Akrobati
+4
Joško
Ronja
Rafko
nika
8 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Golobi in grlice :: Klub gojiteljev golobov akrobatov Slovenije - SAG
Stran 3 od 5
Stran 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Akrobati
Ni mi jasno kako se tekmuje oz kaj se sploh ocenjuje pa pri talnih akrobatih ? samo dolžino oz trajanje kotaljenja ali tudi smeri?
Gost- Gost
Bom poskušal odgovoriti pa čeprav si s to raso golobov nisem preveč na ti. Nekaj časa sem jih celo imel v golobnjaku in to dve podzvrsti te rase. V glavnem gre za golobe ki izvajajo salte na mestu pomeni da se minimalno dvigne in naredi dva do tri obrate. Dočim se Parlor rollerji ne dvignejo temveč se samo kotalijo po tleh. Kot je meni znano, pri Parlor rollerjih šteje samo dolžina rolla in se drugih sposobnosti ne ocenjuje. Zelo znana in razširjena tekmovanja obstajajo v ZDA. Zelo važno pri teh golobih je mehka travnata podlaga ker drugače prihaja do poškodb glave in to je tudi razlog da me niso preveč navdušili.
Boris SAG- Član
- Število prispevkov : 25
Datum registracije : 04/01/2013
Starost : 58
A to potem pomeni, da če sredi kotaljenja, obrne smer in gre npr. po "rikverc" mu dolžine ne odštevajo?
Gost- Gost
ne Metka, kolikor je meni znano.
S tem da se ocenjevalni kriteriji vedno znova prilagajajo, tako da ne bi dal roke v ogenj.
Jaz sem svoje Golobe sparil in danes tudi podtaknil gnezda, tako da se je vsaj pri meni sezona že začela. Zunaj vse skupaj ne kaže na to saj imamo skoraj 40cm snega. S tem da temperature sploh niso problematične in je še kar primerno tudi za parjenje golobov.
S tem da se ocenjevalni kriteriji vedno znova prilagajajo, tako da ne bi dal roke v ogenj.
Jaz sem svoje Golobe sparil in danes tudi podtaknil gnezda, tako da se je vsaj pri meni sezona že začela. Zunaj vse skupaj ne kaže na to saj imamo skoraj 40cm snega. S tem da temperature sploh niso problematične in je še kar primerno tudi za parjenje golobov.
Boris SAG- Član
- Število prispevkov : 25
Datum registracije : 04/01/2013
Starost : 58
super Boris, želim ti veliko lepih in zdravih mladičkov, pa za kako slikco se priporočam, ko bojo
Gost- Gost
Pri parlor rolerju se ocenjuje daljava to je ravna linija, ne sme se rolat levo, desno kr je diskvalifikacija,...rekord parlora je 208...
Shaip- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 26/04/2012
Starost : 65
Shaip!
A mogoče veš koliko cca bi bila dolžina enega obrata pri parlorju? Ko gledam posnetke se mi zdi, da naredi po 2 obrata na meter dožine.. to pa pomeni da ima rekorder 400 obratov v ravni liniji, kar je res ogromnoooo
A mogoče veš koliko cca bi bila dolžina enega obrata pri parlorju? Ko gledam posnetke se mi zdi, da naredi po 2 obrata na meter dožine.. to pa pomeni da ima rekorder 400 obratov v ravni liniji, kar je res ogromnoooo
Gost- Gost
4-5 obratov na 1 m...lp
Shaip- Član
neverjetno in da pri 800 in več obratih, še vedno obdži orientacijo in gre v ravni liniji ?? res neverjetno
Gost- Gost
To je rekord angleza 208m, ocenjuje se rol daljava in ravna linija...
Shaip- Član
Na primer imate Kosovskega duneka ki se vrti u zraku okoli svoje osi vec kot 200m
Shaip- Član
Shaip- Član
Lepe Wame, Rafko...a si ih dal skupaj...lp
Shaip- Član
8. februarja sem formiral pare.V matici imam 10 parov birmingenov,2 para dunekov,2para wam in 1par vut.lpRafko.
Rafko- Član
- Število prispevkov : 46
Datum registracije : 30/03/2010
Starost : 69
Kaj pa ostale, si zmanjsal?
Shaip- Član
Ostale bom treneral,ko bo čas za to.lpRafko
Rafko- Član
Rabis kaj, ih je zadost...
Shaip- Član
Ti golobi so matični in bodo imeli mladiče.Ostali bodo leteli V moji jati je približno 100 golobov lp Rafko
Rafko- Član
upssssss, zdaj sem pa res udarila mimo kakorkoli, vsaka ti čast Rafko za tako jato
Gost- Gost
Stran 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Golobi in grlice :: Klub gojiteljev golobov akrobatov Slovenije - SAG
Stran 3 od 5