PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ime + sipina kost + kaj je narobe?

3 posters

Go down

Ime + sipina kost + kaj je narobe? Empty Ime + sipina kost + kaj je narobe?

Objavlja  LovePika Pon 03 Sep 2012, 06:42

Skobčevko imam že več kot leto, pa še vedno ne vem kakšno ime naj mu dam. Ima kdo kako idejo? Je samec, rumenozelene barve.

Sipino kost je sicer že precej oglodal kar se tiče debeline tako da je sicer čisto tanka, drugače pa enako velika kot prej. Ampak odkar je oglodal ostalo, veliko raje grize omare, karton in celo rešetke, sipino kost pa nite ne pogleda. Meni se jo pa zdi škoda vreči stran ko je je še toliko ostalo.

Večkrat vidim da je moker med nogami, kaj to pomeni? Mislim, ne okoli kloake, ampak prav po perju med nogami, tudi perju ki pokriva noge. Če ga skopam se mu ostalo preje dokaj hitro posuši, med nogami pa je skoraj vedno mokro tudi če se ta dan ni kopal (ptičje kopalnice nima ves čas v kletki). Ali kdo ve kaj je to? Sicer ima še neko bolezen in nam je veterinar dal mazilo za nos in noge, ampak nevem če je mokro perje tudi zaradi bolezni ali česa drugega?

Nazadnje urejal/a LovePika Sre 05 Sep 2012, 01:24; skupaj popravljeno 1 krat
LovePika
LovePika
Član
Član

Število prispevkov : 11
Datum registracije : 04/04/2012
Starost : 26

Nazaj na vrh Go down

Ime + sipina kost + kaj je narobe? Empty Re: Ime + sipina kost + kaj je narobe?

Objavlja  Gost Pon 03 Sep 2012, 19:53

Bolj kot berem tvoja vprašanja, bolj se mi zdi da to ni res... Da je oseba pri 13 letih sposobna takega pisanja? A se ti malo hecaš z nami vsemi?? Če si mogoče zgrešila forum naj te opozorim, da je to forum pernatih prijateljev in ne humoristični forum. Na tem forumu se NE NORČUJEMO iz ptic!

Če tvoja papiga po več kot letu dni niti imena še nima, to ne pomeni nič drugega kot to, da je nisi naučila niti tega da bi se ti odzvala na svoje ime ko jo pokličeš.. šokiran

Če tvoja papiga tako intenzivno grize vse - kartone, pohištvo... sipino kost pa ne, se je že za vprašat, če nima kakšne psihične težave in je vsa zafrustrirana.. zavijanje z očmi

Zakaj je pa mokra med nogami, pa najboljše, da greš kar veterinarja vprašat, ampak ne po telefonu, raje osebno, pa papigo ne pozabit vzet s sabo, pa glej da jo neseš takrat ko bo najbolj mokra. Prepričana sem, da ti bo veterinar znal natančno odgovoriti katera bolezen moči ptici noge, pa še o morebitnih stranskih učinkih zdravila, ki ti ga je pred tem dal te bo podučil.. klicaj

Lp, M
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Pon 03 Sep 2012, 20:40

Globoko se mu zazri v oči in prvo ime, ki ti pade na pamet, je njegovo. zelo vesel

Normalno vedenje papig je, da grizejo vse, kar lahko, torej tudi pohištvo, karton, časopis, knjige... Še posebej samice so pri tem prave izvedenke, a moram reči, da samci dosti ne zaostajajo. Cena sipine kosti gotovo ni tako visoka kot cena uničenega pohištva. Kakšne pa imaš prečke? Če so plastične, jih zamenjaj z lesenimi (nekaj o tem je bilo napisanega v temi Skobčevka Kiki), naredi igrače iz papirja, kartona, lesa, nekje v sobi naj bo ptičje drevo. Skratka, ponudi mu različne možnosti za grizljanje, ko pa se loti omar, pa ga odženi z odločnim "NE". To moraš narediti VSAKIČ, ko ga zalotiš pri grizljanju omar, drugače bo samo zmeden - enkrat ne, drugič ja, kaj zdaj!?

Glede zdravstvenih težav je pa res veterinar, ki se spozna na ptice (vsi se namreč ne), pravi naslov.

Nazadnje urejal/a Boba Sre 05 Sep 2012, 10:02; skupaj popravljeno 1 krat
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LovePika Sre 05 Sep 2012, 01:38

Glede imena se enostavno nismo domislili ničesar - tako da ga kličemo Ptič. Ampak za moje pojme to ni ime..

Ima dve ali tri lesene prečke, pa še eno zunaj kletke, včeraj je dobil tudi brezove vejice (kolikor vem te niso škodljive..?) in tista zunaj kletke je bila zamenjana z brezovo (prejšnja je prišla skupaj s kletko) in jo (mislim, to novo) zelo rad grize. No, vsaj omaro zaenkrat pušča pri miru. nasmeh

Glede veterinarja pa je problem, da je najbližji veterinar za ptice menda pet ur vožnje daleč, pa ne vem kako bi papagaj to zdržal? Pa še čas bi bilo težko najti (ker moji starši, dokler ni povsem 100% jasno, da je potreben veterinar - mislim tudi nekomu ki ni prebral kakršnih koli priročnikov, pravijo da 'ni nič' in se bo samo popravilo.. Saj če bi bilo blizu niti nebi bilo težko da jih nagovorim, ampak je daleč..) K veterinarju pa so ga peljali ko me ni bilo doma in so mi zato povedali šele ko sem prišla domov, tako da nisem mogla ravno sama postavljati vprašanj.
So mi pa povedali da je dal zanj neko mazilo s katerim mu vsak dan mažem noge in nos (nos je bil prej rjav in je izgledalo da se lušči. O tem sem tudi že vprašala ne nekem drugem forumu, kjer so mi rekli, da imam najbrž samico -čeprav sem omenila, da je nos prej bil moder). Baje ima težave s srcem, ker je 'star' (čeprav je takrat, ko smo ga dobili bil star največ pol leta, če gledamo obarvanost), kar je rekel veterinar (vsaj tako so mi rekli). Je pa ta veterinar bil bolj splošni, vsaj kolikor vem. Ampak je zdravilo moralo vsaj malo pomagati, ker je takrat bil precej manj živahen, kot je zdaj.
LovePika
LovePika
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Sre 05 Sep 2012, 05:25

Brezove veje so načeloma OK, se pa odsvetuje uporaba svežih, saj vsebujejo taninsko kislino, ki draži sluznico ptice. Pred uporabo naj bi se jih dobro posušilo, saj suho lubje za ptico ni tako privlačno, a tvoj Ptič ravno potrebuje nekaj, kar bo žvečil.

Najbolje, da glede mokrega perja kontaktiraš s svojim veterinarjem, ga pokličeš ali pošlješ mail. Sama še nisem naletela na podobno težavo, pa tudi na splošno raje ne špekuliram, ko gre za zdravje ptice. Ponavadi je namreč tako - ko je 100% jasno, da skobčevka potrebuje veterinarja, je že prepozno. Namreč, v naravi skobčevke izločijo bolno ptico iz jate, to pa zanjo pomeni gotovo smrt. Zato bolna ptica do zadnjega skriva bolezen.
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sunshine^^ Sre 05 Sep 2012, 05:29

Glede imena se pred nakupom tudi mi nismo mogli odločiti in smo napisali prva imena ki so nam padla na pamet, zvili in izžrebali. me je pa bo strah ker mam 8 letnega brata in je tudi on sodeloval s svojimi imeni in eno iz med njih je bilo tudi FRULE haha... zdaj sta na srečo Luka in Darko lahko bi pa bla Frule in Darko ali Frule in Luka lol! ... Čimprej izberi glede imena, da se bo štička lahko navadila
sunshine^^
sunshine^^
Član
Član

Število prispevkov : 52
Datum registracije : 31/08/2012
Starost : 25

Nazaj na vrh Go down

Ime + sipina kost + kaj je narobe? Empty LovePika

Objavlja  Gost Sre 05 Sep 2012, 06:35

Tvoja vprašanja so se mi resnično zdela neresna in otročja, ampak se ti iskreno opravičujem za precej "grob" odgovor nasmeh

Na ostala vprašanja si že dobila odgovore, kar se tiče "mokrega" perja po nogicah, je pa popolnoma normalno, saj si sama napisala, da vam je veterinar dal kremo s katero papigi mažete tudi nogice. Te kreme so ponavadi kar precej mastne, zato se tudi na namazanem mestu perje dalj časa suši (če se je pred tem kopala) pa tudi drugače daje "mastno" perje izgled kot da je stalno mokro. Tako da, po moje je to samo to.

Lp in sorry nasmeh
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LovePika Čet 06 Sep 2012, 03:55

O.K..

Samo glede nog, jaz mu namreč mažem direktno noge, ne perje..
Bom pa poskusila prepričati starše za veterinarja, ampak prav takega za ptice bo težko. Mislim, prepričati da bi papagaja peljali tja.
LovePika
LovePika
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Čet 06 Sep 2012, 19:31

A lahko to malo poslikaš?? Da vidimo kako zgleda?

LP, M
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LovePika Pon 10 Sep 2012, 05:42

http://www.iaza.com/work/120911C/iaza14581481565600.jpg
Sicer se tu ne vidi najbolje, ampak bo moralo zadostovati, saj aparat ni nevem kako dober, ali pa jaz ne vem pravilno izostriti slike od blizu.
LovePika
LovePika
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics