gojitelji ar
5 posters
Stran 1 od 1
gojitelji ar
Mene pa zanima, če ni skrivnost, če kdo goji doma are ( Ara nobilis, Ara militaria,...)
zanima me kako veliko voljero imajo, prezrana, prezimvanje,razmnoževanje,
.....vesel bom tudi kake slikce ,...
hvala za odgovore,
lp, janez
zanima me kako veliko voljero imajo, prezrana, prezimvanje,razmnoževanje,
.....vesel bom tudi kake slikce ,...
hvala za odgovore,
lp, janez
janez.hans- Član
- Število prispevkov : 130
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 47
Re: gojitelji ar
A aro že imaš?
Mene tudi zanima, in bom šla 30.9. v Lorio (pri Trevizu) malo pogledat na "Natura in festa", ker organizira tip, ki ima res "svašta" od živali, in za vse lepo in moderno urejeno... bom poskusila slikat, če bo dovolil. Jaz sem pri njemu kupila prerijskega psa in kameleona, ima pa tudi veliko ar, in pionuse sem videla.
Tu je njegov link, samo meni trenutno lih papig ne odpre..
http://www.pappagalli.com/max.html
Lp, M
Mene tudi zanima, in bom šla 30.9. v Lorio (pri Trevizu) malo pogledat na "Natura in festa", ker organizira tip, ki ima res "svašta" od živali, in za vse lepo in moderno urejeno... bom poskusila slikat, če bo dovolil. Jaz sem pri njemu kupila prerijskega psa in kameleona, ima pa tudi veliko ar, in pionuse sem videla.
Tu je njegov link, samo meni trenutno lih papig ne odpre..
http://www.pappagalli.com/max.html
Lp, M
Gost- Gost
a se res noče noben izpostavt, potem bi pa prosil za ZS, kakšen nasvet prosim hvala
lp, janez
lp, janez
janez.hans- Član
upam, da se ne bojite METKE26, ....... to punco bomo že dali na kratko,.....
da mi nihče noče dat kakega napotka, kako urediti voljero za Aro nibilis,
kak napotek za gojenje,prezimovanje,hrano,......
lp
da mi nihče noče dat kakega napotka, kako urediti voljero za Aro nibilis,
kak napotek za gojenje,prezimovanje,hrano,......
lp
janez.hans- Član
Kaj je s tabo človek???
Jaz sem samo rekla, da ne maram mačk, ne pa forumašev, da bi se me zdaj mogli vsi bat
Jaz sem samo rekla, da ne maram mačk, ne pa forumašev, da bi se me zdaj mogli vsi bat
Gost- Gost
nisem nič hudga mislil,
s tem, sam hotel sem vzpodbudit gojitelje, da kaj napišejo,
in da ne bojo okarani z vaše strani
lp
s tem, sam hotel sem vzpodbudit gojitelje, da kaj napišejo,
in da ne bojo okarani z vaše strani
lp
janez.hans- Član
Janez-Hans!
Še nikoli nisem nobenega okarala, le do ene punce sem bila malo bolj groba z odgovorom, pa še tej sem se javno opravičila, ko sem ugotovila da se ne zafrkava z vprašanji.. tako da res ne vem od kje ta strah pred mano??
Še nikoli nisem nobenega okarala, le do ene punce sem bila malo bolj groba z odgovorom, pa še tej sem se javno opravičila, ko sem ugotovila da se ne zafrkava z vprašanji.. tako da res ne vem od kje ta strah pred mano??
Gost- Gost
strah me je ker ful vse veš,
pa če kaj vprašam potem izpadem but.....?
pa če kaj vprašam potem izpadem but.....?
janez.hans- Član
To pa ni res... imam pač svoja mnenja in stališča, ki si jih upam na glas povedat, vendar to še ne pomeni da ful vem, in če si mogoče opazil tudi jaz veliko sprašujem
Gost- Gost
Se opravičujem za zamudo vendar ti lahko pomagam!
Ara nubilis vsi jo uvrščajo pod aratinge in ne pod are glede karakterja in vse ostalo. Tako, da Prehrana in prostor čiste Aratinge.
