PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zveza društev gojiteljev ptic Slovenije

+2
Alojzij
Darko Kavaš
6 posters

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Go down

Zveza društev gojiteljev ptic Slovenije - Page 2 Empty Re: Zveza društev gojiteljev ptic Slovenije

Objavlja  Darko Kavaš Sre 06 Jun 2012, 23:54

Okrožnica sekretarja zveze št. 5

Glede naročila obročkov mislim da ni problem toliko količina kot čas samega naročila, saj v tujini lahko obročke naročiš čez celo leto. Tudi po dopisovanju z enim izdelovalcem obročkov v tujini, je rekel da ni problem on ima z zvezo dogovor(ne slovensko ampak tujo), da lahko pri njem naročijo gojitelji obročke sami čez celo leto, saj je povedal da on od tega živi in če mu kdo kaj naroči to tudi izdela. Vem da se potem pojavi problem pri nadzoru samih obročkov, saj jih zveza mora vpisovati v neko aplikacijo, mislim da to ni problem ta aplikacija, ampak sama članarina po obročku, kako dobiti denar od obročka za članarino. Kako naj gojitelji vedo katere papige bodo imele mladiče drugo leto in koliko, saj sam nabavljam večje papige, delovne pare in bodo imele če bo vse po sreči drugo leto mladiče in sedaj še ne vem katere obročke naj naročim. Poleg tega so zopet spremenili koliko in kakšne obročke lahko naročimo po sklepu 12 sprejetem na zadnji seji zveze. Ali res člani zveze nimamo nobene besede pri tem, saj bi bilo dobro da se taki sklepi dajo v debato po samih društvih, ne pa da se nekaj ljudi odloči kako bo. Zopet bodo vse sprejemali sami tako kot prejšnje vodstvo in potem naj kdo pove da gre kaj na boljše. Prva seja in je že tako, nikakršna beseda članov zveze(plačnikov članarine). Ali je sploh mogoče podati komu kako mnenje ali debato na tako sprejete sklepe.

Mislim da bi bilo dobro da člane zveze predvsem predsedstva javno povabimo na ta forum, kjer bo mogoče debatiranje o takih stvareh in debata pred samimi sprejetji sklepov na sejah zveze. In kam lahko naslavljamo razna vprašanja v zvezi z zvezo in kje se bodo videli odgovori. Mislim da bi spletno stran zveze lahko uporabili za to.

Zanima me še samo ena stvar kako jo bodo uredili na zvezi glede doprinosa ptic na mednarodno tekmovanje. Ali bomo zopet morali mi iz Prekmurja in proti Ljubljani, pripeljati svoje ptice na svoje stroške do Ljubljane, in bo moralo kriti stroške posamezno društvo, tisti ki pa jih bo peljal naprej pa bo po novem dobil celo plačane stroške še prevzema ptic.

ODHODKI - 6. udeležba na drugih mednarodnih tekmovanjih 600,00eur
G. Kogoj je vprašal ali so sredstva namenjena udeležbi na mednarodnih tekmovanjih, namenjena za povračilo stroškov spremljevalca samo ob prinosu ali tudi prevzemu ptic, ker v preteklem obdobju je bilo izplačano samo za prinos.
G. Zakrajšek mu odgovori, da morajo biti stroški pokriti za obe smeri.

Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Zveza društev gojiteljev ptic Slovenije - Page 2 Empty Re: Zveza društev gojiteljev ptic Slovenije

Objavlja  Davidana Čet 07 Jun 2012, 00:09

Kljub temu da sem član zveze že nekaj let komaj vem da obstaja!
Tudi "novo" predsedstvo je sestavljeno iz istih članov, mogoče so malo zamenjali funkcije in kaj mislite da se bo spremenilo?
Drugače pa, oni mene verjetno ne potrebujejo, jaz pa njih tudi ne.
lp
Davidana
Davidana
Član
Član

Število prispevkov : 28
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 61

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Čet 07 Jun 2012, 00:18

Davidana je napisal/a:Fantje, malo preveč je filozofiranja. Kar se tiče standardov s katerimi se ukvarjam, ni v Sloveniji nobenga omembe vrednega tekmovanja, tudi svetovno prvenstvo mene in še mnoge druge ne zanima, ker je za standarde to tretjerazredna tekma.
Hodim pa redno na tekmovanja v Avstrijo in Nemčijo, lansko leto sem bil tudi prvič na Evropskem prvenstvu standardov (Karlsruhe) in vsi obročki eni in drugi so bili OK.
LP Tomaž
Vi trije "standardisti" ste izven kategorije, čeprav bi bilo lepo, da bi se vaše ptice pojavile tudi na "vaškem" tekmovanju, da bi mlajši (tudi sodniki) imeli primerjavo, kaj je standard papiga.
Ne zdi se mi korektno omaloževanje vsega domačega in opevati in kategorizirati zelo ozko specializirane tekme. Take tekme so gotovo dobro sponzorirane in se odvijajo v velikih državah, z veliko populacijo tekmovalcev in papig. Ker je ta forum namenjen vsem ljubiteljem ptic, predvsem mladim, pričakujem od vas treh malo več domoljubja ter pedagoškega dela na tem področju. nasmeh nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Čet 07 Jun 2012, 00:34

Specialna razstava skobčevk Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček bo priredilo mednarodno specialno razstavo papig skobčevk. Tekmovanje bo potekalo 29. septembra 2012 v domu krajanov v Šenčurju. Povabljeni so sodniki iz tujine in prvič bo možno spremljati tudi samo ocenjevanje v živo, kar bo lahko velika učna ura za marsikoga. Tekmovalni pravilnik bo nov in modernemu razvoju primeren, ter prijazen do vseh tekmovalcev. Podrobne informacije bodo objavljene v prihodnjih dneh na straneh društva Lišček. R.F

Komaj čakam da se bom lahko udeležil te razstave če ne kot tekmovalec kot gledalec, da se bomo lahko kaj naučili od drugih in dobili dosti praktičnih nasvetov, tako kot je ponavadi v tujini na takih razstavah, ki bo nekaj novega pri nas in bi bilo zelo dobro če bi se sama razstava obdržala tudi v prihodnjih letih
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Čet 07 Jun 2012, 04:13

Tudi jaz pridem pogledat, le ne bo kaj prišlo vmes. nasmeh
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Davidana Čet 07 Jun 2012, 05:01

Če boste na specialko vsi prišli samo gledat, ne vem, od kje bodo prišli ptiči!?
Lp Tomaž
Davidana
Davidana
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Čet 07 Jun 2012, 09:45

Si ne upamo pokazat na specialki naše tretjerazredne ptice.
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Davidana Čet 07 Jun 2012, 19:31

kako tretjerazredne, ko pa večkrat slišim, da ima Slovenija najboljše standarde in tudi strokovnjake, pa celo svetovne prvake!?
Davidana
Davidana
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Čet 07 Jun 2012, 21:52

Davidana je napisal/a:Fantje, malo preveč je filozofiranja. Kar se tiče standardov s katerimi se ukvarjam, ni v Sloveniji nobenga omembe vrednega tekmovanja, tudi svetovno prvenstvo mene in še mnoge druge ne zanima, ker je za standarde to tretjerazredna tekma.
Hodim pa redno na tekmovanja v Avstrijo in Nemčijo, lansko leto sem bil tudi prvič na Evropskem prvenstvu standardov (Karlsruhe) in vsi obročki eni in drugi so bili OK.
LP Tomaž
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Sob 07 Jul 2012, 06:04

Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Nazaj na vrh

- Similar topics