PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Vročina in skobčevke

Go down

Vročina in skobčevke  Empty Vročina in skobčevke

Objavlja  renata7344 on Ned 05 Jul 2015, 23:13

Doma imamo dve skobčevki, ki sta čez dan - ob normalnih temperaturah - zunaj. Čez vikend, ko smo doma, jih takoj zjutraj postavim malo na sončka, da dobita D vitamin zelo vesel , potem pa sta v senci. Zdaj pa, ko je tale pasja vročina, pa ne vem, če jih sploh lahko postavim ven? Popoldan, ko pridemo domov, ju raje spustim, da se razletata, kot pa da bi ju dala ven. Žal pa mi ju je, ker res uživata zunaj - pojeta, čivkata in ni da ni, kakšne vragolije delata, ko sta zunaj.

Bojim se, da bi ju, če bi bile cel dan zunaj, pa čeprav v senci, lahko zadela kap? Ne želim tvegati, zato me zanima vaše mnenje, ki imate več izkušenj s tem. Pri nas sta zdaj od pozne jeseni, tako da smo jih šele pred kratkim začeli postavljat na zrak.

Hvala za odgovore!
renata7344
renata7344
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 3
Datum registracije : 16/11/2014
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Vročina in skobčevke  Empty Re: Vročina in skobčevke

Objavlja  perla on Ned 19 Jul 2015, 04:12

Ne morem verjeti, da ti ni noben odgovoril??? Vsi na dopustu mižikanje

Nikakor ne bi skobčevk dajala ven v tej vročini! Vem za primer, ko so obesili kletko s skobčevkama v "varno" senco krošenj dreves v sadovnjaku, pa sta neki dan oba poginila! Razumljivo, kjub senci so temperature lahko neznosne, ptič v kletki pa je ujet na mestu, ki mu ga določimo! V naravi si ptički pomagajo, da si sami dobijo mesto, ki je zanje tisti trenutek najugodnejše.

Moji so vedno na istem mestu v stanovanju. Ustrezno zračimo, zagotovimo svetlobo, enkrat tedensko so tudi stuširani (skozi vse leto). So zdravi, lepi, razigrani ptiči zelo vesel V tej vročini imamo v stanovanju vklopljeno klimatsko napravo in tega ugodja so seveda deležni tudi moji frajerji.

Lp
perla
perla
Član
Član

Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu