PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni?

4 posters

Go down

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni? Empty kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni?

Objavlja  franc07 Sre 09 Nov 2011, 23:51

zanima me, kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni?
franc07
franc07
Član
Član

Število prispevkov : 92
Datum registracije : 21/03/2010
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni? Empty Kako dolgo hranita starša mladiče...

Objavlja  Joško Ned 13 Nov 2011, 00:55

Bojim se, cenjeni član foruma, da na tako koncipirano vprašanje ne boš dobil zadovoljivega odgovora, saj je presplošno oziroma preširoko postavljeno. Če pa se kje skriva kakšno mesto na forumu, ki se nanaša na to vprašanje, pa nam ga kar odkrij.
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni? Empty Re: kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni?

Objavlja  Maja Ned 13 Nov 2011, 18:12

Kar najbrž hoče Joško povedati je to, da boste morali biti malo bolj natančni pri postavljanju vprašanj. Glede na to, da ste postavili vprašanje pod rubriko avstralski ščinkavci (zebrice), sklepam, da sprašujete za te ptice? nasmeh
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni? Empty Kako dolgo hranita starša mladiče...

Objavlja  Joško Pon 14 Nov 2011, 02:11

Kar precej let gojim zebrice in moram priznati, da ti ne bom mogel postreči z enoznačnim odgovorom. Vse je odvisno od staršev mladičev, prostorskih pogojev in letnega časa oziroma od temperature okolja, v katerem je gnezdo oziroma voljera. Včasih mladiči zapustijo gnezdo že po dvajsetih dneh, drugič spet po enem mesecu in več. Za vse primere pa velja, da se potem, ko prvič zapustijo gnezdo, še nekaj časa vračajo ponoči (tudi podnevi) spat oziroma počivat. Ne boj se, ko bosta starša ocenila, da je potekel njihov čas za razvajanje, jih ne bosta spustila več v gnezdo. Starša jih bosta sicer še vedno hranila (tudi na tleh kletke ali voljere), vendar bosta zahtevala dosledno spoštovanje vzpostavljenega režima. Še posebej tedaj, ko bo samička znesla nova jajčka.

Nič se ne boj, vse se bo uredilo ob svojem času. Zlato pravilo pri gojenju ptic je, da ne gre pri ničemer prehitevati.
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni? Empty Re: kako dolgo hranita starša mladiče, da postanejo samostojni?

Objavlja  jupiter2 Pon 14 Nov 2011, 05:57

Pri mojima cebricama je bilo tako, da sem moral samčka ločiti od samičke, saj je ni spustil v gnezdo. Neprestano jo je podil ven. Kletko sem zaradi tega ločil (postavil pregrado), preživel pa je samo en mladiček od treh. Prejšnji zarod mi je umrl ravno zaradi tega.

Mladiček je iz gnezda prišel ven šele po enem mesecu. Na začetku se je zelo pogosto vračal nazaj v gnezdo, nekoliko kasneje pa je bil skozi cel dan zunaj gnezda. V kletki sem nato odstranil pregrado, oba starša sta ga hranila. Po nekem času sem iz kletke odstranil tudi gnezdo, saj nisem hotel več, da bi imel mladičke.

Kako veš, kdaj so mladički samostojni?

Mladički so samostojni takrat, kadar začnejo jesti sami. Tukaj ni nobenega recepta, napotka ali navodila, da je po določenem času mladiček samostojen.
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh