacijo ali nasvet.

Lp, Gordan
Gordan Mihajlovic
Gordan Mihajlovic
Član
Član

Število prispevkov : 33
Datum registracije : 28/06/2012
Starost : 26

Nazaj na vrh Go down

spol pri zelo mladih skobcevkah Empty Re: spol pri zelo mladih skobcevkah

Objavlja  Ronja on Sre 20 Feb 2013, 13:55

Sicer nisem rejka, ampak kolikor sem doslej uspela prebrati o skobčevkah, je barva voščenice ključna za prepoznavanje spola in nanjo je pač treba počakati, da se pokaže.
Joj, če kupci nimajo toliko potrpljenja, da bi počakali na to, da se pri skobčevki pokaže spol, kako bodo vendar imeli dovolj potrpljenja za skupno življenje s to simpatično malo papigo? zavijanje z očmi

Dejstvo je pač, da se spol lahko določi šele po nekaj tednih in ne takoj ko se prikažejo iz jajčka.

Otipavanje? Kako pa naj bi to kaj povedalo? Meni se zdi ta informacija o hitrem prepoznavanju spola malo privlečena za lase. Dvomim, da sicer doslej že ne bi slišala zanjo.
Tudi položaj nožic, ki smo ga enkrat omenjali (da naj bi samičke stale bolj na široko in samčki bolj na ozko) se meni ne zdi ravno merodajen. Če bi to držalo, bi vse samičke stale na široko in vsi samčki na ozko, pa vemo, da ni tako. Morda velja v nekaj primerih, ne pa v vseh.

Pač razširi novico o mladičkih malo pozneje, ko boš že vedel, kakšnega spola so, saj se bo to videlo po voščenici, pa ne boš imel nobenih težav mižikanje

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

spol pri zelo mladih skobcevkah Empty Re: spol pri zelo mladih skobcevkah

Objavlja  TejaH7 on Čet 15 Jan 2015, 23:32

Pozdravljeni,

v torek, 13.1.2015 sem pri rejcu kupila 2 skobčevki - naj bi bila samček in samička. Samček se je zvalil 7.12., samička pa dan kasneje. Nista v sorodu. Ko sem doma jih imam ves čas spuščene. "Samička" je veliko bolj živahna kot "samček", več leti, več čivka in je malce večja. "Samček leti veliko manj, je manjši in bolj sramežljiv. Oba imata nad kljunčkom svetlo modro barvo, "samička" ima mogoče celo bolj temno. Ravno zato sem pisala v narekovajih, ker sem malo v dvomih glede njunega spola. Bi mi znal kdo povedati, glede na opisano, katerega spola sta? Jaz mislim, da sta ravno obratno, kot mi je rekel rejec, se pa tudi malo bojim, da sta oba samčka.

Teja
TejaH7
TejaH7
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 1
Datum registracije : 15/01/2015
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

spol pri zelo mladih skobcevkah Empty Re: spol pri zelo mladih skobcevkah

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu