Mladički avstralskih zebric
+6
jaka
darkoza
Maja
PilotGirl
Miki-Kodeljevo
jupiter2
10 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 2 od 2
Stran 2 od 2 • 1, 2
Re: Mladički avstralskih zebric
Drugače ti bi osebno priporočila, da ločiš mladička od staršev, ker obstaja možnost, da se spari z mamo, pa tudi drugače ni vredu, da imaš razmerje 2 samčka : 1 samička, ker bo slej ali prej prišlo do pretepa. Mladiček bo "pozabil", da je samička njegova mama in se želel pariti z njo, ata pa najbrž ne bo preveč vesel.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Saj vem ja, samo mi je lepo ko se včasih stisnejo skupaj. Hvala bogu, da mu samička ni naklonjena in ga kljune je pa res, da nikoli ne vemo, kako bo v prihodnosti. Upam, da ne bo nič, vendar se zavedam, da bo treba mladička podariti, da bo tudi sam zaživel skupaj s svojo samičko, tako spolno kot tudi družbeno.
jupiter2- Član
- Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36
Letos mi je parček zebriz izvalil že 3-tje leglo mladičkov.
Prvič je bil samo eden drugič trije sedaj pa zopet 3-je kateri so stari 9 dni, ker se je en mladiček izvalil dvadni prej kot ostala dva je veliko večji ter pobere večinoma vso hrano.
Zato sem pred dvema dnevoma najmlajša mladička vzel ven ter ju nahranil sam in sicer z kuhanim zdrobljenim jajcem ter malo vode.
Ko sta se najedla sem ju dal nazaj v gnezdo ter sta zaspala.
Pozabil sem povedat, da ju mama in oče vseeno hranita ampak dobita čisto malo semenk medtem ko večji dobi poln krof.
Ali bi jima lahko nudil še kaj več k hrani namreč saj bom vse tri čez nekaj časa vzel ter jih hranil sam.
Prvič je bil samo eden drugič trije sedaj pa zopet 3-je kateri so stari 9 dni, ker se je en mladiček izvalil dvadni prej kot ostala dva je veliko večji ter pobere večinoma vso hrano.
Zato sem pred dvema dnevoma najmlajša mladička vzel ven ter ju nahranil sam in sicer z kuhanim zdrobljenim jajcem ter malo vode.
Ko sta se najedla sem ju dal nazaj v gnezdo ter sta zaspala.
Pozabil sem povedat, da ju mama in oče vseeno hranita ampak dobita čisto malo semenk medtem ko večji dobi poln krof.
Ali bi jima lahko nudil še kaj več k hrani namreč saj bom vse tri čez nekaj časa vzel ter jih hranil sam.
jaka- Član
- Število prispevkov : 30
Datum registracije : 28/07/2011
Starost : 28
Ročno hranjenje ptic je zahtevno opravilo, na katerega se je potrebno predhodno dobro pripraviti.
V določenih specializiranih trgovinah se dobi hrana pripravjena, ravno za tako ročno hranjenje.
Res, da se to uporablja v glavnem za ročno hranjenje papagajčkov.
Po mojih izkušnjah zebrice dobro hranijo večje število mladičev, če le imajo na razpolago tudi ustrezno
beljakovinsko jajčno hrano.
V določenih specializiranih trgovinah se dobi hrana pripravjena, ravno za tako ročno hranjenje.
Res, da se to uporablja v glavnem za ročno hranjenje papagajčkov.
Po mojih izkušnjah zebrice dobro hranijo večje število mladičev, če le imajo na razpolago tudi ustrezno
beljakovinsko jajčno hrano.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
No jaz sem jih že hranil samo z jajcem in odlično jedo.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
jaka- Član
- Število prispevkov : 30
Datum registracije : 28/07/2011
Pozdravljeni
Doma imam par avstralskih zebric + "strička" se pravi še enega prijatelja, skupaj tri zebrice. No parček ima sedaj mladičke, ki so stari okoli 3 tedne, kakšen dan dol ali gor. Danes sem na dnu kletke našla enega mladička. So že kar veliki, vendar še ne skačejo ali letijo. Kaj naj naredim? Naštimala sem mu vodo in jajčno hrano. Kaj pa sedaj? Premaknila sem ga samo toliko bližj hrani, ker je bil čisto v kotu... Naj ga kar pustim ali ga lahko vrnem v gnezdo, res se mi smili...
