Sonček
3 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
Sonček
Pozdravljeni!
Mojemu Sončku sem kupil samičko,in sem jih hotel parit pa samička ni marala Sončka,tako da sem mu kupil novo samičko,ko sem dal samičko zraven samca sta se takoj sparla.Sedaj ima samička 3 jajca druga samica pa je sedaj čisto nora ,ko sonček zapoje takoj dvigne rep (poza za paritev)in tudi gnezdo ima narejeno.
Sedaj me pa zanima ali lahko samica sama opravi vse od sedenja na jajcih in odhranjenja mladičev brez samca?
Saj bo morala bit ena sama ,če ne gre bom pa čakal dokler bo treba,in prosim če mi poveste kako dolgo mora biti samec zraven samice,da ga lahko daš vstran?
Ps Pri papigah (žako)to ne gre,da bi samica sama valila! Hvala za odgovore.
Lp Dušan
Mojemu Sončku sem kupil samičko,in sem jih hotel parit pa samička ni marala Sončka,tako da sem mu kupil novo samičko,ko sem dal samičko zraven samca sta se takoj sparla.Sedaj ima samička 3 jajca druga samica pa je sedaj čisto nora ,ko sonček zapoje takoj dvigne rep (poza za paritev)in tudi gnezdo ima narejeno.
Sedaj me pa zanima ali lahko samica sama opravi vse od sedenja na jajcih in odhranjenja mladičev brez samca?
Saj bo morala bit ena sama ,če ne gre bom pa čakal dokler bo treba,in prosim če mi poveste kako dolgo mora biti samec zraven samice,da ga lahko daš vstran?
Ps Pri papigah (žako)to ne gre,da bi samica sama valila! Hvala za odgovore.
Lp Dušan
žaki- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 57
Re: Sonček
Ja, načeloma lahko uporabiš to metodo in Sončka uporabiš kot "žrebca", da ti bo oplodil obe samički. Ker pa to pomeni, da bo z eno lahko bil, druga pa bo sama, bodi pazljiv katero boš za kaj določil. Opazuj malo obnašanje samičk - tista, ki je najbolj zagreta za gnezdenje, gradi gnezdo, se ureja in podobno, tista lahko ostane sama. Seveda pa ni nobene garancije za to. Nekatere samičke lahko dobro ali celo bolje vzgojijo mladičke, če so same, druge pa ne. Te pa ne rabi bit strah, da bi samička, ki bo brez samca zapustila gnezdo ali kaj podobnega, ker so kanarovke zelo pridne mamice. Bo pa tista samička, ki bo sama, sigurno imela veliko več dela, zato poskrbi, da bo imela vse kar potrebuje.
Lp,
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Stari rejci so imeli načelo, da je bil en samec dovolj tudi za deset samic. Upam da ti to pove dovolj!
LP
Mare
LP
Mare
Mare- Član
- Število prispevkov : 24
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 44
Minilo je 14 dni in danes smo dobili 3 mladičke ,ostala so še 3 jajčka tako,da bo morda še kaj.slike bom dodal čez kakšen dan ko bo več časa.
lp Dušan!
lp Dušan!
žaki- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 57
Ja super. Upam, da se bo še kakšen izvalil in da bodo vsi zdravi. Komaj čakam slikice.
Lp,
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1