PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

slaba operjenost

5 posters

Go down

slaba operjenost Empty slaba operjenost

Objavlja  Miki-Kodeljevo Pon 03 Avg 2009, 04:30

prosim za pomoč. Ena mladička zebrice je po hrbtu in temenu glave skoraj brez perja. Kaj je vzrok in zakaj druga dva nimata tega problema?
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

slaba operjenost Empty Re: slaba operjenost

Objavlja  Maja Pon 03 Avg 2009, 08:47

Koliko pa so stari mladički? Kako se tale zebrica drugače obnaša - ali izgleda normalno? Se prehranjuje, pije?
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Pon 03 Avg 2009, 08:55

Je mladiček star 3 tedne in še prosi starše za hrano. Drugače zelo živahna je pa kot bi bila scufana. Brez repa napol gol hrbet in zadaj plešasta.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pon 03 Avg 2009, 12:49

Hmmm.... možno, da je to to - da je dejansko scufana. Včasih se zgodi, da mama začne pulit perje, včasih pa to počnejo tudi mladički drug drugemu. Ne vem točno kaj bi ti svetovala... ločene je ravno ne moreš imet, ker mora biti še s starši, da se okrepi. Mislim, da ne bo nič narobe, če jo pustiš tako kot je, vendar jo pozorno opazuj in opazuj obnašanje staršev oz. mladičkov.

Lp,
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Tor 11 Avg 2009, 08:55

Samički začelo rasti perje in glava je že operjena, repek tudi raste nov, le še po hrbtu je videti malo golote, ki pa tudi že zarašča.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Sre 12 Avg 2009, 12:00

No, to pa je lepo slišat... samo, da si je mala opomogla. mižikanje In kako gre drugače? So gnezda polna mladičkov?

Lp,
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Čet 13 Avg 2009, 04:28

Zaenkrat 2 samici valita, gold amadina spet zahinavila.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  finch Čet 13 Avg 2009, 21:02

naslednjič če bodo zebre in gouldove valile istočasno (jajca približno enako stara) podtakni gouldove zebricam. to sem storil jaz ampak je takrat ko je gouldova pustila jajca gnezdil samo en par zebric ki pa so bolj slabi starši tako da jih nista hranila do konca in so kasneje poginili...
finch
finch
Član
Član

Število prispevkov : 31
Datum registracije : 05/05/2009
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

slaba operjenost Empty ofrcana perutnička

Objavlja  medina Pon 27 Jun 2011, 20:50

[img][/img]
Že nekaj dni opažam pri samčku, da mu štrli pere. Videti je ocufan in imam občutek, da bolj frli, kot pa leti v kletki. Je normalno, pije prav tako in neprestano prepeva, kar mi daje vedeti, da se počuti dobro. Toda vseeno me skrbi to štrlenje in če dobro pogledam perutničko, se mu vidijo rebra. Star je sedaj šele kakšne 2 meseca. Je to povsem normalno, ali mu kaj manjka ? V kletki imam le dva samčka, kot smo pred kratkim na forumu že ugotovili. Rada imata sadno pogačo, pogačo z medom, dam jima kakšen list sveže solate, pa tudi mešanico zrnja za eksote, je to dovolj ?
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
medina
medina
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 9
Datum registracije : 17/05/2011
Starost : 69

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Tor 28 Jun 2011, 09:04

Predvidevam, da se bo stanje uredilo. Glede na to, da imate v kletki dva samca zebric, je možno,
da starejši mlajšega malo "cufa".
V tem obdobju mu raste tudi novo stalno perje in je lahko njegov izgled zato malo drugačen. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  medina Tor 28 Jun 2011, 18:37

Dobro jutro vsem in Alojziju, ki mi je tako hitro odgovoril. Hvala za odgovor, ki me je potolažil. Torej je tudi pri pticah tako, da mlado perje frči in bo novo zraslo, kakor pri majhnih otrocih lasje zelo vesel Vseeno pa bom nekaj časa pozorna na njegovo perutničko.

Maja, slikce, ki sem jih prenesla na računalnik,pa ne znam prenesti oz. ne morem, ker mi to računalnik ne omogoča oz. tale blog. Zanimivo, drugače jih lahko pošiljam, le na ta forum ne znam.
Lepo vas pozdravljam,
Medina.
medina
medina
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 9
Datum registracije : 17/05/2011
Starost : 69

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Sre 29 Jun 2011, 08:36

Slike moraš na forum naložiti, se pravi nekje jih moraš imeti shranjene. Tule so vsa navodila, ki jih potrebuješ: http://www.pernati-prijatelji.com/t7-kako-prilepiti-slike-na-forum
Maja
Maja
Admin
Admin

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down