Hvala Vam za pomoč
Eva
Doma imam par avstralskih zebric + "strička" se pravi še enega prijatelja, skupaj tri zebrice. No parček ima sedaj mladičke, ki so stari okoli 3 tedne, kakšen dan dol ali gor. Danes sem na dnu kletke našla enega mladička. So že kar veliki, vendar še ne skačejo ali letijo. Kaj naj naredim? Naštimala sem mu vodo in jajčno hrano. Kaj pa sedaj? Premaknila sem ga samo toliko bližj hrani, ker je bil čisto v kotu... Naj ga kar pustim ali ga lahko vrnem v gnezdo, res se mi smili...
Hvala Vam za pomoč
Eva
LaurinaRoch- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 26/10/2012
Starost : 40
Pozdravljena,
v kolikor je mladiček toliko star, kot je tvoj, je to normalen pojav. Mladiček je zapustil gnezdo, vendar se vanj lahko vrne sam. Kljub temu, da je izven gnezda, bosta starša skrbela zanj.
lp
Dušan
P.S.: tole je moj prvi post po kakšen letu ali več
v kolikor je mladiček toliko star, kot je tvoj, je to normalen pojav. Mladiček je zapustil gnezdo, vendar se vanj lahko vrne sam. Kljub temu, da je izven gnezda, bosta starša skrbela zanj.
lp
Dušan
P.S.: tole je moj prvi post po kakšen letu ali več
jupiter2- Član
LaurinaRoch, kako je z mladičkom?
jupiter2- Član
Pozdravljeni
Mladiček je OK! Sem potem klicala še gospo, ki nam jih je prodala in je rekla, da ga lahko tudi sama dvignem in dam nazaj. No to sem storila in ptiček je OK. Starša ga imata še vedno rada in ga hranita
Danes sem ga spet našla na tleh in lump sploh noče nazaj v gnezdo
No v glavnem, imela sem 4 mladičke, od štirih sta ostala dva, ki sta že res velika in lepa, podobna zebricam, ne več tista mini golička.
Zanima pa me še, kdaj grejo lahko v svojo kletko, ker 5 ptičkov ne morem imeti v eni kletki... In kdaj začnejo sami jesti?
Hvala Vam za skrb!
LP
Eva
Mladiček je OK! Sem potem klicala še gospo, ki nam jih je prodala in je rekla, da ga lahko tudi sama dvignem in dam nazaj. No to sem storila in ptiček je OK. Starša ga imata še vedno rada in ga hranita
Danes sem ga spet našla na tleh in lump sploh noče nazaj v gnezdo
No v glavnem, imela sem 4 mladičke, od štirih sta ostala dva, ki sta že res velika in lepa, podobna zebricam, ne več tista mini golička.
Zanima pa me še, kdaj grejo lahko v svojo kletko, ker 5 ptičkov ne morem imeti v eni kletki... In kdaj začnejo sami jesti?
Hvala Vam za skrb!
LP
Eva
LaurinaRoch- Novi član
Ptičke lahko preseliš šele takrat, ko bodo začeli sami jesti in piti. Kdaj to bo, pa ne vem; mogoče cca. en mesec, da se nauči, kako oluščiti seme. V tej fazi jih je kar zelo zanimivo opazovati, saj ga je več okoli, kot v njihovih želodcih.
jupiter2- Član
Ja res so prave male face!
Zanima me, če se glede na to, da so domače reje in da človeka nekako vseeno poznajo že od malega, če bi se dalo tudi avstr. zebrice navadit, da ti npr. pride na ramo ali na glavo, da ti skače po laseh, mogoče da se kljunčka s teboj... Tako kot skobčevke? Je to komu uspelo?
LP
Eva
Zanima me, če se glede na to, da so domače reje in da človeka nekako vseeno poznajo že od malega, če bi se dalo tudi avstr. zebrice navadit, da ti npr. pride na ramo ali na glavo, da ti skače po laseh, mogoče da se kljunčka s teboj... Tako kot skobčevke? Je to komu uspelo?
LP
Eva
LaurinaRoch- Novi član
Če se ne motim, je bila to že tema pogovora, ko je član foruma spraševal o nečem podobnem. Pri cebricah tega ni mogoče (seveda tu in tam obstajajo izjeme; pred dobrim letom sem objavil video posnetek, ko je samička izvalila jajce v rokah svojega lastnika). Za cebrice torej zelo težko, da bi jih človek česarkoli naučil.
jupiter2- Član
Jaz sem mladička ki je bil izpodjeden hranil občasno z jajčno hrano in je potem normalno odraso sicer malo pozneje kot druga dva in je bila kr lepo navajena se ni bala.
