ROČNO HRANJENJE GOLOBA
5 posters
Stran 1 od 1
ROČNO HRANJENJE GOLOBA
Pozdravljeni!
Rada bi delila izkušnjo. Imam dva mlada goloba stara 14 in 7dni. Hranjim jih z Vita Life Pro Vitin plus outdoor preko ust. Sama ne odpirata klunčka, četudi jima glavico usmerim hrano. To da bi jima na silo klunček odpirala mi ni prijetno, saj je vse tako majhno. Pa ko jima odprem kljun ves čas pozirata in me je strah, da bi se zadušila. Ima kdo kakšne izkušnje.
zelo bi bila hvaležna kakega dobrega nasveta....hvala že vnaprej
lp
Rada bi delila izkušnjo. Imam dva mlada goloba stara 14 in 7dni. Hranjim jih z Vita Life Pro Vitin plus outdoor preko ust. Sama ne odpirata klunčka, četudi jima glavico usmerim hrano. To da bi jima na silo klunček odpirala mi ni prijetno, saj je vse tako majhno. Pa ko jima odprem kljun ves čas pozirata in me je strah, da bi se zadušila. Ima kdo kakšne izkušnje.
zelo bi bila hvaležna kakega dobrega nasveta....hvala že vnaprej
lp
Bruce Lee- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 07/06/2012
Starost : 33
Re: ROČNO HRANJENJE GOLOBA
Nisi napisala iz kakšnega vzroka ročno hraniš goloba. Zanima me tudi ali sta mestna ali okrasna goloba. Pri golobih je ročno hranjenje težavnejše, kakor pri drugih vrstah ptic.
Golobi imajo za hranjenje drugačen, njim edinstven način hranjenja. Mladiče hranijo z mleku podobnim izločkom stene golše. Oba starša do 18 dneva starosti mladiča tako hranita z edinstveno mešanico tekoče hrane.Tudi, če bi golobom podtaknili jajca drugih golobov, bi morala biti starost jajc in začetek valjenja sinhronizirana z parom, ki vali. Zaradi vsega navedenega in drugih težav, si ne upam napovedati pozitiven učinek tvojega truda.
Golobi imajo za hranjenje drugačen, njim edinstven način hranjenja. Mladiče hranijo z mleku podobnim izločkom stene golše. Oba starša do 18 dneva starosti mladiča tako hranita z edinstveno mešanico tekoče hrane.Tudi, če bi golobom podtaknili jajca drugih golobov, bi morala biti starost jajc in začetek valjenja sinhronizirana z parom, ki vali. Zaradi vsega navedenega in drugih težav, si ne upam napovedati pozitiven učinek tvojega truda.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Alojzij je napisal/a:Nisi napisala iz kakšnega vzroka ročno hraniš goloba. Zanima me tudi ali sta mestna ali okrasna goloba. Pri golobih je ročno hranjenje težavnejše, kakor pri drugih vrstah ptic.
Situacija je bila takšna, da ju ne moreta hranit starša. Oba goloba sta okrasna. To hrano kaj sem kupila jih zraven dam frutek naribam jabolko, korenček ter zmešam z vodo(ta mešanica je bolj tekoča kot gosta). Jaz si kljuncek obrnem v svoja usta in potisnem hrano v kljun. Hranim jih 3x na dan (včasih tudi 4x) odvisno kako polno golšo imata in kako se oglašata. Milsim, da mi bo uspelo, saj sta od kar jih imam tudi zrasla in ojačala moči. hvala vseeno za trud! Bilokakšna informacija mi pride prav!
Lep pozdrav!
Bruce Lee- Novi član
evo še eno slikico mojih otrok..
Bruce Lee- Novi član
Slike se ne vidi, ker nimamo dostopa do tvojega Facebook profila...
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
živjo
http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica
Na zgornjem linku imaš dostop do teme o hranjenju, ki je že bila odprta v rubriki ''okrasni golobi''. Mislim, da sva z G. Alojzijem dovolj podrobno opisala hranjenje, tudi za začetnike. In ne boj se odpreti kljuna, goloba najprej lepo položi na mizo do višine tvojega pasu, mu z levo roko primeš glavico pod očmi in pri korenu kljuna, in s palcem in kazalcem odpreš kljun. Ko je kljun odprt mešaniso semen (ki naj bo za mladiče bolj iz drobnih seme, kot so grah, grašica, zelo drobna koruza, malo pšenice, ječmena, in sončnic) z desno roko poačsi sipaš v grlo po ''požirkih''. Golobu pred, na začetku, na koncu in vmes ponudi eno 5 ml injekcijo vode (postopek je isti kot pri vsipanju semen), bodi pa pozorna na počasno vlivanje vode, da ne zaide v sapnik.
lp
Na zgornjem linku imaš dostop do teme o hranjenju, ki je že bila odprta v rubriki ''okrasni golobi''. Mislim, da sva z G. Alojzijem dovolj podrobno opisala hranjenje, tudi za začetnike. In ne boj se odpreti kljuna, goloba najprej lepo položi na mizo do višine tvojega pasu, mu z levo roko primeš glavico pod očmi in pri korenu kljuna, in s palcem in kazalcem odpreš kljun. Ko je kljun odprt mešaniso semen (ki naj bo za mladiče bolj iz drobnih seme, kot so grah, grašica, zelo drobna koruza, malo pšenice, ječmena, in sončnic) z desno roko poačsi sipaš v grlo po ''požirkih''. Golobu pred, na začetku, na koncu in vmes ponudi eno 5 ml injekcijo vode (postopek je isti kot pri vsipanju semen), bodi pa pozorna na počasno vlivanje vode, da ne zaide v sapnik.
lp
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
dires je napisal/a:živjo
lp
super! hvala vam! bom poročala kako nam uspeva..
Bruce Lee- Novi član
Tudi jaz že nekaj tednov hranim enega golobčka
namreč samec in samica sta imela enega ki še ni imel povsem razvitih peres (perutna peresa so bila še v zavojčkih)
in sta goloba naredila kar drugo gnezdo in jajčka ter nista želela več hranit mladička zato sem jima ga vzel ter ga hranil z celo koruzo (Ker je bil golob že kar velik), pšenico, kruh
sedaj ima že vsa peresa in že čisto malo leti (je že tudi sam vendar le pšenico in koruzni drobljenec).
namreč samec in samica sta imela enega ki še ni imel povsem razvitih peres (perutna peresa so bila še v zavojčkih)
in sta goloba naredila kar drugo gnezdo in jajčka ter nista želela več hranit mladička zato sem jima ga vzel ter ga hranil z celo koruzo (Ker je bil golob že kar velik), pšenico, kruh
sedaj ima že vsa peresa in že čisto malo leti (je že tudi sam vendar le pšenico in koruzni drobljenec).
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Similar topics
» ročno hranjenje goloba (mladiča)
» ročno hranjenje
» Ročno hranjenje
» ročno hranjenje
» ročno hranjenje
» ročno hranjenje
» Ročno hranjenje