Torej 1x2x2m voljera je za parček dovolj da se lahko raskomoti saj so to manjše ptice in pa zelo priporočljivo zunanji del voljere, da lahko tud ven hodijo ko jim je volja.
To je moje mnenje eni pravijo, da je lahko voljera manjša drugi večja vendar sem pristaš te velikosti, če pa nam dovoljuje pa je tud večja voljera dobrodošla.
torej prehrana za srednje papige tega je na trgu že toliko, da te glava boli
kolega ima en parček, ki ga je pred par leti kupil bil je deloven imel mlade. Ga pa bo prodal, ker nima časa za njih, ker je sam čez vikend doma in je staršem samo v breme da skrbijo za njih.
a da bi pa jih kdo drug gojil pa nevem razen Aleš Beleharja in Roberta Sekardija mislim, da jim imata oba.
Spadajo pa med zelo zelo glasne ptiče.
Ara nubilis vsi jo uvrščajo pod aratinge in ne pod are glede karakterja in vse ostalo. Tako, da Prehrana in prostor čiste Aratinge.
Torej 1x2x2m voljera je za parček dovolj da se lahko raskomoti saj so to manjše ptice in pa zelo priporočljivo zunanji del voljere, da lahko tud ven hodijo ko jim je volja.
To je moje mnenje eni pravijo, da je lahko voljera manjša drugi večja vendar sem pristaš te velikosti, če pa nam dovoljuje pa je tud večja voljera dobrodošla.
torej prehrana za srednje papige tega je na trgu že toliko, da te glava boli
kolega ima en parček, ki ga je pred par leti kupil bil je deloven imel mlade. Ga pa bo prodal, ker nima časa za njih, ker je sam čez vikend doma in je staršem samo v breme da skrbijo za njih.
a da bi pa jih kdo drug gojil pa nevem razen Aleš Beleharja in Roberta Sekardija mislim, da jim imata oba.
Spadajo pa med zelo zelo glasne ptiče.
nigrigenis- Član
- Število prispevkov : 239
Datum registracije : 30/11/2010
Starost : 34
A lahko vprašaš kolega za ceno ker si mislim nabavit parček.
hvala
hvala
rado7rado- Član
- Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009
a lahko prosim kdo prilepi kakšno sliko voljere, ki jo ima za aro?
pri kakšni temperatura naj bi prezimovale minimalna in maximalna?
sam nameravam naredit voljero zunaj in prehod skozi okno v notranjo voljero,
v tem prostoru pa bi imel tudi akvarije z ribami in bi bila temperatura okoli 25°C,
kaj pravite, bi bilo to ok ali ne?
hvala za odgovore,
lp
pri kakšni temperatura naj bi prezimovale minimalna in maximalna?
sam nameravam naredit voljero zunaj in prehod skozi okno v notranjo voljero,
v tem prostoru pa bi imel tudi akvarije z ribami in bi bila temperatura okoli 25°C,
kaj pravite, bi bilo to ok ali ne?
hvala za odgovore,
lp
janez.hans- Član
Janez.hans
Za are je zmeraj boljše če je voljera večja,torej naredi takšo koliko ti prostor dopušča saj so zelo družabne do svoje vrste in ti ne bo treba ločevati morebitne mladiče.Če lahko zagotoviš 25°C čez zimo je to preprosto idealno le za akvarije ni glih najbiljše saj se pri pticah dviguje fini prah v prostor katerga nato črpalka za zrak vsrka v akvarij.Na nek način moraš preprečiti da prah ne pride v črpalko.
Moje voljere so 5m dolge 4m široke in 3,5m visoke v njih imam več vrst ptičev,ki se med sabo razumejo tudi v naravi, pare si tvorijo sami hrano potrosim po tleh da jo iščejo.
