Jajca nimfe
3 posters
Stran 1 od 1
Jajca nimfe
Mene zanima, če lahko po 4 jajcih moja nimfa izvali 5, ki je oplojen. 4 jajca so bila notri okoli 21 dni. Ven sem vzel enega, ki je bil počen (samica ga je počila) in ga odprl, ter je bil notri rumenjak. Zdaj je ponovno izvalila še enega. Ali je možno, da je ta, ki je bil zvaljen zadnji oplojen?
Blaž Novak- Član
- Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27
Re: Jajca nimfe
Brez potrebe si čakal tri tedne, ko si ugotovil, da so jajca neoplojena. Oplojenost jajc se vidi že po tednu dni valjenja (inkubiranja, sedenja na jajcih), če jih pogledaš proti svetlobi-luči. Sedaj je samica začela nesti (ne valiti) novo serijo jajc. Stara jajca takoj odstrani, da bo prostor za nova. Če je bil teden dni nazaj prisoten samec, bodo jajca lahko oplojena. V nasprotnem primeru seveda to ni možno.
Še razlaga pojmov za dručič : Ko samica znese vsa jajca začne valiti in vali dokler se ne izvalijo mladiči!!!!
Še razlaga pojmov za dručič : Ko samica znese vsa jajca začne valiti in vali dokler se ne izvalijo mladiči!!!!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Alojzij, hvala za razjasnitev pojmov, hehe, sem imela kar nekaj težav s tem!
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Alojzij je napisal/a:Brez potrebe si čakal tri tedne, ko si ugotovil, da so jajca neoplojena. Oplojenost jajc se vidi že po tednu dni valjenja (inkubiranja, sedenja na jajcih), če jih pogledaš proti svetlobi-luči. Sedaj je samica začela nesti (ne valiti) novo serijo jajc. Stara jajca takoj odstrani, da bo prostor za nova. Če je bil teden dni nazaj prisoten samec, bodo jajca lahko oplojena. V nasprotnem primeru seveda to ni možno.
Čakal sem 3 tedne zato, ker je pod lučjo pokazalo na enem koncu jajca nekaj rumenega. Tisti ki ga je samica nalašč kljunila sem odprl in videl, da je tisto rumeno pod lučjo rumenjak. Samec je poginil 15.4. 2012, prvo jajce je bilo 18.4.2012. Drugače pa hvala za odgovor.
P.S.: Kaj bo boljše:
- da vzamem valilnico, da ne bo nosila tja jajca in dobim drugega samčka,
- če predlagate, da naj vzamem samčka mi prosim svetujte kakega rejca.
Blaž Novak- Član
- Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27
Dokler ne dobiš novega samca odstrani gnezdilnico. Konkretnega vzreditelja ali rejca ti sedaj ne morem priporočiti. Imaš jih nekaj na forumu, morda se ti kdo javi.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Stran 1 od 1