PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kaj vse je potrebno za skobčevke in zebrice?

3 posters

Go down

Kaj vse je potrebno  za skobčevke in zebrice? Empty Kaj vse je potrebno za skobčevke in zebrice?

Objavlja  mitja župančič Sre 08 Avg 2012, 19:14

Odločil sem se za nakum jate zebric in skobčevk zanima me kaj je potrebno da bodo te vrste čim bolj prijazne drug do drugega?
Že vnaprej hvala za odgovore.
Lp mitja What a Face
mitja župančič
mitja župančič
Član
Član

Število prispevkov : 73
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

Kaj vse je potrebno  za skobčevke in zebrice? Empty Re: Kaj vse je potrebno za skobčevke in zebrice?

Objavlja  rado7rado Sre 08 Avg 2012, 22:26

moje izkušnje so slabe kar pa ne pomeni da ne morejo bit skupaj.pri meni v kletki premera 150x150x200 cm je bilo 17 skobčevk in 8 zebric.od tega sta stali 2 zebrici brez prstov na nogi.takrat se mislil da se mi bo zmešalo zato sem jih razdelil.mogoče pa kdo ima uspešno skupaj v večjih preletalnicah
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009

Nazaj na vrh Go down

Kaj vse je potrebno  za skobčevke in zebrice? Empty Re: Kaj vse je potrebno za skobčevke in zebrice?

Objavlja  mitja župančič Sre 08 Avg 2012, 23:34

Tista slika na bolhi izgleda kot da se čisto razumejo zelo vesel.
mitja župančič
mitja župančič
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Uroš K Sre 08 Avg 2012, 23:49

Rado tvoja kletka je bila za skobčevke in zebrice skupaj čisto premala glede na to koliko skobčevk si imel.

Mitja če hočeš imeti mešano jato z različnimi vrstami ptic, moraš najprej poskrbeti za dovolj velik prostor za število ptic ki jih hočeš imeti. Več ko bodo imele prostora manj težav bo. Skobčevke sicer spadajo med mirnejše ptice toda še vseeno rade ponagajajo drugim pticam ali sovrstnicam v kletki. Problem zna nastati še posebej med parjenjem ko so samice.skobčevk zelo teritorialne in se lahko tudi na smrt borijo za gnezdilnice in če jim takrat prekriža pot zebrica mislim da bo morala znat kar hitro letet nasmeh
Za kombinacijo z drugimi pticami so morda še najbol primerne nimfe.

Drugače pa mislim da nekih težav nebi smel imet. Hrana je ubistvu skoraj ista mešanica zelenjavo in sadje tut lah jejo vse isto tko da drujga nimas za skrbet kot prostor. In pa da ko jim bos naštimvou g ezdilnce, daš zebricam take da skobčevke ne morjo jt not. Se prau pomembna je velikost lukne.

Uroš K
Uroš K
Član
Član

Število prispevkov : 48
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mitja župančič Čet 09 Avg 2012, 01:14

Okej
mitja župančič
mitja župančič
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mitja župančič Čet 09 Avg 2012, 01:14

Okej
mitja župančič
mitja župančič
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pet 10 Avg 2012, 07:58

Uroš K je napisal/a:Rado tvoja kletka je bila za skobčevke in zebrice skupaj čisto premala glede na to koliko skobčevk si imel.

Se strinjam z tabo da je bila majhna ampak če bi malo šel okrog k rejcam papig in pogledal kletke v katerih so njihove ptice bi se lahko samo zjokal (tu so izvzete določene svetle izjeme ki so res zraven rejcev tudi ljubitelji ptic).Kletke v velikosti 100x100x50 cm žakoji 150x150x200 par rumeno modrih ar itd itd.Kaj porečeš na to?Potem je moja kletka bila še prevelika za to število in velikost ptic.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Uroš K Pet 10 Avg 2012, 08:11

rado nisem te želel kritizirat ampak sem napisal le da je za mešano jato kletka premajhna. če bi imel v njej le eno vrsto ptic ali kombinirane takšne ki niso agresivne do drugih nebi imel težav.
bil sem pri kar nekaj rejcih ampak tako slabih razmer kot si opisal še nisem videl. toda še vseeno pa ne pomeni da če nekje vidimo slabše razmere kot jih imamo sami, da lahko potem ptice živijo v prostorski stiski tudi pri nas, češ tam je še slabše. sam menim da moram živali omogočiti kar se da kvalitetno možnost za bivanje, drugače je raje nimam
Uroš K
Uroš K
Član
Član

Število prispevkov : 48
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pet 10 Avg 2012, 09:22

Razumem kaj si mislil in nisem pisal ker bi se počutil užaljenega pač pa zato da povem da obstajajo katastrofalne razmere pri nekaterih rejcih.Jaz ne spadam med rejce ampak sem bolj ljubitelj saj imam 3 pare papig (1 parček nimf,1 parček velikih aleksandrov in 1 par malih aleksandrov).Zato pri meni ptice nikoli niso v slabih razmerah ker se jim lahko totalno posvetim.Pri meni bi skoraj dobesedno lahko jedel z tal kar se čistoče tiče.Zato sem tudi ostal na manjšem številu ptic ker je lažje držat čistočo in pa še finančno ni neko breme.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics