PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kaj je s kanarčico

3 posters

Go down

Kaj je s kanarčico Empty Kaj je s kanarčico

Objavlja  metkaos Ned 05 Jan 2014, 21:59

Srečno v novem letu vsem pernatim prijateljem!
 Kanarček  Dobila sem kanarčico, ki pa je ves čas "našopirjena", pa se sprašujem, le kaj je z njo. Sicer se normalno hrani, je pa okoli vratu brez perja in po celem telesu "skuštrana", negladka. Tudi barve nima prave, saj mi je prejšnji lastnik dejal, da je bila rdeča, sedaj je pa brezbarvna, rumenordeča. Ima obroček 2011, pa bi ji le rada pomagala, a nevem, kako. Hvala vsem že vnaprej za odgovore. Lp Metka O.
metkaos
metkaos
Član
Član

Število prispevkov : 19
Datum registracije : 02/01/2013
Starost : 75

Nazaj na vrh Go down

Kaj je s kanarčico Empty Re: Kaj je s kanarčico

Objavlja  janja000 Ned 05 Jan 2014, 23:28

Mislim,da gre predvsem za nepravilno prehrano.
janja000
janja000
Član
Član

Število prispevkov : 17
Datum registracije : 30/12/2013
Starost : 41

http://zivali-akv.webs.com/

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  metkaos Pon 06 Jan 2014, 01:03

Hvala za odgovor. Morda je imela pri prejšnjem lastniku slabo hrano, ker imam še 5 drugih kanarčkov, pa so vsi zdravi. Ali mi priporočate kaj posebnega za njo? Lp Metka O.
metkaos
metkaos
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pon 06 Jan 2014, 08:07

Če je bila rdeča in je zdaj razbarvana, pomeni, da je bila barvana z umetnimi barvili. Ta umetna barvila negativno vplivajo na zdravje (čeprav bodo nekateri zatrjevali, da temu ni tako). Svetujem, da jo pustite lepo počivati in hranite s primerno semensko mešanico za kanarčke. Lahko kupite tudi suho jajčno hrano (se dobi v trgovinah za male živali). Z drugimi rečmi, pa je za zdaj jaz ne bi hranila (da ne bi prišlo še do kakšnega šoka, driske).

Ali ji morda tudi odpada perje (če je brez njega okoli vratu in zgleda 'skuštrana')?
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  metkaos Pon 06 Jan 2014, 08:20

Pozdravljena! Hvala za odgovor, kateri mi je res potrdil tudi mojo slutnjo, da je bila barvana z umetnim barvilom. Danes sem jo dala v posebno kletko in sem zelo vesela, saj je kanarčica znatno boljše volje, živahna in tudi oglaša se pogosto. Bom jo zelo pazila, saj resnično upam, da se bo popravila. Perje ji sicer ne odpada, gola je le okoli vratu in delno po glavici. Hvala lepa in lep pozdrav! Metka O.
metkaos
metkaos
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down