PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Stran 1 od 2 1, 2  Next

Go down

Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  mesto on Sre 11 Apr 2012, 08:26

Zdravo. Na sejmu pernatih živali v Grosuplju smo kupili skobčevko. Ptica je sicer lanska, vendar je še mlada, moškega spola in obročkana. Sedaj jo imamo slab mesec. Zdi se mi, da je bila v začetku, ko smo jo pripeljli domov videti zelo zdrava in vitalna, po kratkem času pa se mi ne zdi več tako. Ni vseskozi vitalna in ni tako živahna, zelo malo se oglaša, čez dan pogosto zapira oči, se stiska skupaj - malo našopiri perje, občasno razteguje krila nazaj in tudi preteguje noge nazaj. Sicer pa ima dovolj veliko kletko, vsak dan svežo vodo, hrano za papige, vitamine ne mara, bar obožuje, druge razne sadne palčke tudi ne mara, rumenjaka ne mara, solate in jobolk ne mara, v hrano sem ji zmešala pesek z školjkicami ( vitamini ), ima sipino kost z vitamini oz minerali. Svoj prostor ima takoj za balkonskimi vrati, ki se sicer vsak dan odpirajo, vendar ker je zadaj, upam da ji ne piha. Temperatura v prostoru ni ravno visoka, je pa normalna, je pa sedaj tak čas, da se ne kuri več vsak dan. S ptico se ukvarjamo vsak dan. Kaj pravite, ali je z njo vse ok oz ali delam kaj narobe ?
avatar
mesto
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 3
Datum registracije : 02/03/2012
Starost : 43

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Uroš K on Sre 11 Apr 2012, 08:34

koliko časa pa jo že imaš
avatar
Uroš K
Član
Član

Število prispevkov : 48
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  mesto on Sre 11 Apr 2012, 08:50

Skobčevko imamo slab mesec. Sem pa tudi opazila, da se mu je drekec prilepil na perje in mu ni padel na tla - občasno.
avatar
mesto
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 3
Datum registracije : 02/03/2012
Starost : 43

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Uroš K on Sre 11 Apr 2012, 09:42

Ja glede kakca mu za nekaj časa umakni iz kletke pesek in mu daj zelenje. Pi mojem se je stanje izbolšalo.
Kar pa se tiče razpoloženja pa mislim da je nekoliko osamljen. pri mojem samčku sej je dogajalo vse isto kot pri tvojem, dokler mu nisem prinesel samice. zdaj je vse vredu in uživata na polno. je pa res da odkar imam samico mi ne pride več na prst razen če je samica v drugem prostoru.
avatar
Uroš K
Član
Član

Število prispevkov : 48
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Pet 04 Maj 2012, 14:11

Živjo,

jaz bi rekla, da ji močno primanjkuje družbe druge skobčevke!

Človek ptici, ki v naravi živi v ogromnih jatah, ne more nadomestiti družbe drugega pernatega prijatelja, naj se še tako ukvarja z njo, in tudi druge vrste ptic (če jih kdo ima) skobčevki ne bodo nadomestile družbe druge skobčevke.
Najlepše darilo tvojemu skobčjemu ljubljencu bo, če mu prinesete še enega samčka ali samičko. :-) Videla boš, da se bo takoj razživel in postal čisto drug ptiček.

Kako pa bi se počutila ti, če bi te nekdo zaprl na samo in ločil od drugih predstavnikov tvoje vrste? Saj najbrž tudi ne bi bila pretirano vesela ...

So pa ptice brezvoljne tudi, če so v preveč mračnem prostoru in če se dolgočasijo (npr. v kletki ni dovolj različnih lesenih igral). Ob temi pomaga posebna svetilka/žarnica za ptice (ima drugačen spektrum in višjo hitrost utripanja) - tako imenovana "birdlamp".
Glede prepiha pa zares pazi - ker se lahko hitro prehladi in to je za tako drobno bitje, kot je skobčevka, lahko hitro usodno. Če se le da, prestavi kletko kam drugam.

Ampak prijatelja mu pa res privošči - s tem mu boš dala najlepše darilo, kar jih lahko.

Srečno,
ana


_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Tor 29 Maj 2012, 03:24

Zivjo!

Pred dobrim tednom smo kupili 2 skobčevki (samčka in samičko). Se mi zdi, da se dobro razumeta, mene se še bojita, drugače pa sta zeloo živahni. Danes sem opazila, da samička občasno ''nasrši'' perje in prej sem opazila, da spi z glavo pod perutjo!! prej tega nikoli ni delala, še pred kakšno uro ne. A mislite, da je z njo vse ok? ker sem nekje brala, da če tako spijo in so ''nasršeni'' obstaja možnost, da so bolani. Drugače se kar naprej pogovarjata in zgledata vesela. Ne vem, zakaj se ukvarjata samo en z drugim. mene skoraj da ne opazita. sem jima kupila različne igračke, pa na eno sploh še nista šla, da ne govorim o tem, da ko sem odprla kletko, sta frčala okrog ko zmešana. Tudi kar se hrane tiče, sta navdušena samo nad peteršiljem, jabolka ne marata preveč, tudi korenja se ne dotakneta..

nasmeh
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Tor 29 Maj 2012, 04:29

Živjo, rkk nasmeh, in dobrodošla na forumu!

Zelo lepo je slišati, da ste kupili kar skobčji parček! I love you To je gotovo najlepši začetek tudi za ptički, saj imata drug drugega in poleg tega še ljubeče okolje, kjer je poskrbljeno zanju!
Teden dni je še zelooo malo časa, seveda bosta zdaj še večinoma zaposlena drug z drugim, ti si zanju nekaj čisto novega in se še ne počutita čisto varna, da bi bolj raziskovala okolico ali iskala stik s tabo. To je čisto normalno, nič ne skrbi. Ptički potrebujejo malo več časa, da vzpostavijo zaupanje. In ti veliko ljubeče potrpežljivosti!
Če se boš zelo ukvarjala z njima, ju lahko počasi, z meseci, res precej udomačiš (o tem več piše v drugih temah, najbrž si jih že prebrala), to gre s parčkom ravno tako kakor z eno skobčevko, pa še pošteno je do ptičke, ki tako nate ni vezana samo iz prisile, saj ne bi imela druge družbe.
Ptice so pač čisto druga vrsta, niso sesalci kakor mi in mačke in psi, ampak tudi komunicirajo in se vedejo čisto drugače. In to, da si jima omogočila družbo že od začetka - verjemi, s tem si ju osrečila bolj, kot če jima kupiš nevemkoliko igrač.

K tvojemu vprašanju o nasršenosti in glavici pod perutjo: skobčevke se lahko rahlo nasršijo tudi, kadar se počutijo prijetno - in spijo z glavico pod perutjo. Moj Cookie je včasih med spanjem in z glavico pod perutjo celo čebljal! Je pa res, da se po drugi strani nasršijo tudi takrat, če jim nekaj ne ustreza - bodisi temperatura, ali pa da je z njimi kaj narobe. Ptičke zelo skrivajo morebitno obolelost, zato jo velja malo bolje opazovati, če se ti zdi, da se nenavadno vede.
Ampak kot praviš, sta zelo živahna, kar je zelo dober znak - bolna ptička namreč ni živahna.

Si ju mogoče po nakupu peljala k veterinarju na prvi kontrolni pregled? Oziroma ali so ti ob nakupu potrdili, da sta ptička veterinarsko pregledana? Ob nakupu v trgovini sicer o tem (kljub zatrjevanju) pogosto ne moremo biti prepričani, takrat je bolje v primeru dvoma pregled opraviti še sam, pri rejcih pa je pogosto drugače - tudi med njimi so sicer različni, ampak tam vsaj vidiš, v kakšnih pogojih je ptiček odraščal in že takoj zaslutiš, ali lahko rejcu zaupaš ali ne.

