PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

poslastica za golobe

3 posters

Go down

poslastica za golobe Empty poslastica za golobe

Objavlja  rok 14 Čet 10 Mar 2011, 22:11

ali mogoče veste kaj bi lahko dal mojim golobom kot "poslastico" lp.
rok 14
rok 14
Član
Član

Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

poslastica za golobe Empty Re: poslastica za golobe

Objavlja  dires Pet 11 Mar 2011, 05:22

Še nisem slišal da bi golobam dajali poslastice.., sam osebno jim nudim že tako raznoliko prehrano (vsakdanjo; grah, koruza, ječmen, pšenica, briketi,...), da mislim, da poslastice ne rabijo.

lp
dires
dires
Član
Član

Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rok 14 Pet 11 Mar 2011, 07:01

aha hvala vseeno zelo vesel
rok 14
rok 14
Član
Član

Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

poslastica za golobe Empty Poslastica za golobe

Objavlja  Joško Pet 11 Mar 2011, 07:10

zelo vesel Kolega ima prav, ko pravi, da je treba golobom nuditi čimbolj pestro hrano na podlagi mešanic, ki jih lahko kupimo pripravljene v trgovini. Nekateri gojitelji seveda pripravljajo mešanico hrane doma na podlagi različnih receptur. V knjigi Milana Grmka, Pasemski golobi, sem zasledil naslednjo mešanico: koruze 15%, pšenice 15%, ječmena 15%, sirka 10%, krmnega graha 10 %, grašice 10%, sončnic 10%, luščenega ovsa 5%, prosa 5%, drobnega fižola, leče in soje 3% in oljne repice 2%. V jeseni, ko golob menja perje, dodamo 20% koruze, novembra, decembra in januarja pa 50% koruze. Februarja moramo koruzo nadomestiti z ječmenom.

Ko imajo moji golobi mladiče, jim vsakodnevno dodajam hrano za kokoši nesnice in mešanico za kanarčke. To je hrana, za katero bi lahko rekel, da je poslastica. Nekateri starejši gojitelji dajejo golobom ribje olje v kroglicah (perle). Nepogrešljive na golobjem jedilniku so seveda razne rudnine in vitamini in povrhu še gritt. Ne gre pa spregledati, da je bolje, da golobe med valjenjem hranimo dvakrat na dan (zjutraj in okoli 15. ure).

Prepričan sem, da bo kdo od gojiteljev z daljšim stažem pri gojenju golobov dodal še kakšno svojo izvirno poslastico. zelo vesel
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rok 14 Ned 13 Mar 2011, 06:48

hvala za odgovore
rok 14