PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Obročkanje aleksandrov, nimf

2 posters

Go down

Obročkanje aleksandrov, nimf Empty Obročkanje aleksandrov, nimf

Objavlja  aleksander97 Tor 29 Maj 2012, 00:15

Lep pozdrav doma so se mi izvalili aleksandri,nimfe in skobcevke zanima me kdaj jih moram oborčkati in kako se jih obročka.
Hvala za odgovor zelo vesel
aleksander97
aleksander97
Član
Član

Število prispevkov : 17
Datum registracije : 26/02/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Obročkanje aleksandrov, nimf Empty Re: Obročkanje aleksandrov, nimf

Objavlja  Alojzij Tor 29 Maj 2012, 01:46

aleksander97 je napisal/a:Lep pozdrav doma so se mi izvalili aleksandri,nimfe in skobcevke zanima me kdaj jih moram oborčkati in kako se jih obročka.
Hvala za odgovor zelo vesel
Malo sem presenečen nad vprašanjem, ker mislim, da bi se o teh stvareh moral podučiti še predno so bili mladički izvaljeni. Prvo kar je, si moral v društvu že pozimi dobiti obročke pravih dimenzij za vsako vrsto papig posebej:
-skobčevka 4, 5 mm
-nimfa 5,5 mm
-mali aleksander 6 mm
Odvisno od vrste ptice, vse obročkamo v zgodnjem obdobju, še ko so goliči. To je nekje med 7 do 14 dnevom starosti. Kasneje z zaprtimi obročki to ni več mogoče, ker se nogica že preveč odebeli.
V praksi bi ti moral obročkanje vsaj enkrat nekdo pokazati. Obročkanje ptic s pravimi obročki in ob pravem času sicer ni nobena pretirana umetnost. Mlado ptico vzamemo v roko in obroček z drugo roko povlečemo preko prednjih prstov. Eden oz. dva zadnja prsta, ki sta znotraj obročka nato izvlečemo, da je obroček nemoteče nameščen na nogici. Dobro pogledaš nogico, da so vsi prsti sproščeni in nepoškodovani in stvar z eno ptico je zaključena presenečen
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  aleksander97 Tor 29 Maj 2012, 07:23

Hvala saj sem že nekaj vedel le malo sem pozabil,oborčke že imam,saj sem član .
zelo vesel
aleksander97
aleksander97
Član
Član

Število prispevkov : 17
Datum registracije : 26/02/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content