Še to: zaradi nezaupljivost ptičk pogosto rabijo dlje časa, preden sprejmejo novo igračo. Zdaj jima je še vse novo, moraš malo počakati, par tednov recimo. Pa še takrat se bosta sama odločila, ali "hudobna" igračka ni več "nevarna" zanju mižikanje

In super je, da ju spuščaš ven! Si jima pripravila tudi mesta, kjer lahko pristajata in po mili volji grizeta les? To namreč potrebujeta, sicer obstaja možnost, da bosta kar hitro začela gristi tudi druge, manj primerne stvari mižikanje
In pa paziti moraš seveda, da primerno zavaruješ prostor, kadar prosto letata - da zavaruješ mesta, kamor bi lahko padla (recimo za radiator ali omaro), pa seveda, da v sobi takrat ni drugih živali, ki bi jima lahko bile nevarne.

PS - mogoče samo namig: pri zastavljanju novega vprašanja je bolje odpreti kar novo temo, sicer se lahko izgubimo v daljših razpravah :-)

Lepo se imej,
ana

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Boba on Tor 29 Maj 2012, 04:52

Pozdravljena, rkk!

Skobčevke lahko nasršijo perje iz različnih vzrokov, npr. zaradi mraza. Je pa nasršeno perje lahko tudi znak bolezni, zato je prav, da si pozorna. Pomembno je tudi obnašanje - ali je ptica živahna, ali bolj lenobna, se obnaša drugače kot sicer... En pokazatelj bolezni so tudi kakci. So zelenkasti, ko se posušijo, črni, zaviti z jasno vidnim belim urinskim delom, čvrsti, da se jih z lahkoto pospraviti? Taki so npr. kakci zdrave ptice. Če posumiš, da je ptica v resnici bolna, ne gre odlašati z obiskom veterinarja, saj je ponavadi bolezen že zelo napredovala, ko jo opazimo. V naravi namreč ptice skrivajo svojo bolezen kolikor časa le lahko, da je druge ne izženejo iz jate oz. da se je ne loti kakšen plenilec. Natančno jo opazuj.

Občasno vse skobčevke spijo z glavo pod perutjo. Tudi dva od mojih ravnokar. Najbolj hecno mi je, ker se vmes še pogovarjata! smejanje

Hehe, tudi ti se ne bi zanimala za slona, če bi ob sebi imela postavnega "žrebca", ki bi ti na uho šepetal sladke besede! mižikanje Ne moreš pričakovati, da bosta vso svojo pozornost posvetila tebi, pa saj je tako tudi prav. Ni lepšega, kot opazovati vragolije, ki jih uganjajo drug drugemu. Kljub temu je prav, da se z njima pogovarjaš in ukvarjaš, da se te navadita, ina da ju naučiš vsaj osnovnih reči. Pri tem imej v mislih, da mora biti delo s ptico zanjo zabava. Do 10 minut resnega treninga 2-3x na dan bo več kot dovolj. Navaditi se morata tudi na okolico, se razgledati in ugotoviti, da se jima ne bo zgodilo nič, ko bosta spuščena. Trenutno pa je soba za njiju strašljiva tuja dežela, kjer nič ne poznata in ju vsak trenutek lahko kaj počopa!

Tako kot ti tudi onadva ne marata vse hrane. Na okus nekatere pa se morata še navaditi. Ponujaj jima pestro hrano, četudi jima prvič ni všeč, jo vseeno ponudi še kdaj. Mogoče se jima priljubi.

avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Tor 29 Maj 2012, 06:25

Najlepša hvala za te odgovore nasmeh Sem se kar malo pomirila, da verjetno vseeno nič ni narobe z njo, ker razen tega, da je danes že pol dneva nasršena, je vse ok, vsaj meni se zdi. včasih se obrača na glavo in podobno.. Zgleda kar živahna. Tudi kakec je čisto normalen, sklepam po tem, kar ste napisali nasmeh upam, da ta ''nasršenost'' ne traja dolgo. Ker sem brala že, da to lahko pomeni, da so groozno bolni in podobno..
ko sem jih kupila niso nič posebno govorili o tem, da so zdravi, niti jih še nisem peljala k veterinarju.
No potem se ne bom nič sekirala in si govorila, da me ne marata smejanje naj se zabavata, vseeno pa se bom ukvarjala in govorila z njima nasmeh
Ven ju še nisem spustila, ker sta še prestrašena.. poskusila sem odpreti vratca kletke, da sem jima dala tisto palčko s semeni, pa sta letela povsot.tako da sem morala kar hitro vratca tudi zapreti nasmeh ju bom pustila še malo pri miru.
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Boba on Tor 29 Maj 2012, 08:49

