PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kanarček umira?

Go down

Kanarček umira? Empty Kanarček umira?

Objavlja  rose22 on Pet 10 Avg 2018, 22:37

Torej naš kanarček je že nekaj časa nazaj nehal pet. Ok, vmes se je golil, mogoče je bilo to. Posebej imamo še enega, zdravega in živahnega kanarčka. Naš prvi pa že dolgo ni bil več razposajen in ni skakal z vejice na vejico. Ždel je v hrani in tudi spal v posodici za hrano. Ko smo mu zadnje dni dajali list regrada, pa je šel nanj in ga z veseljem pojedel. Pel oziroma oglašal se še vedno ni nič. Ampak se je vsaj premaknil iz konca kletke, kjer je hranica, na drug konec, kjer smo mu dajali list regrada. Vedno se podela na isto mesto in tam nastane kupček - to je točno pod posodico za hrano. Logično, saj je večino časa ždel pri posodici s hrano. Od včeraj pa ali ga je kap ali ne vem kaj. Trza v desno in se drugače kot v desno ne premika. Ko greš s prstom ali roko blizu, sploh ne reagira. Včasih se je takoj ustrašil, ko smo mu prišli s prsti ali roko blizu. Ima tudi luskavico, ampak mislim, da ima luskavico že kar nekaj časa. Sploh se noče kopat, zato mu banjice nismo več dajali. Mogoče je bil kriv prepih ponoči, saj ga imamo na hodniku in čez noč zračimo prostore. Upam, da ga ni to zdelalo, čeprav že včeraj zvečer ni mogel skočiti na palčko in naprej na posodico s hrano, kjer počne vse - tudi spi. Nekaj časa sem pustila prižgano luč, če bo skočil, potem sem pa ugasnila. Nisem pa preverjala, če je z njim kaj narobe. Sem pa slišala, da se prestaplja. Kletko imamo višje, skoraj pri stropu. Sedaj verjetno lahko samo čakam, da umre ... pa saj sem sama kriva, ko ga včeraj nisem pogledala v kletko. Morda ga je že včeraj kap. Mislim, da se ne bo dobro končalo in mu ne moremo več pomagati in bo poginil. Pa saj tudi včeraj ne bi mogla nič pomagati ... To je bil prvi kanarček. Je bil tudi bolj okrogel, ko smo ga kupili. Bil je lep in lepo pel.
rose22
rose22
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 22/05/2017
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu