PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Odstopanje barve z lesenih igrač

2 posters

Go down

Odstopanje barve z lesenih igrač Empty Odstopanje barve z lesenih igrač

Objavlja  _Tamara_ Sre 30 Maj 2012, 21:44

V trgovini za male živali sem kupila dve leseni igrači z zvončki, ki sta pobarvani v žive barve. Preden sem ju namestila v kletko, sem ju umila pod tekočo vodo in opazila, da se je konkretno spirala tudi barva z igrač šokiran , zato sem ponovno namočila v vodo z dodanim kisom, da bi barva čim bolj odstopila - in nisem se motila, voda je bila čisto pisana, igrači pa skoraj brez barve oz. v naravni barvi lesa.

Ima kdo takšne izkušnje, saj menim, da se to ne bi smelo zgoditi, glede na to, da ptica to prijema, kljuva in pride v stik s slino?
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37

Nazaj na vrh Go down

Odstopanje barve z lesenih igrač Empty Re: Odstopanje barve z lesenih igrač

Objavlja  Boba Sre 30 Maj 2012, 21:54

Ja, tudi moje izkušnje so take. Ravno zaradi tega jih ne kupujem več, je pa tudi res, da so moje ptice ob teh živih barvah precej prestrašene! Najbolj se bojijo rdeče. Tudi rdeče sadje zelo težko jedo. No, razen lubenice, ta je pa preveč okusna, hehe. Enkrat sem gledala oddajo, kjer so pticam v divjini (če ne ravno skobčevkam?) na nogice nameščali obročke različnih barv. Ugotovili so, da se ptice z rdečimi redkeje parijo. Mogoče je res kaj na tem, rdeče barve pa je v teh igračah največ.

Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  _Tamara_ Sre 30 Maj 2012, 22:24

Zanimivo, moji skobčevki pa so všeč čim bolj pisane stvari, še sploh rdeč gumb na daljincu zelo vesel . No, saj tako kot smo si ljudje različni, so si tudi živali.
Nič čudnega, da s takšnih in drugačnih igrač odstopajo barve, ko pa jih večina pride s Kitajske in njej podobnih držav, tam pa, kot vemo, je v večini primerov kvaliteta na minimumu.
Sem že razmišljala, da bi raje sama naredila igrače iz lesa, pa se še nisem spravila k stvari nasmeh .
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Čet 31 Maj 2012, 03:34

Naredi, naredi! Jaz sem se pred kratkim lotila izdelovanja stropnih gugalnic, ena je podobna tej na sliki ( http://www.welli.net/welli-geruest.html ). So se mi doma smejali, pač ne zgleda preveč lepo, AMPAK pri fantih je pa pravi hit!! Obožujejo jo! smejanje kul

Nazadnje urejal/a Boba Čet 31 Maj 2012, 06:13; skupaj popravljeno 1 krat
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  _Tamara_ Čet 31 Maj 2012, 05:44

Dobra ideja, pa še težko ni skupaj za naredit. Bomo sprobali nasmeh .
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down