riževci
+4
PilotGirl
damir
Maja
finch
8 posters
Stran 1 od 1
riževci
riževci so večji eksoti in zgledajo malo bolj nasilni zaradi svojega velikega kljuna. ampak so prav prijazni in če jih primerjamo z zebricami zelo čisti. hrane ne razmetujejo vse na okrog, skrbijo za svojo člistočo in še in še. ja riževce se da tudi udomačiti in potem plezajo po ramah kot kakšni mali papagajčki. so zelo inteligenti.
so eni najbolj priljubljenih kletkarjev. no v Zda pa so prepovedani, saj se tam bojijo da bi podivjane jate na poljih naredile preveč škode, kar pa bi lahko pripeljalo do gospodarske katastrofe. no to pa riževci pdosto delajo v domači indoneziji. tam mu pravijo tudi požiralec riža.
no to so mirne ptice primerne da jih imamo v družbi drugih. pri meni tudi med gnezditvijo in med iskanjem gnezda niso napadli nobene zebrice.
je svojo običajno hrano (mešanica za eksote) seveda pa kaj bi bilo boljšega od neoluščenega riža. radi imajo tudi kalčke, konopljina semena, ajdo,... no ko imajo mladiče morajo imeti na voljo jajčno hrano in morda kakšnega mokarja ampak pri meni niso pokazali te potrebe in jim je bila jajčna dovolj.
za gnezditev jim lahko v voljero ali kletko postavimo kar valilnico za skobčevke. moji so klub tej zasedli eno manjšo za zebre. no kaj kmalu sta starša spala zunaj saj so bili mladiči že tako veliki da je bilo preveč gužve.
no riževci pa če so primerno ozimljeni lahko preživijo zimo tudi zunaj.
so eni najbolj priljubljenih kletkarjev. no v Zda pa so prepovedani, saj se tam bojijo da bi podivjane jate na poljih naredile preveč škode, kar pa bi lahko pripeljalo do gospodarske katastrofe. no to pa riževci pdosto delajo v domači indoneziji. tam mu pravijo tudi požiralec riža.
no to so mirne ptice primerne da jih imamo v družbi drugih. pri meni tudi med gnezditvijo in med iskanjem gnezda niso napadli nobene zebrice.
je svojo običajno hrano (mešanica za eksote) seveda pa kaj bi bilo boljšega od neoluščenega riža. radi imajo tudi kalčke, konopljina semena, ajdo,... no ko imajo mladiče morajo imeti na voljo jajčno hrano in morda kakšnega mokarja ampak pri meni niso pokazali te potrebe in jim je bila jajčna dovolj.
za gnezditev jim lahko v voljero ali kletko postavimo kar valilnico za skobčevke. moji so klub tej zasedli eno manjšo za zebre. no kaj kmalu sta starša spala zunaj saj so bili mladiči že tako veliki da je bilo preveč gužve.
no riževci pa če so primerno ozimljeni lahko preživijo zimo tudi zunaj.
finch- Član
- Število prispevkov : 31
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 35
Re: riževci
Zelo zanimive ptice... S tem kljunom res izgledajo nevarni, ampak najbrž so prav prijetne ptice. Pa imaš kakšnega udomačenega - se recimo ukvarjaš z mladički ko pridejo iz gnezda?
Lp,
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
za enkrat še ne. zdajle jim ene teden še dam mir potem pa ko bo konec te šole enega uzamem na trening.
finch- Član
- Število prispevkov : 31
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 35
No, super... jaz sem skoraj že zaključila z maturo, samo še en ustni izpit imam, potem pa konec. Tudi jaz bom sedaj malo več časa posvetila sebi in svojim živalim.
Lp,
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
trening
Alo kak kaj napreduje trening ?
damir- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 06/10/2009
Kako se pa oglašajo? Kot zebrice? Kako dolgo pa živijo?
damir- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 06/10/2009
Finch, vesela sem, da si o teh ptičkkih omenil, tudi neprijetne strani kot gospodarsko katastrofo. Zato so v nekaterih državah prepovedani za prodajo.
Kako se pa kaj obnesejo? Si jih privadil oz. udomačil? Če lahko tako rečem.
Kako se pa kaj obnesejo? Si jih privadil oz. udomačil? Če lahko tako rečem.
PilotGirl- Član
- Število prispevkov : 59
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 41
Tudi sam imam par riževcev(vsaj tako so mi rekli),zato me zanima po čem se
razlikujejo,pa tudi kaj se jim da za izdelavo gnezda.Mojim sem dal valilnico od
skobčevk in material za gnezdo-kokos.
Lp Boris
razlikujejo,pa tudi kaj se jim da za izdelavo gnezda.Mojim sem dal valilnico od
skobčevk in material za gnezdo-kokos.
Lp Boris
boris- Član
- Število prispevkov : 21
Datum registracije : 07/05/2009
mene pa zanima kako prepoznaš rižavca moški pa ženska ?
lp nujno kanarček
lp nujno kanarček
kanarček- Član
- Število prispevkov : 25
Datum registracije : 05/06/2010
Starost : 28
aja pa še neke ali so lahko RIŽAVCI ZEBRICE PA AMADINI visti valjeri bi se razumeli ?
lp
kanarček
lp
kanarček
kanarček- Član
- Število prispevkov : 25
Datum registracije : 05/06/2010
Starost : 28
pri meni se to ni obneslo riževci so zavzemali zgorni prostor voljere in so spodili vsakega anadina ki je priletel na zgorni prostor,tako da so bili amadini čisto v podrejenem položaju
Zebrice in amadini se dobro razumejo
Zanimivost
Riževci so delovali v parih kot kakni vojaščki
Poskusi pa poročaj
Zebrice in amadini se dobro razumejo
Zanimivost
Riževci so delovali v parih kot kakni vojaščki
Poskusi pa poročaj
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
Riževci
Ste vedeli, da je trgovanje z riževci v ZDA prepovedano? Oblasti se bojijo, da bodo podivjane jate delale na poljih tako škodo, kot jo delajo v domači Indoneziji. Strokovno ime se namreč v prevodu glasi "požiralec riža na poljih". Divji ptiči niso najboljši za razplod, večina udomačenih mutacij pa se doma lepo plodi.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Stran 1 od 1