.
2 posters
Stran 1 od 1
.
naš papagajček pa grize in grize, in to kar tako malo za šalo...grize pa do krvi, za kazen ga seveda dam v kletko, a mu ne zaleže, čez 10 sem ga dala spet ven in spet grize in grize...KAJ NAREDITI????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....................
senegalska papiga- Član
- Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29
grizljanje
ŽIVJO
Najprej bi te vprašal,da ni slučajno dobil kake negativne slike o roki?No,predvidevam da ni!Saj veš,da ga ne smeš podit po prostoru z namenom da ga ujameš?
V kletki imej vedno na razpolago igrala ali vejico,ki bo podlegla njenemu grizljanju,ker če se ne deformira,papiga izgubi interes(pri mojem je tako) in s tem tudi ni potešena njena želja po grizljanju.Veš tvoj senegalček ne grize iz hudobije ampak iz potrebe.
In ko že pride do grizljanja roke;
-pusti naj grize,
-lepo mirno večkrat reci au,(NE SE DRET NANJ)
in ob tem ga;
-z drugo roko nežno primi za kljun-glavo in jo umakni.
Jaz sem z mojim maxije to izvajal že od začetka in lahko rečem 'zaenkrat' ,da ne grize.
No,to probaj,pa me obvesti o napredku!
Tukaj pa si lahko pogledaš našega maxija https://www.facebook.com/gregor.juntes
Najprej bi te vprašal,da ni slučajno dobil kake negativne slike o roki?No,predvidevam da ni!Saj veš,da ga ne smeš podit po prostoru z namenom da ga ujameš?
V kletki imej vedno na razpolago igrala ali vejico,ki bo podlegla njenemu grizljanju,ker če se ne deformira,papiga izgubi interes(pri mojem je tako) in s tem tudi ni potešena njena želja po grizljanju.Veš tvoj senegalček ne grize iz hudobije ampak iz potrebe.
In ko že pride do grizljanja roke;
-pusti naj grize,
-lepo mirno večkrat reci au,(NE SE DRET NANJ)
in ob tem ga;
-z drugo roko nežno primi za kljun-glavo in jo umakni.
Jaz sem z mojim maxije to izvajal že od začetka in lahko rečem 'zaenkrat' ,da ne grize.
No,to probaj,pa me obvesti o napredku!
Tukaj pa si lahko pogledaš našega maxija https://www.facebook.com/gregor.juntes
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Re: .
Lekovec!
Vi ste se pa res lepo potrudili, in naredili dobra domovanja vašim papigam
Sem že pri nimfah opazila, in verjamem, da je prijetno okolje zanje tudi eden izmed faktorjev, ki vpliva na obnašanje in pripomore pri vzgoji
Lp, M
Vi ste se pa res lepo potrudili, in naredili dobra domovanja vašim papigam
Sem že pri nimfah opazila, in verjamem, da je prijetno okolje zanje tudi eden izmed faktorjev, ki vpliva na obnašanje in pripomore pri vzgoji
Lp, M
Gost- Gost
lekovec: najlepša hvala za nasvet, bom poskusila. v kletko mu bom pa še dodala kakšno vejo ali dve (:
senegalska papiga- Član
- Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29
Zanč sm pozabu,ne ga zapirat kao za kazen,ker kletka je njegovo domovanje ne pa kazenski kot.če imaš kako slikco jo prilepi da vidim tega junaka.LP
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Stran 1 od 1