Za are je zmeraj boljše če je voljera večja,torej naredi takšo koliko ti prostor dopušča saj so zelo družabne do svoje vrste in ti ne bo treba ločevati morebitne mladiče.Če lahko zagotoviš 25°C čez zimo je to preprosto idealno le za akvarije ni glih najbiljše saj se pri pticah dviguje fini prah v prostor katerga nato črpalka za zrak vsrka v akvarij.Na nek način moraš preprečiti da prah ne pride v črpalko.
Moje voljere so 5m dolge 4m široke in 3,5m visoke v njih imam več vrst ptičev,ki se med sabo razumejo tudi v naravi, pare si tvorijo sami hrano potrosim po tleh da jo iščejo.
milanO- Član
- Število prispevkov : 39
Datum registracije : 28/10/2010
Starost : 71
Are nubilis stanejo pari med 400-600€ odvisno od samega ptiča.
znažilnosti teh najmanjših ar so kot manjše aratinge torej protor, valilnica vse enako. voljere velikoti 1x2x2m za parček ar nubilis so čisto dovojl saj so bolj aratinge kot pa are seveda pa je priporočljiv zunanji del voljere tudi tako velik. ne rabijo velikih voljer. idealna temperatura je med 15 in 25°C vendar ptica more biti navajena nemoremo pticako kupit in jo dat not če je bila zunajali pa ven če je bila notri...tako da se ptice morejo počasi navadit na temperaturo.
za akvarije pa je tako kot milanO pravi da je zelo veliko finega belega praga pri pticah in je potrebno to pri akvarijih paziti da ne pride v vodo ker bo motna...
drugače pa nekateri are nubilis gojijo v jatah 5-6 parov zunaj skoz celo leto vendar voljera more bit gromozanska da se lahko vsak parček umakne v svoj kot da ne pride do prepirov izredno rade pa delajo v jati...pri nubilis je po informacijah več uspeha ko so v jati kot pa vsak posamezen par.
znažilnosti teh najmanjših ar so kot manjše aratinge torej protor, valilnica vse enako. voljere velikoti 1x2x2m za parček ar nubilis so čisto dovojl saj so bolj aratinge kot pa are seveda pa je priporočljiv zunanji del voljere tudi tako velik. ne rabijo velikih voljer. idealna temperatura je med 15 in 25°C vendar ptica more biti navajena nemoremo pticako kupit in jo dat not če je bila zunajali pa ven če je bila notri...tako da se ptice morejo počasi navadit na temperaturo.
za akvarije pa je tako kot milanO pravi da je zelo veliko finega belega praga pri pticah in je potrebno to pri akvarijih paziti da ne pride v vodo ker bo motna...
drugače pa nekateri are nubilis gojijo v jatah 5-6 parov zunaj skoz celo leto vendar voljera more bit gromozanska da se lahko vsak parček umakne v svoj kot da ne pride do prepirov izredno rade pa delajo v jati...pri nubilis je po informacijah več uspeha ko so v jati kot pa vsak posamezen par.
nigrigenis- Član
- Število prispevkov : 239
Datum registracije : 30/11/2010
Starost : 34
hvala,
akvariji bodo ločeno v prostoru,s steno, mislil sem da le vrat nebi imel prostor, ker s tem malo zmanjšaš prostor, funcionalnost prostora,
zračne črpalke ne uporabljam, ker je brez pomena, vstran vrženi€, za Bette jo pa tako ne rabiš, ker potrebujejo
mirne vode.
še kakšen namig, kam jih it pogledat?
hvala
akvariji bodo ločeno v prostoru,s steno, mislil sem da le vrat nebi imel prostor, ker s tem malo zmanjšaš prostor, funcionalnost prostora,
zračne črpalke ne uporabljam, ker je brez pomena, vstran vrženi€, za Bette jo pa tako ne rabiš, ker potrebujejo
mirne vode.
še kakšen namig, kam jih it pogledat?
hvala
janez.hans- Član
Zanimam se za nakup ročno hranjene are. Ali imamo na forumu kakšnega rejca teh ptic oz ali mi lahko posredujete kontakt. lahko mi pišete tudi na zs.
Gordan Mihajlovic- Član
- Število prispevkov : 33
Datum registracije : 28/06/2012
Starost : 31
Stran 1 od 1