PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Strupene rože

4 posters

Go down

Strupene rože Empty Strupene rože

Objavlja  taanja Čet 22 Nov 2012, 05:15

no ker sem poleg papagajev tudi ljubitelica rož, me zanima katere rože so strupene za skobčevko? Imam- fikus, orhideje, draceno,.... Pa danes sem si kupila amarilis. mislna sem posadit božično žito pa če je strupen ga ne bom.
taanja
taanja
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 28/10/2012
Starost : 42

Nazaj na vrh Go down

Strupene rože Empty Re: Strupene rože

Objavlja  nixi Čet 22 Nov 2012, 06:21

Od naštetih sta fikus in amarilis strupena, orhideja in dracena le malo strupena, božično žito pa mislim da je popolnoma nestrupeno, sploh če semena niso kemično obdelana(najbolje biološko pridelana) ter zemlja v katero ga boš sejala ni gnojena, je lahko zelo dober prigrizek za njih.
nixi
nixi
Član
Član

Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Čet 22 Nov 2012, 20:21

O strupenih rastlinah smo v eni temi že pisali, ampak je zdajle ne najdem ...

Na tej spletni povezavi je precej obsežen seznam rastlin in je natančno označeno, katere rastline so strupene in katere ne. Seznam je v nemščini, ampak je lepo opremljen s fotografijami. Če ne znaš nemško, si mogoče za prvo silo lahko pomagaš s prevajalnikom, lahko pa ti za kakšno rastlino razlago prevedem tudi jaz.
http://www.welli.net/pflanzen.html

Na določenih spletnih straneh se res najde tudi informacija, da dracena ni zelo strupena, vendar so jo tukaj nedvomno uvrstili med strupene, še zlasti njene liste. Jaz bi jo zato raje umaknila.
Skobčevka je majhen ptiček, nanjo lahko ima že manjša količina strupa hujše posledice.

Orhidejo so na tem seznamu sicer uvrstili med neprimerne rastline, ker da ni primerna za hranjenje skobčevk, čeprav baje nekih izrazitih strupov nima. Je pa po drugi strani tudi tako, da če bo skobčevka začela gristi orhidejo, roža verjetno tudi ne bo več hotela rasti. Jaz bi jo že zato pač raje umaknila v drugo sobo oz. poskrbela za to, da je skobčevke ne bi grizle.

Če imaš torej možnost te rastline prestaviti v kakšno drugo sobo, bi bilo mogoče še najbolje. Saj obstaja še vrsta drugih rastlin, ki jih lahko imajo v bližini. nasmeh Vse vrste palm, bananovec, živkasta kosmuljka (klorofit) ... najbolje, da pogledaš kar po seznamu.
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nixi Čet 22 Nov 2012, 21:42

Se strinjam, tudi jaz bi na tvojem mestu umaknila vse rastline ki so lahko, pa tudi če le malo, strupene, saj naprimer dracena lahko povzroči hudo drisko, paralizo, krvavenje... Tudi jaz ti lahko pripnem samo stran v nemščini, ki je pa sicer namenjena nimfam, se pa v večini strinjata, če se izogneš vsem strupenim in delno strupenim, ne moraš naredit nič narobe.
Ti prilagam še to stran, ker je razvrstitev tudi po latinskih imenih, pa ti bo mogoče malo lažje (vse z zeleno kljukico so nestrupene, z rumenim ali rdečim križcem pa strupene, nekatere imajo še rumeno lučko, ki pa pomeni tudi druge nevarnosti, npr bodice)
http://www.nymphensittich-wegweiser.net/zimmerpflanzen/orderby/name_lateinisch/sort/asc.html

Edit: Ronja midve bi pa lahko skupaj prevedle en spisek strupenih in nestrupenih sobnih rastlin.
nixi
nixi
Član
Član

Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Mikica Pet 23 Nov 2012, 09:56

Super sta našla dobre strani za papige!
Mi bosta zelo prav prišle, še posebej ker delam drevo za svojo skobčevko pa še nemško znam.
zelo vesel
Mikica
Mikica
Član
Član

Število prispevkov : 38
Datum registracije : 19/04/2012

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pet 23 Nov 2012, 18:38

Tudi jaz imam veliko rastlin, ampak jih papige sploh ne obdirajo, to pa verjetno zato, ker imajo skoz na razpolago svoje rastlinice - pladenj s kalčki nasmeh Lahko da se motim, ampak se mi nekako zdi, da se spravijo na sobne rastline, kadar imajo občutek da jim nekaj manjka ... mižikanje
Drugače se pa jaz pri mojih živalicah bolj kot rastlin (nekih pretirano strupenih niti nimam), bojim zemlje,sploh vlažne zaradi raznih plesni, gliv..
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Čet 06 Dec 2012, 14:17

nixi je napisal/a:Ronja midve bi pa lahko skupaj prevedle en spisek strupenih in nestrupenih sobnih rastlin.

Lahko kaj pripraviva, seveda nasmeh
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content