PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Kako pomanjšati sliko?

Go down

Kako pomanjšati sliko?

Objavlja  Maja on Ned 24 Okt 2010, 23:10

Kako pomanjšati sliko?

Dostikrat se zgodi, da imamo na računalniku slike visoke kakovosti in velikosti, ki presega omejitev na forumu (800x600). V takšnem primeru je potrebno sliko zmanjšati in shraniti z novimi merami. Postopek je precej enostaven.

Z desnim gumbom klikneš na sliko in izbereš možnost Open With.../Za odpiranje uporabi... in nato izbereš želeni program - Microsoft Office Picture Manager, Slikar (Paint), Irfan View. Slika se nato odpre v izbranem programu.

Če boste odpirali v programu Microsoft Office Picture Manager, morate nato v orodni vrstici klikniti gumb Edit Pictures... in na desni se bo pojavilo novo okence. V tem okencu klikneš Resize, da se pokažejo možnosti za določanje karakteristik pomanjšane slike. Za ležečo sliko klasičnega formata v prvega od prostorckov pri Costum width x height vpišemo 80 in v drugega 60. Če je slika pokončna pa ravno obratno. Tako nobena od stranic ni večja od predpisane velikosti na forumu. Klikneš OK. Sliko shraniš na računalnik File/Save As....

Če boste sliko odprli s programom Irfan View, potem morate klikniti na meni Image, v orodni vrstici na vrhu ter izbrati možnost Resize/Resample... Odprlo se vam bo okence in takoj boste opazili mere slike (Width, Hight). Spremenite velikost in shranite sliko.

Če pa boste sliko odprli s pomočjo Slikarja (Paint), pa pod kategorijo Slika (Image), kliknite možnost Spremeni velikost (Resize). Odprlo se vam bo okno za spreminjanje velikosti. Izberite možnost Slikovne pike (Pixels), spremenite velikost sliki in jo shranite.

_________________
Lp,

Maja
avatar
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu