PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

dnk test

2 posters

Go down

dnk test Empty dnk test

Objavlja  rado7rado Tor 26 Jun 2012, 04:34

Zanima me kolko je siguren dnk test.Z prijateljem ki je rejec sva se skoro sporekla zaradi različnih trditev.Jaz trdim da je 100% (ali pa vsaj 99%) on pa trdi da je dal delat test in je potem imel namesto samčka samičko.Zato vprašam še vas da vidim vaše mišljenje glede tega kaj mislite o točnosti dnk testa.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009

Nazaj na vrh Go down

dnk test Empty Re: dnk test

Objavlja  kjakob Tor 26 Jun 2012, 04:57

evo kopirano iz strani: http://www.eurovetgene.com/index.php/si/home/rejci-lastniki/ptice/74-rejci/ptice/176-dnk-testiranje-spola1

DNK testiranje spola

Postopek genetskega določanja spola pri ptičih je primeren za številne vrste, pri katerih ne moremo ločiti spola na podlagi telesnih značilnosti (velikost, barvni vzorci, itd.). Postopek je za žival neboleč. DNK za testiranje lahko pridobimo iz peres prsnega predela ali kaplje krvi odvzete iz krempljev ptice. Prednosti testiranja spola na podlagi DNK so predvsem v zanesljivosti testa (več kot 99,9%), neinvazivnosti metode ter preprostem transportu, saj je peresa ali vzorce krvi možno poslati enostavno po pošti. Pri jemanju vzorcev mora rejec zagotoviti sledljivost vzorcev peres, saj lahko napačno označevanje vodi do napak pri rezultatih.

Si imel prav =)
kjakob
kjakob
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 03/06/2011
Starost : 33

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics
» TEST