Vrnitev odpisanih
2 posters
Stran 1 od 1
Vrnitev odpisanih
Za prvomajske praznike sem bil z družino na krajših počitnicah. Za hranjenje ptic sem zaprosil prijatelja, tudi zapriseženega ljubitelja teh prelestnih bitij. In kot se pogosto zgodi, se je tudi tokrat: par senegalskih grlic je odfrčal v naravo. V začetku ptic sploh nisem opazil, zato sem mislil, da sta poginili. Čez nekaj časa se je samička naselila v praznem golobnjaku in kmalu znesla jajčki. Da bi se iz njih zagotovo izvalili mladiči, sem ju podtaknil paru preizkušenih grlic. Po petnajstih dneh sem preverjal, če sta oplojeni in bil razočaran: obe sta bili prazni. Med tem sta se ptici oddaljili od golobnjaka in se pritajili v okolju.
Pred enim tednom sem opazil, da grlici prihajata zvečer z golobi v golobnjak in ga zgodaj zjutraj zapuščata. Danes zjutraj sem nekoliko pohitel s hranjenjem in grlici ujel ter ju premestil k drugim grlicam v zaprt prostor.
Nikoli se mi še ni zgodilo, da bi pobegle ali izpuščene grlice preživele v naravnem okolju več kot slab teden, ti dve pa sta skoraj pet mesecev. Letošnje poletje je bilo kruto za naše ptice v naravnem okolju, za eksote pa še tem bolj. Da jih zopet občudujem žive in zdrave po tej pustolovščini, meji na manjši čudež. Če se je zgodilo vam kaj podobnega, nam povejte (napišite).
Pred enim tednom sem opazil, da grlici prihajata zvečer z golobi v golobnjak in ga zgodaj zjutraj zapuščata. Danes zjutraj sem nekoliko pohitel s hranjenjem in grlici ujel ter ju premestil k drugim grlicam v zaprt prostor.
Nikoli se mi še ni zgodilo, da bi pobegle ali izpuščene grlice preživele v naravnem okolju več kot slab teden, ti dve pa sta skoraj pet mesecev. Letošnje poletje je bilo kruto za naše ptice v naravnem okolju, za eksote pa še tem bolj. Da jih zopet občudujem žive in zdrave po tej pustolovščini, meji na manjši čudež. Če se je zgodilo vam kaj podobnega, nam povejte (napišite).
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: Vrnitev odpisanih
Waw zelo lepo to da so po tolkem času spet tvoje
Jaz imam le eno grlico doma belorjavo in jo imam od jutra pa do večera spoščeno zunaj in se skos zadržuje v okolici zvečer pa pride pod uto kjer so papige in jo lepo dam v njeno kletko da je kej ne dobi.
Jaz imam le eno grlico doma belorjavo in jo imam od jutra pa do večera spoščeno zunaj in se skos zadržuje v okolici zvečer pa pride pod uto kjer so papige in jo lepo dam v njeno kletko da je kej ne dobi.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Stran 1 od 1