Da bi pa na prst priletela pa ne.
Da bi pa na prst priletela pa ne.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Hvala Vam za odogovore!
Ptički so res neverjetno simpatični in v bistvu sem že prej vedela, da niso tako "udomačeni" na človeka, kot katere druge vrste, a me to ne moti, zdi se mi, da me vseeno poznajo, saj se veliko pogovarjam z njimi, jim dnevno menjam vodo in jim seveda dajem tudi hrano, tako da včasih imam občutek, kot da res vejo kdo sem oz. kaj jim bom dala... Da ne govorim o veselju, ki nastane, če dobijo banjo z vodo!
Želim Vam lep večer
Eva
Ptički so res neverjetno simpatični in v bistvu sem že prej vedela, da niso tako "udomačeni" na človeka, kot katere druge vrste, a me to ne moti, zdi se mi, da me vseeno poznajo, saj se veliko pogovarjam z njimi, jim dnevno menjam vodo in jim seveda dajem tudi hrano, tako da včasih imam občutek, kot da res vejo kdo sem oz. kaj jim bom dala... Da ne govorim o veselju, ki nastane, če dobijo banjo z vodo!
Želim Vam lep večer
Eva
LaurinaRoch- Novi član
Ponovno pozdravljeni!
Ptički so po mojih podatkih stari že skoraj en mesec. Glede na to, da jih imam sedaj 5, od tega sta dva mladička, se mi je zdelo prav, da ju počasi dam v svojo kletko, saj je ta za 5 ptičkov malo pretesna. Danes sem jima vse lepo uredila, vendar sem ju čez dan opazovala in se mi je zdelo, da nekako še res nista pripravljena. Starša sta bila zelo razburjena, mladiča pa sta samo čepela na eni od palčk, nisem ju videla da bi jedla ali pila. Tako sem ju raje vrnila nazaj k staršema. Sedaj je bolj mir v hiši Sem pa dala v to kletko "strica", torej tretjo odraslo zebrico, ki ni član "para" in je bil sedaj, ko sta imela mladičke non stop nekaj napaden, tako da je malo brez perja, zato sem ga dala sedaj posebaj v kletko. Kletki sta čisto skupaj skupaj, tako da se lahko vidijo in seveda slišijo. Se vam to zdi v redu? Kaj naj sedaj? Naj potem dam mladička k "stricu" ali naj vrnem "strica" nazaj k parčku???
Hvala Vam za mnenja in odgovor
LP
Eva
Ptički so po mojih podatkih stari že skoraj en mesec. Glede na to, da jih imam sedaj 5, od tega sta dva mladička, se mi je zdelo prav, da ju počasi dam v svojo kletko, saj je ta za 5 ptičkov malo pretesna. Danes sem jima vse lepo uredila, vendar sem ju čez dan opazovala in se mi je zdelo, da nekako še res nista pripravljena. Starša sta bila zelo razburjena, mladiča pa sta samo čepela na eni od palčk, nisem ju videla da bi jedla ali pila. Tako sem ju raje vrnila nazaj k staršema. Sedaj je bolj mir v hiši Sem pa dala v to kletko "strica", torej tretjo odraslo zebrico, ki ni član "para" in je bil sedaj, ko sta imela mladičke non stop nekaj napaden, tako da je malo brez perja, zato sem ga dala sedaj posebaj v kletko. Kletki sta čisto skupaj skupaj, tako da se lahko vidijo in seveda slišijo. Se vam to zdi v redu? Kaj naj sedaj? Naj potem dam mladička k "stricu" ali naj vrnem "strica" nazaj k parčku???
Hvala Vam za mnenja in odgovor
LP
Eva
LaurinaRoch- Novi član
Pozdravljena!
Če je možno da se dasta kletki čisto skupaj (mreža pri mreži) lahko daš mladičke vstran jih bosta starša hranila skozi mrežo (vsaj oče če mama že slučajno drugič vali).
Če je možno da se dasta kletki čisto skupaj (mreža pri mreži) lahko daš mladičke vstran jih bosta starša hranila skozi mrežo (vsaj oče če mama že slučajno drugič vali).
prlekj- Član
- Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
Starost : 48
Stran 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Prodam par avstralskih zebric, gnezdo in hrano
» prepoznavanje spola
» kupim par zebric
» Par vprašanj glede zebric
» menjam par zebric za samico skobcevke
» prepoznavanje spola
» kupim par zebric
» Par vprašanj glede zebric
» menjam par zebric za samico skobcevke
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 2 od 2