No, pri tebi sta, kot praviš, že dober teden. Torej lahko brez skrbi začneš s treningom. Z majhnimi koraki, postopoma, a kljub vsemu delaš z njima. Nič čakati, saj je videti, da je stres ob selitvi že za njima. Moje izkušnje kažejo, da se skobčevke zelo hitro udomačijo. Mlajše ptice sicer verjetno res hitreje kot starejše. Če je kdo porabil za udomačitev skobčevke več mesecev, to ni posledica "preplašene" ali "neumne" ptice, temveč izključno nepravilnega ravnanja človeka z njo. Kar pogumno! nasmeh
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Tor 29 Maj 2012, 22:14

Potem se bom pa kar lotila pogovarjanja z njima zelo vesel
Imam še eno vprašanje, ne vem, se mi samo zdi ali moja skobčevka kiha? Vsake toliko je slišati, kot, da je kihnila. in danes opažam, da ko normalno sedi skrije eno nogo, potem pa jo da spet ven. Mogoče je res vseeno kaj narobe z njo? vsake toliko je še vedno nasrši, potem pa je spet normalna. Normalno je, tako, da ne vem, bi morala zagnati paniko? pa še to, prebrala sem, da se jih npr. k veterinarju pelje v posebnih škatlah, mi doman nimamo nobene take posebne škatle za ptiče. A mislite, da je zelo narobe, če ptiče k veterinarju odpeljem kar v kletki? če bi bil obisk veterinarja potreben, po tem kar sem napisala.
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Boba on Tor 29 Maj 2012, 22:48

Ptice tudi kihajo vsake toliko časa, to je normalno. Drugo je, če kihajo prepogosto. In tudi skrivanje nogic je običajna stvar.

K veterinarju jo lahko odpeljete tudi v kletki, ki jo pokrijete z rjuho oz. podobnim pregrinjalom. Dobro je sicer imeti kakšno manjšo kletko za prevoze - transportno kletko. Lažje jo prenašate, poleg tega pa lahko druga skobčevka ostane doma in se je ne vznemirja po nepotrebnem.
avatar
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 00:20

Živjo, rkk!

Samo eno vprašanje - pravkar gledam po prikazni sličici, kjer sta skobčevki v kletki - kakšne pa so palice, na katerih sedita? Videti so mi, kot da imajo na sredini nekakšno grobo plast, kot takšen smirkov papir?

Vem namreč, da take zadeve prodajajo, češ da si ptiček brusi kremplje na ta način - jaz bi ti to najtopleje odsvetovala! Za ptico to ni prijetno, gotovo jo boli, in mogoče je razlog za prestopanje tudi ta groba plast (čeprav je dviganje nožice sicer res tudi povsem normalno). Če sem pravilno razbrala s slike!

Palice ČIMPREJ zamenjaj s čisto navadnimi lesenimi, ki jih dobro očistiš - najbolje je, da jih greš iskat nekam v naravo (ne v onesnaženo, ampak nekam v gozd), recimo bukove, te najdeš res vsepovsod. Temeljito jih očisti, da ne bi nosile kakšnih parazitov, lahko pa jih daš tudi za kakšno minuto ali dve v vročo pečico. Skobčevke namreč potrebujejo naravni les, ki ga grizejo in na katerem si brusijo krempeljce in kljun, pa tudi mineralne kamne in ribjo kost.

Lp, ana

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 01:32

Verjetno imate prav, saj sem res ravnokar opazila, da ima samička na nogi maaaaalo rdeče. in možno, da jo res moti!! to je nek papir, ki se da na palčke in v trgovini so mi rekli, da je pametno, če to kupim, ker si tako brusijo kremplje in jih zato meni ne bo treba striči. očitno to ne drži zavijanje z očmi Saj bi jih zamenjala, ampak, ko odprem vratca kletke totalno ponorita. pa ne vem kaj naj zdej... res, da se ne spoznam dobro na to, kaj imajo ptiči radi, ampak seveda bi rada, da se dobro počutita. te plastične palce, ki sem jih dobila zraven kletke pa niso ok? tudi, če mi uspe dati dol ta papir, brez da ponorita? mora bit les namesto vseh plastičnih palčk?
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 01:45

Hejla!

Saj se lahko kar tikava, jaz sem tudi kar s "ti" začela, pa upam, da ni narobe nasmeh

Ja, te palice res čimprej odstrani! Za prvo silo mogoče res vsaj tale smirkov papir. Vsekakor pa naj bodo palice lesene, ne plastične. Pomembno je, da imajo palice dober oprijem, zato plastične vselej narebrajo - kar pa ptičko ravno tako boli. Lesene palice so zanje veliiiiko prijaznejše in prijetnejše. Poleg tega jih lahko tudi grizljajo in praskajo, s čimer si, kot sem že omenila, brusijo krempeljce in kljunček.

Nič se ne boj, če vzfrfotata, pomembno je, da ti ostaneš mirna in jima pomirjujoče prigovarjaš, z roko pa zelo počasi odstraniš - za prvo silo vsaj eno - palico in z nje odstraniš tisti grobi papir. Potem pa le čimprej po les v gozd! Ali vsaj (!) po lesene palice iz trgovine, dovolj široke in ne narebrane (no, saj lesene tudi niso narebrane).

Lahko pa ju tudi spustiš ven, s tem da moraš za to seveda ustrezno pripraviti prostor in nekje morata imeti mesto, da pristaneta, pa šipe je dobro malo zavarovati z zaveso, da prvikrat res ne poletita naravnost vanje :/
Potem pa lahko v miru zamenjaš vse v kletki.
Ampak v tem primeru moraš vzeti v zakup, da boš vsaj na začetku z njima v sobi ta čas preživela tudi ti :-) Da vidiš, kje bi bile morebitne nevarnosti zanju.

Lp, ana

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 02:02

Ja seveda se lahko tikava nasmeh tale papir sem iz dveh palic ravnokar že uspešno odstranila, na dveh je pa še gor. In seveda zdaj sedita na tisti s papirjem smejanje bom res poiskala kakšne lesene palice. ven ju še ne upam spustit,sama se vedno umikata, ko odprem vratca. pa nisem prepričana, če vem, kako bi ju potem spravila nazaj v kletko nasmeh glede na to, da sta še bolj ''nova''. nasmeh

Drugače pa najlepša hvala za vse odgovore nasmeh sama se verjetno ne bi najbolje znašla zelo vesel

Renata.
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 02:12

Draga Renata,

saj zato pa smo tukaj zelo vesel

Fajn, da si že odstranila papir s palic in da greš kmalu po druge!

Mimogrede, v kletko ju vselej privabi - hrana. Tako da sploh ne skrbi, če ne prej, bosta šla nazaj takrat, ko bosta lačna. In lačna sta vsaj nekajkrat na dan nasmeh

Da se umikata, je pa tudi čisto normalno - če pa v kletko prijadra tako gromozanska roka, predstavljaj si ... Tudi moja dva se umakneta, če sta noter in jaz kaj kolovratim naokrog. Je pa moja kletka malo večja, zato pač samo poletita v najbolj oddaljeni kot in me sumničavo opazujeta smejanje

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 02:36

Sem tudi brala, da jih je prvič treba nazaj z rjuho spravljat in podobno nasmeh ju bom spustila ven, pa ne še danes, no ne vem, se moram tudi jaz opogumit nasmeh da ne bom panična gledala za njima. bom pa poskušala še ostala dva papirja odstranit, ki sta bolj na sredini kletke. Dobro, da si mi povedala, da moram veje ''razkužit'', ker sama jih gotovo ne bi. zelo vesel
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 02:51

Joj, resno, ne, daj no, kakšna rjuha neki tongue
Hrana je še zmeraj najboljša motivacija in preverjeno deluje.

Ja, veje najprej dobro očisti z vodo, lahko tudi z okisano vodo, skratka s čimbolj naravnim sredstvom, in jih zdrgni z gobico.

Potem pa jih lahko za kakšno minutko, dve daš tudi v vročo pečico (ravno pražiti jih ni treba) - jaz sicer tega nisem naredila, ko sem nabavljala svoje prve veje, saj sem to izvedela šele pozneje, ampak naslednjič bom in se mi ne zdi napačno. Tale drugi del je torej bolj "optional" nasmeh

Drugače pa upam, da se boš kmalu opogumila in ju začela spuščati, saj je vsaj nekaj ur letanja na dan za skobčevke zelo pomembno! Boš videla, da bo prav lepo! mižikanje

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 04:42

Jima bom odprla vratca enkrat ta teden, pa upam, da se bosta sprehodila kaj naokrog:) Moram uredit sobo, da se ne zatakneta v kakšno rožo al kaj podobnega nasmeh Danes je samička nekam tiha, mogoče ju moram malo pustiti pri miru, kaj pa vem... Upam, da bo jutri bolj pri volji.

avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 04:49

Ja, daj, kar spusti ju - si lahko prepričana, da bosta hitro šla ven in tudi veliko bolj živahna bosta nasmeh

Drugače pa imajo skobčevke večinoma zelo rade, če se okoli njih kaj dogaja, bolj tihe so le, če je v sobi recimo bolj mračno (npr. ob slabem vremenu) ali če se malo dolgočasijo ... kar kakšno glasbo jima zavrti, nekatere skobčevke tudi rade slišijo žvrgolenje drugih skobčevk (npr. z youtuba).

Aja, dobro, da si omenila sobne rastline, na to sem pa res pozabila - nekatere so namreč za skobčevke strupene, katere pa imaš v sobi?

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 04:55

sem jima zavrtela iz youtuba. happy budgies- se vedno dereta ko nora. ampak samička je začivkala samo 2- krat, mogoče 3- krat. čudno... ponavadi je bolj navdušena. Samček nonstop skače okrog nje in čivka, ona je pa danes bolj tiho...

Rastline.. orhideja, pa še par zelenih, ki jih bom raje kar ven odnesla, da ne bo kaj narobe. nasmeh
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Ronja on Sre 30 Maj 2012, 04:59

Hm, mogoče pa ima samička res malo slab dan ... no saj, zakaj ga pa skobčevke ne bi imele. Pa malo zasebnosti jima gotovo tudi ne škodi nasmeh

Če bo dlje časa tako mirna, pa res obstaja možnost morebitnega obolenja. Kot je že lepo pojasnila Boba, jo kar opazuj, sploh njene kakce.

Uh, orhideja nasmeh, ja, če imaš to možnost, rastline raje kar odnesi v drugo sobo.

_________________
Šele skobčevka v paru s skobčevko je srečna skobčevka!
Skobčevka 3 Skobčevka

http://nasemaleskobcevke.wordpress.com/
avatar
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  rkk on Sre 30 Maj 2012, 05:07

Saj opazujem, pa je vse normalno, razen, da kihne nekajkrat na dan, pa da je bila včeraj nasršena, ko ena kepa. danes se mi zdi, da ni tako nasršena kot včeraj. vse dela normalno.. bom opazovala še naprej.

Bom odstranila kar vse rastline, za vsak slučaj nasmeh
avatar
rkk
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 22/05/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  _Tamara_ on Sre 30 Maj 2012, 07:14

Ali ni orhideja na seznamu varnih rastlin?
Ker imam tudi sama kar nekaj orhidej, sem že pred časom iskala seznam, katere rastline so strupene za ptice in katere ne, ker sta moji skobčevki kar naprej silili na njih.
Našla sem ti dve povezavi, sicer sta v angleščini, in glede na ta seznam orhideja ni strupena:

Seznam strupenih in varnih rastlin za ptice
http://www.nlpr.org.uk/plant-table.html?height=400,width=400
avatar
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 31

Nazaj na vrh Go down

Re: Ali je z mojo skobčevko vse ok ?

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Stran 1 od 2 1, 2  Next

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu