PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Kako prilepiti slike na forum?

Go down

Kako prilepiti slike na forum?

Objavlja  Maja on Sob 02 Maj 2009, 03:20

Kako prilepiti slikico na forum?

Najlažji način je, da najprej svoje slike shraniš ali v moj album ali pa recimo v shrani.si (poiščeš na internetu).
Ko imaš enkrat tako shranjene slikice, klikneš na željeno sliko, da ti jo poveča oz. odpre, potem pa nanjo klikneš z desnim gumbom na miški in izbereš "kopiraj mesto slike".
Ko imaš link oz. povezavo kopirano, greš nazaj v sporočilo, ki ga pišeš in klikneš na zgornji gumb, ki prikazuje fotografijo - to je gumb Img, s katerim vstaviš sliko na forum. Ko klikneš na ta gumb, se pokaže prazno okence in v to okence z desnim klikom prilepiš povezavo do tvoje slike.
Ko narediš tole, ti povezavo prikaže v sporočilu z oznako [Img] na obeh koncih. Preden pa sporočilo pošlješ, uporabi še možnost "Preview" oz. "Predogled", ki ti omogoča, da vidiš, če je bila slika pravilno vstavljena.avatar
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Re: Kako prilepiti slike na forum?

Objavlja  Maja on Pet 11 Nov 2011, 02:09

Če ima kdo težave s tem postopkom, lahko preprosto prilepi povezavo do željene slike v sporočilo, nato pa sam dopiše potrebne znake na obe strani - [ img ] pred povezavo in [ / img ] za povezavo (samo brez presledkov!). Končni rezultat mora izgledati takole:_________________
Lp,

Maja
avatar
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Re: Kako prilepiti slike na forum?

Objavlja  Maja on Čet 29 Dec 2011, 05:13

Še ena možnost za nalaganje slik na forum, kjer ni potrebno slike najprej naložiti na neko spletno mesto, ampak direktno iz računalnika na forum.


1. V sporočilu kliknite na gumb, ki prikazuje fotografijo in disketo (15. gumb po vrsti). Odprlo se vam bo okno, ki vam omogoča nalaganje slike.
2. Kliknite na gumb "Browse" (prebrskaj) in na svojem računalniku poiščite željeno sliko in jo odprite.
3. Kliknite gumb "Host it" (gostuj).
4. Prikazale se vam bodo različne povezave, poleg njih pa gumbi "Copy" (kopiraj). Kliknite drugi gumb, ker želite povezavo do slike (Image).
5. Ko boste kliknili gumb "Copy", se vam bo izbrana povezava obarvala modro.
6. Nato se z miško postavite na izbrano povezavo in pristinite desni miškin gumb ter izberite možnost "Copy" (kopiraj).
7. Z miško se premaknite v okvirček, kjer pišete sporočilo in zopet pritisnite desni miškin gumb ter izberite možnost "Paste" (prilepi). Seveda, če ste bolj spretni, lahko uporabite kombinacijo tipk CTRL+C za kopiranje in CTRL+V za lepljenje. nasmeh
8. Ko boste v okvirčku zagledali povezavo, ki ste jo prilepili, ponovno kliknite na gumb s fotografijo in disketo, da se okno zapre, nato pa lahko še oblikujete svojo sporočilo (dodate besedilo, če ste najprej šli nalagati sliko recimo). Rezultat mora izgledati tako:
9. Preden objavite sporočilo, uporabite funkcijo "Preview" (predogled), da se prepričate, da je slika lepo prikazana in morda popravite kakšne pravopisne napake.

_________________
Lp,

Maja
avatar
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 28

Nazaj na vrh Go down

Re: Kako prilepiti slike na forum?

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu