če koga zanima,razstava kokoši,kuncev in morskih prašičkov
4 posters
Stran 1 od 1
če koga zanima,razstava kokoši,kuncev in morskih prašičkov
Razstava malih pasemskih živali:organizirana bo društvena razstava Savinjskega društva gojiteljev malih živali in 5. Slovenski superpokal za perutnino.
razstavljenih bo 182 živali (perutnina 115, morski prašički 12, kunci 55) v 62 različnih pasmah.
Šotor Petre zraven Hmezada ob Celjski cesti, Žalec
28. september ob 8:00–30. september ob 15:00
lp,gašper
razstavljenih bo 182 živali (perutnina 115, morski prašički 12, kunci 55) v 62 različnih pasmah.
Šotor Petre zraven Hmezada ob Celjski cesti, Žalec
28. september ob 8:00–30. september ob 15:00
lp,gašper
brzi10- Član
- Število prispevkov : 19
Datum registracije : 26/02/2012
Starost : 28
Če koga zanima razstava kokoši...
Ko prebiram prispevke o razstavah malih pasemskih živali v notranjosti Slovenije, me kar stisne pri srcu. Želim si seveda, da bi bile te razstave bližje obali, da bi bile masovno dostopne tudi širšemu krogu ljudi (šolarjem, invalidom, osebam brez motoriziranega prevoza oziroma tistim, ki za prevoz v oddaljenejše kraje nimajo denarja...). Vse kar lahko vidimo o živalih, je razstava ptic, ki jo enkrat na leto priredi obalno društvo rejcev ptic.
Pred leti smo na slovenski obali imeli društvo ljubiteljev malih pasemskih živali, vendar je njihova dejavnost hitro usahnila. Jaz bi rekel zaradi premajhnega zanimanja za rejo teh živali na specifičnem geografskem in gospodarskem oziroma, če hočemo, tudi političnem prostoru. Drugi imajo seveda lahko svoje mnenje. Kakor koli gledamo na to stvar, je vzreja malih pasemskih živali povezana s številnimi pogoji in razlogi. Eden o pogojev za vzrejo pasemskih živali so prostorske možnosti. Ve se, da na obali ni velikih kmetij, ki bi bile vir samooskrbe s hrano za živali. Po drugi strani pa je možnost zagotovitve gmotne eksistence na obali širša, kot v notranjosti.
Zanima me, kaj porečete o tem Vi, cenjeni člani foruma. Mogoče bo razprava o tej problematiki (zame nedvomno je) vsaj ponudila nekaj razmišljanj o obuditvi dejavnosti društva rejcev malih pasemskih živali na obali.
Pred leti smo na slovenski obali imeli društvo ljubiteljev malih pasemskih živali, vendar je njihova dejavnost hitro usahnila. Jaz bi rekel zaradi premajhnega zanimanja za rejo teh živali na specifičnem geografskem in gospodarskem oziroma, če hočemo, tudi političnem prostoru. Drugi imajo seveda lahko svoje mnenje. Kakor koli gledamo na to stvar, je vzreja malih pasemskih živali povezana s številnimi pogoji in razlogi. Eden o pogojev za vzrejo pasemskih živali so prostorske možnosti. Ve se, da na obali ni velikih kmetij, ki bi bile vir samooskrbe s hrano za živali. Po drugi strani pa je možnost zagotovitve gmotne eksistence na obali širša, kot v notranjosti.
Zanima me, kaj porečete o tem Vi, cenjeni člani foruma. Mogoče bo razprava o tej problematiki (zame nedvomno je) vsaj ponudila nekaj razmišljanj o obuditvi dejavnosti društva rejcev malih pasemskih živali na obali.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: če koga zanima,razstava kokoši,kuncev in morskih prašičkov
Kar se tiče pravih rejcev jih tudi pri nas (severna primorska) ni kaj dosti več kot na obali, razen mogoče na Tolminskem in Bovškem.. Vseeno pa se mi zdi, da se vsaj ljubiteljska oz reja za domačo rabo spet postopno povečuje
Lp, M
Lp, M
Gost- Gost
mene pa zanima če se bo dalo tukaj kupiti kakšnega kunca, sam bi rabil mlajšega samca pasme orjak. in če je možno kdaj bi ga lahko prevzel?
matjažek- Član
- Število prispevkov : 20
Datum registracije : 13/06/2012
Starost : 40
Kdor želi prodati kunca ali katero koli žival na razstavi postavi ceno,ne vem ,če bo kdo ravno prodajal orjake,ker pridejo ljudje iz različnih društev,drugače se pa da zmenit z rejci,glede prevzema pa mislim da po razstavi.Lahko pa se pozanimam.
če sem kaj pozabil vprašajte,
gašper
če sem kaj pozabil vprašajte,
gašper
brzi10- Član
- Število prispevkov : 19
Datum registracije : 26/02/2012
Starost : 28
Mene zanima gdaj bom dobo kakiga lisca hehehehe
doberman- Član
- Število prispevkov : 289