PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

novo domovanje nimf

3 posters

Go down

novo domovanje nimf Empty novo domovanje nimf

Objavlja  lekovec Pon 23 Jul 2012, 00:02

Pred približno eni mesecem sem moji nimfi(samec,samica) preselil v zunanjo kletko.Prej sta bili v stanovanju.Na začetku ni bilo težav,ko pa sem nabavil še eno(samico)sta po dveh tednih obe samici v 24 urah izgubili perje na krilih(na zunanjem delu-dalše).In to očitno na grd način,ker je bilo 1/3 kletke krvava,poškropljena.Nikoli nisem opazil bilokakršnega krega med njima ne prej in ne kasneje.Tako sem zaključil,da če izključim tuj dejavnik je lahko to prišlo zaradi nekakšnega stresa.Bega pa me to,da je pri obeh prišlo do identičnih poškodb,ki pa se sedaj celijo in jima saj navidez ne pozročajo težav(normalno prehranjevanje,lep drekec,lepo perje).
ALI MI LAHKO KDO KAJ POVE-SVETUJE GLEDE TEGA ?
novo domovanje nimf 22072012312
lekovec
lekovec
Član
Član

Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50

Nazaj na vrh Go down

novo domovanje nimf Empty Re: novo domovanje nimf

Objavlja  Happybirds Pon 23 Jul 2012, 03:03

Kolikor sem brala, dve samici in en samec nimfe lahko pomeni rivalstvo oziroma stres, še posebej, ker niso npr. odraščali od malega in je bila nova samica dodana naknadno. Ni nujno, da sta se stepli, morda sta si le populili perje. Si novo samico takoj dodal k njima ali postopma? Jaz bi priporočala tudi za novo samico dodatnega samca oziroma takojšnjo začasno ločitev nove samice v posebni kletki, iz katere lahko opazuje in spozna par, ampak jaz bi ji zagotovila tudi samčka.
Happybirds
Happybirds
Član
Član

Število prispevkov : 29
Datum registracije : 31/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  senegalska papiga Pon 23 Jul 2012, 05:22

po moje je to od tega k se še niso navadl ''ta nove'' , tako kot je povedal/a Hapybirds, priporočam da za enkrat novo samico premestite v drugo kletko klicaj
senegalska papiga
senegalska papiga
Član
Član

Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down