Kaj je s kanarčico
3 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Zdravje, nega in prehrana
Stran 1 od 1
Kaj je s kanarčico
Srečno v novem letu vsem pernatim prijateljem!
Dobila sem kanarčico, ki pa je ves čas "našopirjena", pa se sprašujem, le kaj je z njo. Sicer se normalno hrani, je pa okoli vratu brez perja in po celem telesu "skuštrana", negladka. Tudi barve nima prave, saj mi je prejšnji lastnik dejal, da je bila rdeča, sedaj je pa brezbarvna, rumenordeča. Ima obroček 2011, pa bi ji le rada pomagala, a nevem, kako. Hvala vsem že vnaprej za odgovore. Lp Metka O.
Dobila sem kanarčico, ki pa je ves čas "našopirjena", pa se sprašujem, le kaj je z njo. Sicer se normalno hrani, je pa okoli vratu brez perja in po celem telesu "skuštrana", negladka. Tudi barve nima prave, saj mi je prejšnji lastnik dejal, da je bila rdeča, sedaj je pa brezbarvna, rumenordeča. Ima obroček 2011, pa bi ji le rada pomagala, a nevem, kako. Hvala vsem že vnaprej za odgovore. Lp Metka O.
metkaos- Član
- Število prispevkov : 19
Datum registracije : 02/01/2013
Starost : 75
Re: Kaj je s kanarčico
Hvala za odgovor. Morda je imela pri prejšnjem lastniku slabo hrano, ker imam še 5 drugih kanarčkov, pa so vsi zdravi. Ali mi priporočate kaj posebnega za njo? Lp Metka O.
metkaos- Član
Če je bila rdeča in je zdaj razbarvana, pomeni, da je bila barvana z umetnimi barvili. Ta umetna barvila negativno vplivajo na zdravje (čeprav bodo nekateri zatrjevali, da temu ni tako). Svetujem, da jo pustite lepo počivati in hranite s primerno semensko mešanico za kanarčke. Lahko kupite tudi suho jajčno hrano (se dobi v trgovinah za male živali). Z drugimi rečmi, pa je za zdaj jaz ne bi hranila (da ne bi prišlo še do kakšnega šoka, driske).
Ali ji morda tudi odpada perje (če je brez njega okoli vratu in zgleda 'skuštrana')?
Ali ji morda tudi odpada perje (če je brez njega okoli vratu in zgleda 'skuštrana')?
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Pozdravljena! Hvala za odgovor, kateri mi je res potrdil tudi mojo slutnjo, da je bila barvana z umetnim barvilom. Danes sem jo dala v posebno kletko in sem zelo vesela, saj je kanarčica znatno boljše volje, živahna in tudi oglaša se pogosto. Bom jo zelo pazila, saj resnično upam, da se bo popravila. Perje ji sicer ne odpada, gola je le okoli vratu in delno po glavici. Hvala lepa in lep pozdrav! Metka O.
metkaos- Član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Zdravje, nega in prehrana
Stran 1 od 1