Strupene rože
4 posters
Stran 1 od 1
Strupene rože
no ker sem poleg papagajev tudi ljubitelica rož, me zanima katere rože so strupene za skobčevko? Imam- fikus, orhideje, draceno,.... Pa danes sem si kupila amarilis. mislna sem posadit božično žito pa če je strupen ga ne bom.
taanja- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 28/10/2012
Starost : 42
Re: Strupene rože
Od naštetih sta fikus in amarilis strupena, orhideja in dracena le malo strupena, božično žito pa mislim da je popolnoma nestrupeno, sploh če semena niso kemično obdelana(najbolje biološko pridelana) ter zemlja v katero ga boš sejala ni gnojena, je lahko zelo dober prigrizek za njih.
nixi- Član
- Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35
O strupenih rastlinah smo v eni temi že pisali, ampak je zdajle ne najdem ...
Na tej spletni povezavi je precej obsežen seznam rastlin in je natančno označeno, katere rastline so strupene in katere ne. Seznam je v nemščini, ampak je lepo opremljen s fotografijami. Če ne znaš nemško, si mogoče za prvo silo lahko pomagaš s prevajalnikom, lahko pa ti za kakšno rastlino razlago prevedem tudi jaz.
http://www.welli.net/pflanzen.html
Na določenih spletnih straneh se res najde tudi informacija, da dracena ni zelo strupena, vendar so jo tukaj nedvomno uvrstili med strupene, še zlasti njene liste. Jaz bi jo zato raje umaknila.
Skobčevka je majhen ptiček, nanjo lahko ima že manjša količina strupa hujše posledice.
Orhidejo so na tem seznamu sicer uvrstili med neprimerne rastline, ker da ni primerna za hranjenje skobčevk, čeprav baje nekih izrazitih strupov nima. Je pa po drugi strani tudi tako, da če bo skobčevka začela gristi orhidejo, roža verjetno tudi ne bo več hotela rasti. Jaz bi jo že zato pač raje umaknila v drugo sobo oz. poskrbela za to, da je skobčevke ne bi grizle.
Če imaš torej možnost te rastline prestaviti v kakšno drugo sobo, bi bilo mogoče še najbolje. Saj obstaja še vrsta drugih rastlin, ki jih lahko imajo v bližini. Vse vrste palm, bananovec, živkasta kosmuljka (klorofit) ... najbolje, da pogledaš kar po seznamu.
Na tej spletni povezavi je precej obsežen seznam rastlin in je natančno označeno, katere rastline so strupene in katere ne. Seznam je v nemščini, ampak je lepo opremljen s fotografijami. Če ne znaš nemško, si mogoče za prvo silo lahko pomagaš s prevajalnikom, lahko pa ti za kakšno rastlino razlago prevedem tudi jaz.
http://www.welli.net/pflanzen.html
Na določenih spletnih straneh se res najde tudi informacija, da dracena ni zelo strupena, vendar so jo tukaj nedvomno uvrstili med strupene, še zlasti njene liste. Jaz bi jo zato raje umaknila.
Skobčevka je majhen ptiček, nanjo lahko ima že manjša količina strupa hujše posledice.
Orhidejo so na tem seznamu sicer uvrstili med neprimerne rastline, ker da ni primerna za hranjenje skobčevk, čeprav baje nekih izrazitih strupov nima. Je pa po drugi strani tudi tako, da če bo skobčevka začela gristi orhidejo, roža verjetno tudi ne bo več hotela rasti. Jaz bi jo že zato pač raje umaknila v drugo sobo oz. poskrbela za to, da je skobčevke ne bi grizle.
Če imaš torej možnost te rastline prestaviti v kakšno drugo sobo, bi bilo mogoče še najbolje. Saj obstaja še vrsta drugih rastlin, ki jih lahko imajo v bližini. Vse vrste palm, bananovec, živkasta kosmuljka (klorofit) ... najbolje, da pogledaš kar po seznamu.
Ronja- Član
- Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46
Se strinjam, tudi jaz bi na tvojem mestu umaknila vse rastline ki so lahko, pa tudi če le malo, strupene, saj naprimer dracena lahko povzroči hudo drisko, paralizo, krvavenje... Tudi jaz ti lahko pripnem samo stran v nemščini, ki je pa sicer namenjena nimfam, se pa v večini strinjata, če se izogneš vsem strupenim in delno strupenim, ne moraš naredit nič narobe.
Ti prilagam še to stran, ker je razvrstitev tudi po latinskih imenih, pa ti bo mogoče malo lažje (vse z zeleno kljukico so nestrupene, z rumenim ali rdečim križcem pa strupene, nekatere imajo še rumeno lučko, ki pa pomeni tudi druge nevarnosti, npr bodice)
http://www.nymphensittich-wegweiser.net/zimmerpflanzen/orderby/name_lateinisch/sort/asc.html
Edit: Ronja midve bi pa lahko skupaj prevedle en spisek strupenih in nestrupenih sobnih rastlin.
Ti prilagam še to stran, ker je razvrstitev tudi po latinskih imenih, pa ti bo mogoče malo lažje (vse z zeleno kljukico so nestrupene, z rumenim ali rdečim križcem pa strupene, nekatere imajo še rumeno lučko, ki pa pomeni tudi druge nevarnosti, npr bodice)
http://www.nymphensittich-wegweiser.net/zimmerpflanzen/orderby/name_lateinisch/sort/asc.html
Edit: Ronja midve bi pa lahko skupaj prevedle en spisek strupenih in nestrupenih sobnih rastlin.
nixi- Član
- Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Super sta našla dobre strani za papige!
Mi bosta zelo prav prišle, še posebej ker delam drevo za svojo skobčevko pa še nemško znam.
Mi bosta zelo prav prišle, še posebej ker delam drevo za svojo skobčevko pa še nemško znam.
Mikica- Član
- Število prispevkov : 38
Datum registracije : 19/04/2012
Tudi jaz imam veliko rastlin, ampak jih papige sploh ne obdirajo, to pa verjetno zato, ker imajo skoz na razpolago svoje rastlinice - pladenj s kalčki Lahko da se motim, ampak se mi nekako zdi, da se spravijo na sobne rastline, kadar imajo občutek da jim nekaj manjka ...
Drugače se pa jaz pri mojih živalicah bolj kot rastlin (nekih pretirano strupenih niti nimam), bojim zemlje,sploh vlažne zaradi raznih plesni, gliv..
Drugače se pa jaz pri mojih živalicah bolj kot rastlin (nekih pretirano strupenih niti nimam), bojim zemlje,sploh vlažne zaradi raznih plesni, gliv..
Gost- Gost
nixi je napisal/a:Ronja midve bi pa lahko skupaj prevedle en spisek strupenih in nestrupenih sobnih rastlin.
Lahko kaj pripraviva, seveda
Ronja- Član
- Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46
Stran 1 od 1