PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako se znebiti mačk?

+6
doberman
Alojzij
Joško
hitri
Boba
dires
10 posters

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Go down

Kako se znebiti mačk? - Page 2 Empty Re: Kako se znebiti mačk?

Objavlja  PilotGirl Pon 10 Sep 2012, 09:28

Pri nas so tudi problem mački! Ljudje jih kar vozijo iz Lj k nam. Eni z namenom, da bodo miši lovile in so potem ker so vikendaši celo zimo zunaj stradajo (prej hrnjene pred vrati) s kupico mladiči.... to me kar zjezi. Poleg tega pa smo postali še odlagališče mačk, ki so nezaželjene. Dejansko mi se jih nemoremo znebiti pa mamo zato na parceli vedno ptiče, ki jim kak maček vrat zavije in ostanke perja..... jaz rakoj pobentim Evil or Very Mad , oče bi pa vsem....! Pa mamo doma mačke od kar pomnem v hiš pa vejo, da ptičov se nesme in so vse navajene samo gledat.

Kaj so naredli sosedje, samo angažiranost, da so jih začeli loviti in vozit nazaj v Ljubljano in zpuščati pred zavetiščem.... ker druge ni! Pa eni so še tako diviji.
Mislim,da al taka varjanta ali pa preprosto začneš živeti z njimi. Pa sama veš tudi druge metode, ki jih ne bom pisala.... Da me ne bo lovila kaka zaščitnica mačk.
PilotGirl
PilotGirl
Član
Član

Število prispevkov : 59
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 41

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pon 10 Sep 2012, 18:11

Ne vem, bom vprašala na veterini, če mi lahko posodijo pasti, da jih lahko ulovim in peljem v zavetišča. Moram pa vsekakor prej poklicat če je sploh kje še kaj prostora, pa še take podivjane so, se sploh nič ne bojijo in se kar postavijo kontra in pihajo proti ljudem.. Tudi mi smo odlagališče za živali, prva vas nad mestom, kjer je idealen plac za odlaganje mladičev, pa tudi starejših ko začnejo dopusti..

Lp, M
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  PilotGirl Tor 11 Sep 2012, 00:03

Ja, jaz nažalost dostikrat vidim, ko pridejo iz Ljubljane na sprehod in potem še v host spustijo mucko ali psa jokanje Pa smo ven iz Lj cca 13 km. Se prav vidi, kot si napisala, kdaj se začenjajo dopusti...

Ja moj oče jo je sam naredu, tako da živali nič nenaredi. Ker je bil to tud moj pogoj, čeprav sem huda na njih.
PilotGirl
PilotGirl
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Ned 23 Sep 2012, 22:21

Ker sta mala dobila za darilo mali mački me zanima ker bi rad opravil preventivno, da ne bi imele kake zajedalce (bolhe,...) katero sredstvo naj uporabim, da se ne bi kaj preneslo na papige. Po pogovoru z veterinarko, mi je povedala da naj bolhe ne bi šle na ptice, ampak samo uši. Kaj naj uporabim za dezinfekcijo prostora kjer sta mački preventivno.
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Ned 23 Sep 2012, 22:49

Živjo!

Jaz sem imela pred par leti podoben primer, ko sem iz ZDA za psa naročila ultrazvočno kao "psom prijazno" ovratnico proti bolham in klopom. In preden sem pogruntala princip delovanja, da v bistvu te zunanje zajedalce sploh ne uniči, ampak samo "prisili" da grejo s psa, je bila že polna bajta bolh.. Tako da jih je čez dan okrog nabiral, ko je spal (takrat še v hiši) jih je pa odmetavalo. Čistila in špricala sem s ful različnimi sredstvi, pa ni bilo učinka, res pa da si nisem upala s kakšnimi močnimi strupi zaradi drugih malih živalic, ki jih imam. Potem sem šla pa kar na veterino in so mi dali eno sredstvo s katerim oni čistijo in razkužujejo svoje prostore, in sem se potem res takoj znebila vsega in ni škodilo drugim živalicam. Zdaj se ne spomnem več imena tega sredstva, lahko ti pa vprašam na veterino, če te zanima...
Lp, M
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  PilotGirl Ned 23 Sep 2012, 22:55

pasji.net so oz. še prodajajo eno štupo varjanta, ki preprečuje zajedalce in je tudi ostalim živalicam prijazna. Malo bom pogledala, če imam še kje doma škatlico. Ostale reči so dokaj nevarne za ptičke jokanje
PilotGirl
PilotGirl
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denis.lubej Pon 24 Sep 2012, 03:37

pozdravljeni
naboljši način kako se znebiti mačkov je,da po robih ali pa usaj po kotih nasujete poper,ker mačka vedno povoha kadar gre kam na novo sigurno jih bo odgnalo samo problem je,ko se potem pohodi tisti poper in je tega potem pouno bajto se pa kupijo tudi takšna pršila ampak tista niso vredna nič.
denis.lubej
Član
Član

Število prispevkov : 34
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pon 24 Sep 2012, 07:14

Denis!

Tud to sem že probala, pa se je poper zunaj na odprtem hitro "razdišal" Še največ miru je bilo ko sem imela mini pujso spuščeno po parceli smejanje
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denis.lubej Pon 24 Sep 2012, 07:56

hja,če se mačke razmnožijo je kr hudič to je prinam isto ima soseda kakšnih 15,16 mačk nevem točni in,ko spomladi vse to povrže jih kar mrgoli okoli in potem je pouno mačjih drekov okoli hiše jezen
in pri njej so mački zelo bogi,ker jih ima preveč in potem pou jih hrani pou pa ne in potem se potikajo po celi vasi.Zdaj je spet eden maček pretepen prišeu domou in mu morda pou kože na glavi manka in to že drugi nevtralen
ja nevem kako se bo to razpletlo
lp.
denis.lubej
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pon 24 Sep 2012, 08:19

ma groza, kako so eni neodgovorni do svojih živali jokanje, jaz sem tud imela prej eno tako sosedo, ki je imela po 12 mačk hkrati, vse je privlekla domov, kjer je kaj našla. Ona pa boga, že precej stara in dementna, tako da jih je včasih hranila po večkrat na dan, pol pa lahko tud cel teden nič, dokler se ji ni spet vrnil spomin... Smrdelo je pa tako, da smo mogli kupit sušilni stroj, k se ni dalo več obešat cunj zunaj. Na žalost imajo pri nas lahko živali tudi taki ljudje, ki še zase niso sposobni skrbet... jokanje
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denis.lubej Pon 24 Sep 2012, 08:26

ja nažalost jezen
ampak ta soseda je malo........ in so že večkrat prišli policisti ampak nič in tudi je že bol stara mislim,da nekaj čes 60
in zdaj ubogi mucki,ki se še neznajdejo tekajo vsepovst in iščejo hrano nevtralen
da te kar razjezi jezen
denis.lubej
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Čet 18 Okt 2012, 16:58

mnenja so zelo različna...

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042379539

pa to ni res zavijanje z očmi no zdaj naj pa še vsi Slovenci plačujemo komunalno takso za zapuščene mačke šokiran

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042555015
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Nazaj na vrh

- Similar topics