PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ROČNO HRANJENJE GOLOBA

5 posters

Go down

ROČNO HRANJENJE GOLOBA Empty ROČNO HRANJENJE GOLOBA

Objavlja  Bruce Lee Sob 09 Jun 2012, 11:19

Pozdravljeni!

Rada bi delila izkušnjo. Imam dva mlada goloba stara 14 in 7dni. Hranjim jih z Vita Life Pro Vitin plus outdoor preko ust. Sama ne odpirata klunčka, četudi jima glavico usmerim hrano. To da bi jima na silo klunček odpirala mi ni prijetno, saj je vse tako majhno. Pa ko jima odprem kljun ves čas pozirata in me je strah, da bi se zadušila. Ima kdo kakšne izkušnje.
zelo bi bila hvaležna kakega dobrega nasveta....hvala že vnaprej

lp cat
Bruce Lee
Bruce Lee
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 5
Datum registracije : 07/06/2012
Starost : 33

Nazaj na vrh Go down

ROČNO HRANJENJE GOLOBA Empty Re: ROČNO HRANJENJE GOLOBA

Objavlja  Alojzij Sob 09 Jun 2012, 21:52

Nisi napisala iz kakšnega vzroka ročno hraniš goloba. Zanima me tudi ali sta mestna ali okrasna goloba. Pri golobih je ročno hranjenje težavnejše, kakor pri drugih vrstah ptic.
Golobi imajo za hranjenje drugačen, njim edinstven način hranjenja. Mladiče hranijo z mleku podobnim izločkom stene golše. Oba starša do 18 dneva starosti mladiča tako hranita z edinstveno mešanico tekoče hrane.Tudi, če bi golobom podtaknili jajca drugih golobov, bi morala biti starost jajc in začetek valjenja sinhronizirana z parom, ki vali. Zaradi vsega navedenega in drugih težav, si ne upam napovedati pozitiven učinek tvojega truda. presenečen
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Bruce Lee Pon 11 Jun 2012, 03:14

Alojzij je napisal/a:Nisi napisala iz kakšnega vzroka ročno hraniš goloba. Zanima me tudi ali sta mestna ali okrasna goloba. Pri golobih je ročno hranjenje težavnejše, kakor pri drugih vrstah ptic.
Golobi imajo za hranjenje drugačen, njim edinstven način hranjenja. Mladiče hranijo z mleku podobnim izločkom stene golše. Oba starša do 18 dneva starosti mladiča tako hranita z edinstveno mešanico tekoče hrane.Tudi, če bi golobom podtaknili jajca drugih golobov, bi morala biti starost jajc in začetek valjenja sinhronizirana z parom, ki vali. Zaradi vsega navedenega in drugih težav, si ne upam napovedati pozitiven učinek tvojega truda. presenečen

Situacija je bila takšna, da ju ne moreta hranit starša. Oba goloba sta okrasna. To hrano kaj sem kupila jih zraven dam frutek naribam jabolko, korenček ter zmešam z vodo(ta mešanica je bolj tekoča kot gosta). Jaz si kljuncek obrnem v svoja usta in potisnem hrano v kljun. Hranim jih 3x na dan (včasih tudi 4x) odvisno kako polno golšo imata in kako se oglašata. Milsim, da mi bo uspelo, saj sta od kar jih imam tudi zrasla in ojačala moči. hvala vseeno za trud! Bilokakšna informacija mi pride prav!

Lep pozdrav! nasmeh
Bruce Lee
Bruce Lee
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Bruce Lee Pon 11 Jun 2012, 03:18

ROČNO HRANJENJE GOLOBA Photo.php?fbid=3088357862555&set=a.2186125067299.85000 evo še eno slikico mojih otrok..
Bruce Lee
Bruce Lee
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pon 11 Jun 2012, 04:31

Slike se ne vidi, ker nimamo dostopa do tvojega Facebook profila... nasmeh
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dires Pon 11 Jun 2012, 08:22

živjo

http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica

Na zgornjem linku imaš dostop do teme o hranjenju, ki je že bila odprta v rubriki ''okrasni golobi''. Mislim, da sva z G. Alojzijem dovolj podrobno opisala hranjenje, tudi za začetnike. In ne boj se odpreti kljuna, goloba najprej lepo položi na mizo do višine tvojega pasu, mu z levo roko primeš glavico pod očmi in pri korenu kljuna, in s palcem in kazalcem odpreš kljun. Ko je kljun odprt mešaniso semen (ki naj bo za mladiče bolj iz drobnih seme, kot so grah, grašica, zelo drobna koruza, malo pšenice, ječmena, in sončnic) z desno roko poačsi sipaš v grlo po ''požirkih''. Golobu pred, na začetku, na koncu in vmes ponudi eno 5 ml injekcijo vode (postopek je isti kot pri vsipanju semen), bodi pa pozorna na počasno vlivanje vode, da ne zaide v sapnik.

lp zelo vesel
dires
dires
Član
Član

Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Bruce Lee Čet 14 Jun 2012, 07:20

dires je napisal/a:živjo

http://www.pernati-prijatelji.com/t886-rocno-hranjenje-goloba-mladica

Na zgornjem linku imaš dostop do teme o hranjenju, ki je že bila odprta v rubriki ''okrasni golobi''. Mislim, da sva z G. Alojzijem dovolj podrobno opisala hranjenje, tudi za začetnike. In ne boj se odpreti kljuna, goloba najprej lepo položi na mizo do višine tvojega pasu, mu z levo roko primeš glavico pod očmi in pri korenu kljuna, in s palcem in kazalcem odpreš kljun. Ko je kljun odprt mešaniso semen (ki naj bo za mladiče bolj iz drobnih seme, kot so grah, grašica, zelo drobna koruza, malo pšenice, ječmena, in sončnic) z desno roko poačsi sipaš v grlo po ''požirkih''. Golobu pred, na začetku, na koncu in vmes ponudi eno 5 ml injekcijo vode (postopek je isti kot pri vsipanju semen), bodi pa pozorna na počasno vlivanje vode, da ne zaide v sapnik.

lp zelo vesel

super! hvala vam! bom poročala kako nam uspeva.. nasmeh
Bruce Lee
Bruce Lee
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  doberman Čet 14 Jun 2012, 07:56

Tudi jaz že nekaj tednov hranim enega golobčka
namreč samec in samica sta imela enega ki še ni imel povsem razvitih peres (perutna peresa so bila še v zavojčkih)
in sta goloba naredila kar drugo gnezdo in jajčka ter nista želela več hranit mladička zato sem jima ga vzel ter ga hranil z celo koruzo (Ker je bil golob že kar velik), pšenico, kruh
sedaj ima že vsa peresa in že čisto malo leti (je že tudi sam vendar le pšenico in koruzni drobljenec).
doberman
doberman
Član
Član

Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down