Odstopanje barve z lesenih igrač
2 posters
Stran 1 od 1
Odstopanje barve z lesenih igrač
V trgovini za male živali sem kupila dve leseni igrači z zvončki, ki sta pobarvani v žive barve. Preden sem ju namestila v kletko, sem ju umila pod tekočo vodo in opazila, da se je konkretno spirala tudi barva z igrač , zato sem ponovno namočila v vodo z dodanim kisom, da bi barva čim bolj odstopila - in nisem se motila, voda je bila čisto pisana, igrači pa skoraj brez barve oz. v naravni barvi lesa.
Ima kdo takšne izkušnje, saj menim, da se to ne bi smelo zgoditi, glede na to, da ptica to prijema, kljuva in pride v stik s slino?
Ima kdo takšne izkušnje, saj menim, da se to ne bi smelo zgoditi, glede na to, da ptica to prijema, kljuva in pride v stik s slino?
_Tamara_- Član
- Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37
Re: Odstopanje barve z lesenih igrač
Ja, tudi moje izkušnje so take. Ravno zaradi tega jih ne kupujem več, je pa tudi res, da so moje ptice ob teh živih barvah precej prestrašene! Najbolj se bojijo rdeče. Tudi rdeče sadje zelo težko jedo. No, razen lubenice, ta je pa preveč okusna, hehe. Enkrat sem gledala oddajo, kjer so pticam v divjini (če ne ravno skobčevkam?) na nogice nameščali obročke različnih barv. Ugotovili so, da se ptice z rdečimi redkeje parijo. Mogoče je res kaj na tem, rdeče barve pa je v teh igračah največ.
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Zanimivo, moji skobčevki pa so všeč čim bolj pisane stvari, še sploh rdeč gumb na daljincu . No, saj tako kot smo si ljudje različni, so si tudi živali.
Nič čudnega, da s takšnih in drugačnih igrač odstopajo barve, ko pa jih večina pride s Kitajske in njej podobnih držav, tam pa, kot vemo, je v večini primerov kvaliteta na minimumu.
Sem že razmišljala, da bi raje sama naredila igrače iz lesa, pa se še nisem spravila k stvari .
Nič čudnega, da s takšnih in drugačnih igrač odstopajo barve, ko pa jih večina pride s Kitajske in njej podobnih držav, tam pa, kot vemo, je v večini primerov kvaliteta na minimumu.
Sem že razmišljala, da bi raje sama naredila igrače iz lesa, pa se še nisem spravila k stvari .
_Tamara_- Član
Naredi, naredi! Jaz sem se pred kratkim lotila izdelovanja stropnih gugalnic, ena je podobna tej na sliki ( http://www.welli.net/welli-geruest.html ). So se mi doma smejali, pač ne zgleda preveč lepo, AMPAK pri fantih je pa pravi hit!! Obožujejo jo!
Nazadnje urejal/a Boba Čet 31 Maj 2012, 06:13; skupaj popravljeno 1 krat
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Dobra ideja, pa še težko ni skupaj za naredit. Bomo sprobali .
_Tamara_- Član
Stran 1 od 1