Nakup še ene skobčevke
3 posters
Stran 1 od 1
Nakup še ene skobčevke
Napočil je čas ko bom kupil še eno skobčevko in sedanji skobčevki dodal prijatelja. Tokrat sem se odločil da bom kupil skobčevko od rejca. Pozna do kakšnega oz. je na forumu rejec skobčevk. Zanimam se za nakup belo alu rumeno modre samičke. Samčka že imam.
Hvala za odgovore. Če je kakšen rejec lahko pusti telefonsko na zasebno sporočilo!
Lp klemen
Hvala za odgovore. Če je kakšen rejec lahko pusti telefonsko na zasebno sporočilo!
Lp klemen
kjakob- Član
- Število prispevkov : 15
Datum registracije : 03/06/2011
Starost : 33
Re: Nakup še ene skobčevke
Živjo, Klemen!
Juhu, naj delim veselje s tvojim skobčevcem!!! In s tabo! To bo dvojno veselje! Zelo fajn, da boš tokrat vzel skobčevko pri rejcu, gotovo se ti bo kdo oglasil.
Mogoče ne bi bilo napačno dodati še, v katerem mestu ali okolici ga iščeš, pa se lahko kar na forumu objavi informacija vsaj o tem, kje dobrega rejca najti - verjetno pride kdaj pozneje ta informacija še komu prav
Vso srečo in veliko veselja s parčkom!
Lp, Ronja
PS - Ah, pravkar vidim v tvojem profilu - Turjak - mislim pa, da celoten profil nečlanom ni viden, no, zdaj smo napisali še njim
Juhu, naj delim veselje s tvojim skobčevcem!!! In s tabo! To bo dvojno veselje! Zelo fajn, da boš tokrat vzel skobčevko pri rejcu, gotovo se ti bo kdo oglasil.
Mogoče ne bi bilo napačno dodati še, v katerem mestu ali okolici ga iščeš, pa se lahko kar na forumu objavi informacija vsaj o tem, kje dobrega rejca najti - verjetno pride kdaj pozneje ta informacija še komu prav
Vso srečo in veliko veselja s parčkom!
Lp, Ronja
PS - Ah, pravkar vidim v tvojem profilu - Turjak - mislim pa, da celoten profil nečlanom ni viden, no, zdaj smo napisali še njim
Nazadnje urejal/a Ronja Tor 31 Jul 2012, 11:02; skupaj popravljeno 1 krat (Reason for editing : dopolnitev odgovora)
Ronja- Član
- Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46
Upam da se bo kmalu kdo javil...
Ja prihajam iz Turjaka, sicer pa iščem v okolici Ljubljane, lahko tudi tja do Kranja in do okolice Novega mesta.
Naj še povem da sva bila s skobčevko prejšni torek pri veterinarju, kjer je dobil antibiotike.. Tako da sem mu jih doma dajal 5 dni. Prvi dan ko jih je prejel, je bilo stanje bistveno boljše. Glede na zdravila(metrodinazol) sem sklepal da je imel okužbo z anaerobnimi bakterijami. Danes je stanje: živahen, zjutraj glasen ptiček =)
Ja prihajam iz Turjaka, sicer pa iščem v okolici Ljubljane, lahko tudi tja do Kranja in do okolice Novega mesta.
Naj še povem da sva bila s skobčevko prejšni torek pri veterinarju, kjer je dobil antibiotike.. Tako da sem mu jih doma dajal 5 dni. Prvi dan ko jih je prejel, je bilo stanje bistveno boljše. Glede na zdravila(metrodinazol) sem sklepal da je imel okužbo z anaerobnimi bakterijami. Danes je stanje: živahen, zjutraj glasen ptiček =)
kjakob- Član
Me veseli, da mu gre bolje!
Dobro, da si ga pravočasno odpeljal k veterinarju. Upam, da bo kmalu povsem prebolel, karkoli ga muči.
Zdaj pa upam, da se kdo čim prej oglasi tudi z informacijo o rejcu
Lepo se imej,
Ronja
Dobro, da si ga pravočasno odpeljal k veterinarju. Upam, da bo kmalu povsem prebolel, karkoli ga muči.
