mreža za voliero
3 posters
Stran 1 od 1
mreža za voliero
Pozdravljeni!
A mi lahko kdo pove kolikšna debelina mreže bi bila primerna za zunanjo voliero ? Imam namreč eno rolo pocinkane mreže z debelino žic samo 0,65mm, pa me zanima če bi se lahko obnesla vsaj kot notranja, in da dam po zunanji strani debelejšo? npr. 1mm? Za ptičke se mi zdi tudi ta tanka dovolj močna, ampak se bojim zunanjih faktorjev...
hvala za odgovore
A mi lahko kdo pove kolikšna debelina mreže bi bila primerna za zunanjo voliero ? Imam namreč eno rolo pocinkane mreže z debelino žic samo 0,65mm, pa me zanima če bi se lahko obnesla vsaj kot notranja, in da dam po zunanji strani debelejšo? npr. 1mm? Za ptičke se mi zdi tudi ta tanka dovolj močna, ampak se bojim zunanjih faktorjev...
hvala za odgovore
Gost- Gost
Mreža za voljero
Poglej ta video pa boš opazila, da je voljero možno zgraditi tudi iz kovinske mreže, ki ni kvadrataste oblike. Vsekakor mora biti (mreža) dovolj močna, da je ne poškodujejo mačka, pes ali človeška (nebodigatreba) roka. Pri klasični kvadratasti mreži morajo biti kvadrati veliki 1x1 cm ali največ 1,5x 1,5 cm.
O voljerah se je pisalo tudi na tem forumu, sicer je o njih veliko najti na spletu. Ta je o tej tematiki tako rekoč neizčrpen vir.
O voljerah se je pisalo tudi na tem forumu, sicer je o njih veliko najti na spletu. Ta je o tej tematiki tako rekoč neizčrpen vir.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
mreža za volijero
Ja Joško, hvala za zanimiv posnetek, je dobra fora.... samo se tudi slučajno ne vklopi v moj ambient, jaz imam celo volijero iz lesa - tramov in desk in mi take gartre ne pašejo...
pa sem jih gledala, tiste ki so za polnit s kamni, da delaš z njimi škarpe in podobno... ampak res na moj projekt in okolico gre lepo samo mreža, pa še ta čim bolj neupadljiva..
Zanima me samo kakšne debeline mrež uporabljate za ven, ne velikost okenc, samo debelina žice...
pa sem jih gledala, tiste ki so za polnit s kamni, da delaš z njimi škarpe in podobno... ampak res na moj projekt in okolico gre lepo samo mreža, pa še ta čim bolj neupadljiva..
Zanima me samo kakšne debeline mrež uporabljate za ven, ne velikost okenc, samo debelina žice...
Gost- Gost
Mreža za volijero
Debelina žice je vsekakor pomembna, vendar ni odločilna. Pomembna so "očesca" mreže, da v voljero ne bodo prišli nepovabljeni gosti, kot so rovke, podgane in druge vrste živali, ki jim teknejo ptiči in njihova jajca. Če boš hotela ptiče zaščititi pred mačkami, psi in nenazadnje pred otroci, ki hočejo priti vanjo zgolj iz radovednosti, boš namestila žico s premerom enega ali več milimetrov, sicer bo pravšnji že omenjen premer. Znano je, da se izkušeni gojitelji razlikujejo od neizkušenih samo po podrobnostih, ki pa so odločilne...
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
mreža za volijero
Se popolnoma strinjam Joško, zato pa tudi take podrobnosti sprašujem izkušenejše ... drugače bi že naredila po svoje in čakala kaj bi pokazale "moje" izkušnje..
Gost- Gost
Re: mreža za voliero
Žica,oz. mreža, ki jo omenjaš je za ptice že dovolj debela. Za varnostno mrežo priporočam mrežo, ki se imenuje "svetlo vlečena", debeline 2 do 4 mm. Tako mrežo imam nameščeno na voljeri že dvajset let, prepleskano samo na začetku in nič ne rjavi. Prenesla je tudi vse negativne zunanje obiskovalce, vključno s kuno.metka26 je napisal/a:Pozdravljeni!
hvala za odgovore
http://www.mreze-frlic.si/
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: mreža za voliero
Pozdravljeni!
Imam par patagonskih papig. Zunaj preurejam pesjak in v njem nameravam narediti večje kletke za male aleksandre, penante in že prej omenjen par patagoncev.
Uporabil bi pocinkano mrežo (okence 1,3 mm x 1,3 mm) debeljine 1 mmm.
Zanimajo me izkušnje rejcev oz. poznavalcev, ali je debeljina mreže pravšnja za patagonsko papigo ali je mogoče pretanka. Videl sem namreč, da je par velikih aleksandrov uničil mrežo debeljine 0,8 mm.
Hvala za odgovore![i]
Imam par patagonskih papig. Zunaj preurejam pesjak in v njem nameravam narediti večje kletke za male aleksandre, penante in že prej omenjen par patagoncev.
Uporabil bi pocinkano mrežo (okence 1,3 mm x 1,3 mm) debeljine 1 mmm.
Zanimajo me izkušnje rejcev oz. poznavalcev, ali je debeljina mreže pravšnja za patagonsko papigo ali je mogoče pretanka. Videl sem namreč, da je par velikih aleksandrov uničil mrežo debeljine 0,8 mm.
Hvala za odgovore![i]
malialex- Član
- Število prispevkov : 26
Datum registracije : 09/04/2011
Starost : 59
Stran 1 od 1