PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nihanje temperature

2 posters

Go down

Nihanje temperature Empty Nihanje temperature

Objavlja  Matakokojama Ned 21 Jun 2009, 22:06

Pozdravljeni!

Kot ste verjetno opazili temperatura zraka niha +/- 10-15 C in tako tudi v stanovanju temperatura dnevno niha +/-5 C. Pa me zanima kako to vpliva na kanarčka.
Po predhodnem branju nihanje temperature ni dobro, pa me zanima kako se rešuje tak problem. Jaz sem razmišljal nekaj v smeri zatočišča v obliki valilnice, pa me zanima če bi žival to sploh koristla oz. ali so takšni nihaji temperature razlog za ukrepanje.

Lp!
Matakokojama
Matakokojama
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 8
Datum registracije : 01/06/2009

Nazaj na vrh Go down

Nihanje temperature Empty Re: Nihanje temperature

Objavlja  Maja Ned 21 Jun 2009, 22:27

Ja, res sedaj temperatura kar niha, ampak sama nisem še ničesar storila glede tega... Kanarčki imajo večje težave z vročino kot pa z mrazom, zato so si sedaj pravzaprav malo oddahnili ko so se temperature spustile. Pri svojih sem opazila, da jih je vročina kar začela mučit, ker so vsi odvrgli par peres, sedaj ko pa so temperature bolj ugodne, se super počutijo. Zaenkrat ti ne bi svetovala, da kako ukrepaš, ker ni še razloga za to. Bolj bodi pozoren ko bo spet vročina udarila in takrat lahko svojemu kanarčku pomagaš tako, da mu čim večkrat ponudiš prijetno hladno vodo, za okopat, poleg tega pa mu nudi tudi zelenjavo in sadje, vendar v mejah normale. mižikanje

Če imaš še kakšno vprašanje, prosim kar vprašaj... nasmeh
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Matakokojama Pon 22 Jun 2009, 01:19

Jah glede te kopalnice me zanima kako se rešuje zadeva.
Jaz imam kanarčka na polici v višini glave (175 cm) in mi nebi odgovarjalo če bi mi močil izven kletke, ker pač predvidevam da se strese ko se okopa. Nekje na internetu sem zasledil take posode ki so okoli pokrite v njih pa je voda za kopanje pa me zanima, če to treseneje opravi v njej ali gre ven pa se strese, če se seveda?!
V glavnem kakšne so vaše izkušnje nasmeh

LP!
Matakokojama
Matakokojama
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 8
Datum registracije : 01/06/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pon 22 Jun 2009, 01:35

Nekateri se odločajo za notranje kopalnice, drugi za zunanje. Zunanje kopalnice so definitivno boljše, zato, ker se namestijo na vhod kletke, tako, da kanarček skoči vanjo in se notri lepo okopa in samo notri šprica z vodo, ter se otresa. Dobre so tudi zato, ker se jih kanarčki, ki niso navajeni kopalnic, manj bojijo kot pa notranjih (notranje so ponavadi samo posodice, ki se dajo na dno kletke).

Jaz imam 3 zunanje kopalnice, ki jih menjavam in tako omogočim večim kanarčkom, da se okopajo. Je pa res, da se dosti kanarčkov ne upa kopati v kopalnicah, če se prej nikoli niso. Ampak, če si vztrajen se hitro navadijo in začnejo uživati v temu. mižikanje Je pa takole - ko kanarček skoči v kopalnico, se pač notri fino okopa, potem pa skoči iz nje na palčko in se še tam malo potrese, potem si pa perje ureja kar nekaj časa. Ampak to ko se enkrat malo otrese ni nič - samo malce poškropi naokoli. nasmeh

Pri nakupu kopalnic moraš biti samo pozoren, da bo pasala na kletko, ker imajo različne načine kako se zataknejo na vhod kletke in marsikatera ne paše na določeno kletko.

Tule pa imaš nekaj takšnih kopalnic:
puščica https://www.zooplus.co.uk/bilder/bird/bath/house/rio/1/400/100835_karlie_badehaus_rio3_1.jpg
puščica http://www.petdiscounters.com/mc_images/product/detail/penn_plax_ba807_cockatiel_bird_bath.jpg
puščica http://malezivali.com/trgovina/slo/1653/slike/Hobby_program_Kopalnica_plasticna_polokrogla_za_ptice_15x13,5x13,5cm.jpg
puščica http://www.petcentreonline.co.uk/ecommerce/ProdImages/trevi.jpg
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content