slaba operjenost
5 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1
slaba operjenost
prosim za pomoč. Ena mladička zebrice je po hrbtu in temenu glave skoraj brez perja. Kaj je vzrok in zakaj druga dva nimata tega problema?
Miki-Kodeljevo- V.I.P.
- Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60
Re: slaba operjenost
Koliko pa so stari mladički? Kako se tale zebrica drugače obnaša - ali izgleda normalno? Se prehranjuje, pije?
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Je mladiček star 3 tedne in še prosi starše za hrano. Drugače zelo živahna je pa kot bi bila scufana. Brez repa napol gol hrbet in zadaj plešasta.
Miki-Kodeljevo- V.I.P.
Hmmm.... možno, da je to to - da je dejansko scufana. Včasih se zgodi, da mama začne pulit perje, včasih pa to počnejo tudi mladički drug drugemu. Ne vem točno kaj bi ti svetovala... ločene je ravno ne moreš imet, ker mora biti še s starši, da se okrepi. Mislim, da ne bo nič narobe, če jo pustiš tako kot je, vendar jo pozorno opazuj in opazuj obnašanje staršev oz. mladičkov.
Lp,
Lp,
Maja- Admin
Samički začelo rasti perje in glava je že operjena, repek tudi raste nov, le še po hrbtu je videti malo golote, ki pa tudi že zarašča.
Miki-Kodeljevo- V.I.P.
No, to pa je lepo slišat... samo, da si je mala opomogla. In kako gre drugače? So gnezda polna mladičkov?
Lp,
Lp,
Maja- Admin
Zaenkrat 2 samici valita, gold amadina spet zahinavila.
Miki-Kodeljevo- V.I.P.
naslednjič če bodo zebre in gouldove valile istočasno (jajca približno enako stara) podtakni gouldove zebricam. to sem storil jaz ampak je takrat ko je gouldova pustila jajca gnezdil samo en par zebric ki pa so bolj slabi starši tako da jih nista hranila do konca in so kasneje poginili...
finch- Član
- Število prispevkov : 31
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 35
ofrcana perutnička
[img][/img]
Že nekaj dni opažam pri samčku, da mu štrli pere. Videti je ocufan in imam občutek, da bolj frli, kot pa leti v kletki. Je normalno, pije prav tako in neprestano prepeva, kar mi daje vedeti, da se počuti dobro. Toda vseeno me skrbi to štrlenje in če dobro pogledam perutničko, se mu vidijo rebra. Star je sedaj šele kakšne 2 meseca. Je to povsem normalno, ali mu kaj manjka ? V kletki imam le dva samčka, kot smo pred kratkim na forumu že ugotovili. Rada imata sadno pogačo, pogačo z medom, dam jima kakšen list sveže solate, pa tudi mešanico zrnja za eksote, je to dovolj ?
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
Že nekaj dni opažam pri samčku, da mu štrli pere. Videti je ocufan in imam občutek, da bolj frli, kot pa leti v kletki. Je normalno, pije prav tako in neprestano prepeva, kar mi daje vedeti, da se počuti dobro. Toda vseeno me skrbi to štrlenje in če dobro pogledam perutničko, se mu vidijo rebra. Star je sedaj šele kakšne 2 meseca. Je to povsem normalno, ali mu kaj manjka ? V kletki imam le dva samčka, kot smo pred kratkim na forumu že ugotovili. Rada imata sadno pogačo, pogačo z medom, dam jima kakšen list sveže solate, pa tudi mešanico zrnja za eksote, je to dovolj ?
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
medina- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 17/05/2011
Starost : 69
Predvidevam, da se bo stanje uredilo. Glede na to, da imate v kletki dva samca zebric, je možno,
da starejši mlajšega malo "cufa".
V tem obdobju mu raste tudi novo stalno perje in je lahko njegov izgled zato malo drugačen.
da starejši mlajšega malo "cufa".
V tem obdobju mu raste tudi novo stalno perje in je lahko njegov izgled zato malo drugačen.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Dobro jutro vsem in Alojziju, ki mi je tako hitro odgovoril. Hvala za odgovor, ki me je potolažil. Torej je tudi pri pticah tako, da mlado perje frči in bo novo zraslo, kakor pri majhnih otrocih lasje Vseeno pa bom nekaj časa pozorna na njegovo perutničko.
Maja, slikce, ki sem jih prenesla na računalnik,pa ne znam prenesti oz. ne morem, ker mi to računalnik ne omogoča oz. tale blog. Zanimivo, drugače jih lahko pošiljam, le na ta forum ne znam.
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
Maja, slikce, ki sem jih prenesla na računalnik,pa ne znam prenesti oz. ne morem, ker mi to računalnik ne omogoča oz. tale blog. Zanimivo, drugače jih lahko pošiljam, le na ta forum ne znam.
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
medina- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 17/05/2011
Starost : 69
Slike moraš na forum naložiti, se pravi nekje jih moraš imeti shranjene. Tule so vsa navodila, ki jih potrebuješ: http://www.pernati-prijatelji.com/t7-kako-prilepiti-slike-na-forum
Maja- Admin
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1