PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kingi

+3
Maja
dires
pancho4
7 posters

Go down

kingi Empty kingi

Objavlja  pancho4 Pet 19 Nov 2010, 07:44

slišal sem že mnogo verzij za določanje spola pri kingih pa so se iskazale dokaj netočne.Mi lahko kdo svetuje kako določiti spol(ne pri parjenju).Trenutno sem zmanjšal jato na 36 kom pa bi jih rad sparil ,da lahko potem menjam ,dokupim...LP ROK
pancho4
pancho4
Član
Član

Število prispevkov : 117
Datum registracije : 17/11/2010
Starost : 52

Nazaj na vrh Go down

kingi Empty Re: kingi

Objavlja  dires Pet 19 Nov 2010, 10:58

živjo

na žalost ti prav veliko ne morem pomagati, saj osebno te vrste nimam in nepoznam najbolje.
Na splošno pa boš najlažje izvedel ko bo samec začel dvorit samici (in bo ves našoprijen skakal pred njo, obstajajo tudi meteode določanja po velikosti in barvi kljuna, večina pri pasi golšarjev, nisem pa prepričan kako poteka pri tej pasmi.

lp, dires
dires
dires
Član
Član

Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pet 19 Nov 2010, 11:06

Tudi sama moram reči, da se veliko bolje spoznam na pismonoše, kingov namreč nimamo že zelo dolgo. Vseeno pa bi si upala trditi, da so samci nekoliko večji, imajo večje glave in seveda dvorijo samičkam - napihujejo golšo, grulijo.
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

kingi Empty kingi

Objavlja  pancho4 Pet 19 Nov 2010, 11:14

Na žalost(mojo)pri tej pasmi velikost dokazano nima pomena,dostikrat je samica močnejša in večja od samca.Najbolj sigurno kot vidi je še vedno ločevanje pri paritvi(šopirjenje,gruljenje..)LP ROK
pancho4
pancho4
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pon 24 Jan 2011, 21:55

Da nebom odpiral drugo temo bom vprašal tukaj.Ali ima mogoče kdo to knjigo o kingih:http://www.amazon.de/Gro%C3%9Fe-Kingtaubenbuch-Geschichte-Zucht-Haltung/dp/3886276090/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1295622942&sr=8-1.Če jo kdo ima bi prosil če mi lahko skopira ali preskenira.Seveda vse stroške krijem jaz.Sicer bi jo naročil sam prek amazon.de ampak žal nimam kartice.če je slučajno kdo pripravljen naročiti namesto mene naj me pokliče na telefon 040752840 pa se vse dogovoriva ter mu pošljem denar po pošti če pa je slučajno z pomurja ali okolice pa prinesem denar osebno.Vem da je kar velika prošnja ampak bi res rad to knjigo.
hvala vsem ki boste bilo kako pripomogli k rešitvi
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rok 14 Sre 06 Apr 2011, 07:56

živjo

že nekaj časa si želim imeti kinge pa me zanima če oni letijo ali so bolj na tleh.
rok 14
rok 14
Član
Član

Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  pancho4 Sre 06 Apr 2011, 08:09

Kingi so letalci ,toda ne kot drugi golobi.Držijo se bolj pri tleh ali v bližini golobnjaka,na kakšni niski strehi.Jaz jih spuščam(imam jih v valjeri)toda potem moram pazit da katerega ne pohodim ali povozim,stalno se motajo pod kolesi ali nogami.Ko se te navadijo niso prav nič boječi in ne bežijo.Drugače pa so to golobi kateri imajo malo težje mladiče kot ostali,pomečkajo jajca,ne hranijo mladičev....toda zame osebno so to najlepši golobi.LP ROK
pancho4
pancho4
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Sre 06 Apr 2011, 08:41

Golobi kingi so težki golobi ( okrog 1 kg), ki letijo toliko kakor kokoši.
Tudi po klasifikaciji spadajo v 3. skupino, med golobe KOKOŠARJE.
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pon 11 Apr 2011, 07:48

pancho4 je napisal/a:Kingi so letalci ,toda ne kot drugi golobi.Držijo se bolj pri tleh ali v bližini golobnjaka,na kakšni niski strehi.Jaz jih spuščam(imam jih v valjeri)toda potem moram pazit da katerega ne pohodim ali povozim,stalno se motajo pod kolesi ali nogami.Ko se te navadijo niso prav nič boječi in ne bežijo.Drugače pa so to golobi kateri imajo malo težje mladiče kot ostali,pomečkajo jajca,ne hranijo mladičev....toda zame osebno so to najlepši golobi.LP ROK
moram te popravit glede tvoje izjave o mladičih.Kingi se prav z lahkoto valijo,enako kot vse vraste golobov.Jaz jih gojim že 15 let in moram reči da so skrbni starši in le redko pomečkajo jajca.Od 20 jajc jih pomečkajo mogoče 2.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jaka Ned 07 Avg 2011, 10:38

Sem imel parcek kingov kateri se je prav lepo ločil
samec je bil postaven samica pa je bila malo potlačena,nižja imel sem ju okoli 3 let in sta kar nekajkrat imela jajčka a vedno vse pomendrala.
Najverjetneje zaradi tega ker je imela samica na spodnjem delu nogice nekakšno okužbo razjedo katera se je gnojila, samo sem ji jaz to čistil in se je potem pozdravilo.
Ko pa sem nekega šolskega meseca bil s šolo na 1-no tedenski ekskurziji je oče spustil apve ter kinge zunaj na prostost in je samčka kinga odnesla predvidevam, da lisica po enem tednu pa je umrla samička. 😢
Tako se se moje izkušnje z njimi končale sta bila pa res lep priden parček.
jaka
jaka
Član
Član

Število prispevkov : 30
Datum registracije : 28/07/2011
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down