Zdaj pa upam, da se kdo čim prej oglasi tudi z informacijo o rejcu
Lepo se imej,
Ronja
Ronja- Član
Živjo, Klemen!
Kako pa se je izšlo pri tebi, je skobček zdaj v redu in že uživa v družbi drugega skobčevca ali skobčevke?
Lp, Ronja
Kako pa se je izšlo pri tebi, je skobček zdaj v redu in že uživa v družbi drugega skobčevca ali skobčevke?
Lp, Ronja
Ronja- Član
Živjo! Zaenkrat mi še ni uspelo najti ničesar, ker je bilo nekoliko več obveznosti, predvsem s študijem, tako da če mi bo sedaj kaj uspelo najti bi bilo dobro, moram še doma starše pripravit na še eno skobčevko. =)
kjakob- Član
Uh ...
No, seveda vem, kako je, če ima človek obveznosti s študijem, sem jih imela (in jih še imam) tudi jaz, ampak ptiček je pa kar sam ves ta čas? ... Predvidevam, da se ob vseh teh obveznostih tudi njemu nisi mogel ravno intenzivno posvečati. In če je sam, to seveda še kako potrebuje ...
Zelo upam, v dobro tvojega ptička, da bo čimprej dobil družbo. In da se boš res zelo kmalu odločil o tem pogovoriti tudi s starši, najbolje že danes. Prelaganje res ne bo ničesar prineslo, če si se tako odločil. Že tako ali tako je treba vedno računati s tem, da takšne priprave in pogovori trajajo kar nekaj časa, saj starši načeloma (če že sami na skobčevke ne gledajo tako) niso pretirano navdušeni nad dvema živalma namesto ene same.
Če si kaj spremljal druga vprašanja in odgovore, si lahko opazil, da ravnokar razpravljamo tudi o tem, kako to povedati staršem oz. kako jih pripraviti na to, kako jih informirati o tem, da je to za skobčevke res bistvenega pomena.
Držim pesti, da tvoja skobčevka čimprej dobi družbo! Vesela sem, da si pokazal namero, da boš to uresničil in zelo upam, da bo zdaj namera prešla tudi v dejanja :-)
Lepo bodi!
Ronja
No, seveda vem, kako je, če ima človek obveznosti s študijem, sem jih imela (in jih še imam) tudi jaz, ampak ptiček je pa kar sam ves ta čas? ... Predvidevam, da se ob vseh teh obveznostih tudi njemu nisi mogel ravno intenzivno posvečati. In če je sam, to seveda še kako potrebuje ...
Zelo upam, v dobro tvojega ptička, da bo čimprej dobil družbo. In da se boš res zelo kmalu odločil o tem pogovoriti tudi s starši, najbolje že danes. Prelaganje res ne bo ničesar prineslo, če si se tako odločil. Že tako ali tako je treba vedno računati s tem, da takšne priprave in pogovori trajajo kar nekaj časa, saj starši načeloma (če že sami na skobčevke ne gledajo tako) niso pretirano navdušeni nad dvema živalma namesto ene same.
Če si kaj spremljal druga vprašanja in odgovore, si lahko opazil, da ravnokar razpravljamo tudi o tem, kako to povedati staršem oz. kako jih pripraviti na to, kako jih informirati o tem, da je to za skobčevke res bistvenega pomena.
Držim pesti, da tvoja skobčevka čimprej dobi družbo! Vesela sem, da si pokazal namero, da boš to uresničil in zelo upam, da bo zdaj namera prešla tudi v dejanja :-)
Lepo bodi!
