striženje krempeljcev
4 posters
Stran 1 od 1
striženje krempeljcev
Imam ptici že nekaj časa,vendar jim še nisem krajšal krempeljcev niti obrezoval kljuna.Vem da skobčevkam,ki niso povsem krotke in se ne pustijo prijemati lahko tako bolj škoduješ kot pomagaš.Zanima me ali to papige ovira pri hranjenju ali hoji?V naravi za to sigurno poskrbijo same.javascript:emoticonp(':king:')
amritea- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 21/02/2012
Starost : 54
Re: striženje krempeljcev
Kadar so nohti na nogah in kljun občutno predolgi jih je pticam potrebno nujno skrajšati. Predolg kljun ptico ovira ali onemogoča normalno hranjenje. Seveda je nujno, da to vidi ter opravi izkušen človek na tem področju.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Pozdravljeni!
Malo prej sem skobčevki strigla krempelčke in sem enega preveč postrigla, saj je začela tečt kri pridržala sm nekaj časa tist noht in kri se je ustavila, zdaj ne teče več, a me je strah da bo kaj narobe :/ Čopi normalno hodi in se igra z igračkami, ni videti da bi bilo kaj narobe, niti da bi ga bolelo.
Bi mi lahko malo svetovali kaj naj naredim?
Malo prej sem skobčevki strigla krempelčke in sem enega preveč postrigla, saj je začela tečt kri pridržala sm nekaj časa tist noht in kri se je ustavila, zdaj ne teče več, a me je strah da bo kaj narobe :/ Čopi normalno hodi in se igra z igračkami, ni videti da bi bilo kaj narobe, niti da bi ga bolelo.
Bi mi lahko malo svetovali kaj naj naredim?
Aliu- Član
- Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/08/2012
Starost : 31
Pozdravljena!
Ja, pri striženju krempljev je res treba paziti, da se ne odščipne preveč, kar se je tebi zgodilo. To je isto, kot če bi si pri sebi preveč odrezala noht .
Da si pritisnila na ranjen krempelj, si pravilno ravnala. Kak dan ga bo verjetno ta predel malo bolel, drugače pa skrbi ni, razen če mu kri ne bi nehala teči, takrat bi lahko izkrvavel. Saj se bo ranica zacelila, za drugič pa je bolje, da postrižeš raje malo niže, če se živ del v kremplju ne vidi dobro .
Ja, pri striženju krempljev je res treba paziti, da se ne odščipne preveč, kar se je tebi zgodilo. To je isto, kot če bi si pri sebi preveč odrezala noht .
Da si pritisnila na ranjen krempelj, si pravilno ravnala. Kak dan ga bo verjetno ta predel malo bolel, drugače pa skrbi ni, razen če mu kri ne bi nehala teči, takrat bi lahko izkrvavel. Saj se bo ranica zacelila, za drugič pa je bolje, da postrižeš raje malo niže, če se živ del v kremplju ne vidi dobro .
_Tamara_- Član
- Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37
Hvala za hiter odgovor
bom naslednjič bolj pazila in raje odstigla manj kot preveč
bom naslednjič bolj pazila in raje odstigla manj kot preveč
Aliu- Član
- Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/08/2012
Starost : 31