PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Pomoč pri opisih ptic

Go down

Pomoč pri opisih ptic Empty Pomoč pri opisih ptic

Objavlja  Maja on Sob 10 Jul 2010, 10:42

Potrebujem vašo pomoč pri oblikovanju opisov za posamezne vrste ptic - papig, eksot, itd... Rada bi, da se naredijo čim bolj podrobni opisi, ki bodo res značilni samo za ta forum in da ne bodo tisti tipični copy-paste, vsi enaki. Pomagate mi lahko tako, da iščete po internetu in najdete čim več informacij o določeni vrsti, tako v slovenščini kot v angleščini (pa seveda tudi hrvaški, srbski in bosanski jezik niso problem) in pa seveda zraven prispevate še kakšne svoje izkušnje. Vse skupaj mi lahko pošljete na mail, jaz bom pregledala in potem vse združila, preoblikovala in zapisala po svojih besedah, da bo res unikatno.

Če pa bi radi sami naredili celotno predstavitev oz. opis, bom pa seveda še toliko bolj vesela. Je pa pri tem treba biti bolj pozoren in upoštevati določen način pisanja opisov na forumu:

puščica naslov je vedno slovensko ime ptice, v oklepaju pa latinsko (ležeča pisava)
puščica pod naslovom naj bo lepa, ne prevelika slika enega predstavnika te vrste (lahko tudi dve slike - samec, samička, če je razlika med spoloma v barvi, postavi)
puščica opis se nato začne z osnovami - izvor (se pravi iz katerega kontinenta prihaja, lahko še bolj natančna opredelitev)
puščica nato je videz - oblika, velikost, barve
puščica življenjska doba ptice v ujetništvu
puščica prehrana, velikost in oprema kletke, nega
puščica ločevanje spolov, razmnoževanje
puščica vse ostalo je poljubno

Preden bi radi objavili vaš opis, mi ga nujno pošljite na mail ali pa po zasebnem sporočilu, da ga pregledam. Če imate kakršnakoli vprašanja glede pisanja, oblike ali česa takšnega, me prosim vprašajte. Res bom bila zelo vesela, če boste našli malo časa in mi priskočili na pomoč ter pripomogli k obogatitvi foruma.

_________________
Lp,

Maja
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Pomoč pri opisih ptic Empty Re: Pomoč pri opisih ptic

Objavlja  Maja on Ned 19 Sep 2010, 01:14

No, Bina je bila prva, ki je malo brskala po spletu in našla zelo lep opis vseh vrst agapornisev, v angleščini. Upam, da ji boste še ostali sledili in poiskali kakšne podatke. Lahko iščete samo podatke za tisto vrste ptice, ki jo imate sami doma, lahko pa seveda tudi za vse ostale. Kakršnekoli informacije so dobrodošle! mižikanje

_________________
Lp,

Maja
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu