PTIČ MOJEGA OKOLJA
2 posters
Stran 1 od 1
PTIČ MOJEGA OKOLJA
V prispevku o liščku sem napisal (smiselno: "Prepričan sem, da je tudi v vašem okolju ptič, ki je bil ali je posebnost, zaradi česar bi si zaslužil, da ga predstavite širši javnosti." Alojzij, kakšen ptič se (je) smuka(l) okoli tvojega doma?
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: PTIČ MOJEGA OKOLJA
Vedno napišeš smiselne, pametne in poučne prispevke. Težavo vidim samo v tem, ker se občinstvo ne odziva.Joško je napisal/a:V prispevku o liščku sem napisal (smiselno: "Prepričan sem, da je tudi v vašem okolju ptič, ki je bil ali je posebnost, zaradi česar bi si zaslužil, da ga predstavite širši javnosti." Alojzij, kakšen ptič se (je) smuka(l) okoli tvojega doma?
Vsaj jaz težko pišem v eter, če ne dobivam povratne informacije v smislu podvprašanj, kritike ali pohvale.
Ne zdi se mi tudi smiselno, da se odzivava samo drug drugemu . Res je tudi, da so nekatere teme
že za višjo stopnjo, kar ne bi smel biti problem, če bi posamezniki z zanimanjem postavljali podvprašanja.
Kar se tiče zanimivih ptic okoli doma čakam na daljši dan, ko mi bo ostala kaka ura svetlobe po prihodu iz službe.
Spomladi, se mi bo začelo sigurno kaj dogajati tudi na to temo.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
PTIČ MOJEGA OKOLJA
Ob prebiranju tvojih besed sem se spomnil (poučne) pravljice o mačkih in miših. Znan je pregovor , da ko mačk ni doma, miši plešejo. Da jih mački ob vrnitvi domov ne bi presenetili, se je neka miška spomnila ideje, za katero je rekla, da je idealna. Predlagala je, naj neopazno zvežejo mački iz tropa na rep zvonček, ki jim bo s svojim ropotom že na daleč sporočal, ko se bodo ti vračali s potepa domov. Najprej je poskusila prva, nato druga, pa tretja in še številne druge, vendar zvončka mačku nikakor niso mogle neopazno zvezati na rep. Na koncu so skrušene obupale. Ena izmed bolj modrih mišk je njihove neuspele poskuse pospremila z ugotovitvijo, da miškina ideja pač ni mogla biti idealna, če je niso mogle udejanjiti. Avtorica te »bistroumne«, a ponesrečene ideje, se je zaradi tega skrila v luknjo in je odtlej ni na spregled…
Mislim, da je nauk te zgodbe zame poučen in jasen…
Mislim, da je nauk te zgodbe zame poučen in jasen…
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Similar topics
» Posledice onesnaževanja okolja
» nekaj iz mojega vrta
» Videi od ptic
» Kdaj najdemo gnezdo zunanjih ptic
» Najpametnejši ptič
» nekaj iz mojega vrta
» Videi od ptic