Ronja
Ronja- Član
Ptiček ni bil sam...ga imam v sobi in je bil ves čas spuščen in pri meni pri pisalni mizi, tako da sem se tudi z njim ukvarjal in dosegel sem da mi sedaj zaupa, vendr ne še popolnoma...dobim ga na prst, vendar ne vsakokrat. Uglavnem, trenutno nekako nisem pri najboljših financah za nakup nove skobčevke, takemu finančnemu stanju je prisostvovala tudi prometna nesreča...tako da sedaj se moram pobrat in priti na zeleno vejo. Če bo vse po sreči okoli novega leta bo prišel nov papagajček... =)
kjakob- Član
Klemen, samo da je s tabo vse OK po nesreči in da se čimprej klimatiziraš, tvoj samček bo pa lepo počakal na Božička in takrat dobil presenečenje
Gost- Gost
Da se jest po dolgem času odsotnosti oglasim... Mojemu samčku sem pripeljal samičko, ki je letos maja poginila, tako da je bil do danes sam.... Danes oz. vćeraj pa se je situacija tudi pri samčku močno spremenila. Do treh popoldne ko sem bil doma, je bilo vse Ok, žrvgolel, letel po sobi itd... Popoldne pa sem moral iti v službo, še vedno je bilo vse v redu. zvečer se vrnem domov, pogledam v kletko, in ga nikjer ne zagledam, nato ga vidim na dnu kleteke, čepi, kar se mi je zdelo močno čudno. sem ga pobožal, in mu da na tla vodo in hrano, opazil sem da se je začel težko gibat...nism kaj dosti več vanj drezal saj je bila pozna ura. Zjutraj se zbudim, ga pogledam, še vedno na tleh, še v slabšem stanju kot prejšni dan, takoj kličem veterinarja v Grosuplje, kamor sem ga tudi potem odpeljal, ga pregleda, po ambulatni poleti, imela je srečo ker se je ravno pokakal, da se je videlo kakec, vse b.p. da nekj proti bolečinam, v primeru poškodbe, kar je najvrjetneje bilo, in stanje je bilo malenkost boljše, v Grosuplju so mi rekli da če ne bo boljše, naj ga jutri pripeljem nazaj, ampak je žal ob osmih zvečer poginil....
Ker se še odločam o nakupu nove papige, si jo seveda žeilm, ampak vem da take kot je bila ta ne bo več, moram kakšen teden premisliti kako in kaj, potem se bom odločil...tako da v primeru da se odločim za novo, se priporočam za rejca, kjer bi jo vzel...kdo pozna kakšnega? Sem rekel da nič več v trgovine z malimi živalmi...
Lep pozdrav še naprej, tokrat bom malo bolj aktiven na forumu.
Klemen
Ker se še odločam o nakupu nove papige, si jo seveda žeilm, ampak vem da take kot je bila ta ne bo več, moram kakšen teden premisliti kako in kaj, potem se bom odločil...tako da v primeru da se odločim za novo, se priporočam za rejca, kjer bi jo vzel...kdo pozna kakšnega? Sem rekel da nič več v trgovine z malimi živalmi...
Lep pozdrav še naprej, tokrat bom malo bolj aktiven na forumu.
Klemen
kjakob- Član
Pozdravljen, Klemen!
Lepo, da si pisal.
Res škoda, da je tvoj parček poginil in res je, da je vsaka skobčevka edinstvena.
Odločitev, da raje vzameš skobčevko pri rejcu kot pa v trgovini z malimi živalmi, je zelo pametna. Malo pobrskaj po forumu in različnih temah, mislim, da je že bilo govora o rejcih, drugače pa poglej še tudi na Facebook strani Pernatih prijateljev in napiši, na katerem koncu iščeš rejca skobčevk, pa se bo sigurno kdo javil ali ti svetoval, kje bi ga našel.
Lepo, da si pisal.
Res škoda, da je tvoj parček poginil in res je, da je vsaka skobčevka edinstvena.
Odločitev, da raje vzameš skobčevko pri rejcu kot pa v trgovini z malimi živalmi, je zelo pametna. Malo pobrskaj po forumu in različnih temah, mislim, da je že bilo govora o rejcih, drugače pa poglej še tudi na Facebook strani Pernatih prijateljev in napiši, na katerem koncu iščeš rejca skobčevk, pa se bo sigurno kdo javil ali ti svetoval, kje bi ga našel.
_Tamara_- Član
- Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37
Zelo mi je žal za tvojega skobčka in za samičko :-( ...
Ronja- Član
Stran 1 od 1