PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

POŠKODBA

5 posters

Go down

POŠKODBA Empty POŠKODBA

Objavlja  dominik Sob 26 Nov 2011, 11:23

Moj beločopi kakadu ima na levi nogi čistomalo ranico ki se mu nikakor ne zaceli ,ker si jo vedno znova malo preveri z kljunom.Ali bi gdo vedel za kakšno kremo ali biolokaj podobnega da se bi to zacelilo
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

POŠKODBA Empty Re: POŠKODBA

Objavlja  Maja Ned 27 Nov 2011, 06:55

Ali veste od česa je ranica oz. kako je nastala? Je videti da ga zelo moti? Težko bi vam svetovala kakšno mazilo, za ljudi zelo dobro deluje bepanthen plus, domači propolis zna biti tudi zelo dober za ranice. Drugače se pa pri veterinarju dobi prav poseben gel za rane.
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  kintok Čet 16 Feb 2012, 02:39

Pozdravljeni
tudi sama imam belega kakaduja in si je enkrat poškodoval perut. Dobila sem sprej, ki se imenuje SOOTHER TOPICAL sprej. Res mu je hitro pomagalo. Sicer pa je vaš ptič na sliki videti taaaaako lep. Moj pa si grozno lomi in trga perje tako, da ne vemo več kaj bi? Imaste kakšen nasvet zame...(razen igrač, sadje, naj mu ne bo dolg čas), mi res nimamo več rešitev razen nekakšnega ovratnika, ki ga priporoča veterinar. lp Anka
kintok
kintok
Član
Član

Število prispevkov : 12
Datum registracije : 04/10/2010
Starost : 56

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Čet 16 Feb 2012, 06:47

V kolikor je kakadu telesno zdrav in brez zajedalcev, se je v njegovi okolici nekaj zgodilo ali spremenilo, kar mu povzroča stres.To se pri večjih papagajih v ujetništvu pogosto dogaja.
Perje je pticam v naravi življenskega pomena zato mu posvečajo veliko pozornosti in negovanja. V naravi si ga nikoli
ne pulijo ali sebi namerno poškodujejo.
Kakadu mora biti stalno z nečim zaposlen in imeti stalno stik z družino. Poskusi mu dati različne igrače in mehke
koščke vej ter čim boljšo in raznoliko prehrano. nasmeh nasmeh

Še več koristnih nasvetov , najdeš na povezavi:

http://www.eklektus.com/koristno/detail.php?id=14
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Čet 16 Feb 2012, 08:18

dominik je napisal/a:Moj beločopi kakadu ima na levi nogi čistomalo ranico ki se mu nikakor ne zaceli ,ker si jo vedno znova malo preveri z kljunom.Ali bi gdo vedel za kakšno kremo ali biolokaj podobnega da se bi to zacelilo

sama za drobne ranice uporabim smrekovo mazilo, saj deluje zelo hitro in učinkovito (namenjeno je tako ljudem kot živalim). ker ni najboljšega okusa, ga ptica pusti pri miru.
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down