Štigel, štigelček
3 posters
Stran 1 od 1
Štigel, štigelček
Lep pozdrav
pred kratkim sta dva štigelčka v našem boru naredila gnezdo, danes pa sem pred hišo videl mrtvega štigelčka, ki ga je prijela mačka.
zdej pa vidim da v gnezdu ni nobenega več so le jajčka.
Jajčka bom vzel in jih dal v gnezdo zebrici, ki je ravno obsedela in vali.
Je kdo to že probal?
pred kratkim sta dva štigelčka v našem boru naredila gnezdo, danes pa sem pred hišo videl mrtvega štigelčka, ki ga je prijela mačka.
zdej pa vidim da v gnezdu ni nobenega več so le jajčka.
Jajčka bom vzel in jih dal v gnezdo zebrici, ki je ravno obsedela in vali.
Je kdo to že probal?
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Re: Štigel, štigelček
LIŠČEK
doberman- Član
Gnezdo sem vzel z drevesa in v njem sta bili le 2 jajčki, očitno sta ptička šele začela z nesnostjo.
Jajčki sem dal zebrici in že sedi.
Jajčki sem dal zebrici in že sedi.
doberman- Član
Me veleli da skušaš pomagati divjim pticam, predvidevam da jim misliš potem ko jih zebrici dohranita izpustiti. To se mi zdi zelo lepo, veliko sreče in upam da uspe
urshikka- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 31/05/2011
Starost : 32
Mislim, da če se bo kaj izvalilo iz jajčk in če bosta zebrici dohranila mladička, da žal več nebo primeren izpust zanju saj ptice hranijo in učijo svoje ptičke po tem ko jih izpeljejo iz gnezda.
Pa mislim, da nebi bila več za v naravo če bi se izvalila v kletki z drugimi pticami.
Pa mislim, da nebi bila več za v naravo če bi se izvalila v kletki z drugimi pticami.
doberman- Član
Lišček
Iz te moke ne bo kruha. Zebrica bi lahko grela jajčka, vendar sem prepričan, da se iz njih ne bodo izvalili mladiči. Če pa se bi po čudežu, bi od lakote umrli. Zebrica ima namreč povsem drug način hranjenja mladičev. Med hranjenjem zebricin mladiček leži v gnezdu in z nekoliko privzdignjeno glavo in ob glasnem vreščanju prosi za obrok, medtem ko se liščki hranijo podobno kot večina semenojedih ptic. Prve dni se z dvignjenim trupom s prsmi naslanjajo drug na drugega in široko odpirajo kljun, da jim da samička (ali samec) hrano iz svoje v njihovo golšo. Kasneje se tako imenovani sedežni red v gnezdu še dvakrat spremeni. Najprej se zaradi boljšega kroženja zraka v gnezdu mladički naslanjajo drug na drugega s hrbti in se ob hranjenju nekoliko privzdignejo, kasneje pa se zaradi boljšega izkoristka prostora v gnezdu namestijo tako, da se s prsmi vležejo na hrbet "sorodnika" pod seboj.
Ne gre zanemariti, da se zebrice pretežno prehranjujejo s semensko hrano za eksote (z dodatkom jajčne hrane in nekatere zelenjave), medtem ko liščkom dajemo semensko hrano za kanarčke, različno zelenjavo, jajčno hrano in hrano, ki jo uživajo žužkojede ptice. Brez teh dodatkov ne gre računati na to, da bi se liščki normalno razvijali in odrasli v krepke in zdrave ptice.
Okrog tega bi se dalo še na veliko razpredati, vendar ti predlagam, da opustiš misel, da se bosta iz teh dveh najdenih jajčk, ki naj bi bili liščkova, razvila mladiča.
Ne gre zanemariti, da se zebrice pretežno prehranjujejo s semensko hrano za eksote (z dodatkom jajčne hrane in nekatere zelenjave), medtem ko liščkom dajemo semensko hrano za kanarčke, različno zelenjavo, jajčno hrano in hrano, ki jo uživajo žužkojede ptice. Brez teh dodatkov ne gre računati na to, da bi se liščki normalno razvijali in odrasli v krepke in zdrave ptice.
Okrog tega bi se dalo še na veliko razpredati, vendar ti predlagam, da opustiš misel, da se bosta iz teh dveh najdenih jajčk, ki naj bi bili liščkova, razvila mladiča.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Joško hvala za to razlago o ptičkih.
O tem sem že razmišljal (o tem kako vzdigujejo klunčke).
Postil bom kakor je morda pa kej rata.<
Hvala
O tem sem že razmišljal (o tem kako vzdigujejo klunčke).
Postil bom kakor je morda pa kej rata.<
Hvala
doberman- Član
Danes sem pogledal v gnezdo in sta obe jajčki izvaljeni.
Kaj bo pa nevem.
Kaj bo pa nevem.
doberman- Član
Pozabil sem sporočiti da sta se izvalila oba in drugi dan bila na podnu kletke mrtva.
doberman- Član
Stran 1 od 1