PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nogice

Go down

Nogice Empty Nogice

Objavlja  Anastasia60 Čet 04 Okt 2012, 08:37

Pozdravljeni, moj mali nagajivček bo kmalu star 3 mesece, vendar me nekaj skrbi. Opazila sem, da ko ga imam na prstu se me močno oprime z samo eno nogico, z drugo pa samo narahlo. tudi ko sedi na kletki se ena nogica oprime okoli, druga pa nekako ne. Ko počiva, zmeraj skrije tisto nogico ki ''ne deluje'', drugo ''normalno'' pa zmeraj uporablja tudi ko je.
Ne daje nobenih znakov, da bi ga karkoli bolelo ali da bi se mu bilo težko premikati okoli, tudi go ga nežno po uni bolj nerazmigajoči nogici pobožam se ne odzove, tako da mislim da ga nič ne boli, ker je vesel, zmeraj nekaj raziskuje, samo bolj uporablja eno nogo kot drugo. Zanima me če je pri papagajih možno da so levičarji oz. desničarji?..čeprav se to čudno sliši. Ali pa če bi morda kdo vedel kaj je narobe in če je imel kdo podobno izkušnjo.

Anastasia60
Anastasia60
Član
Član

Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/07/2012
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Nogice Empty Re: Nogice

Objavlja  Gost Čet 04 Okt 2012, 08:55

To okrog levičarjev in desničarjev je zelo zanimivo vprašanje, in tudi sama že kak teden razmišljam o tem, če je moja "nova" amazonka levičarka.. ker prav vse vedno prime z levo, in sem ji namerno dajala arašide z njene desne, da vidim če bo prijela tudi z desno, pa ni, in se je vedno najprej obrnila in prestavila, potem pa spet vzela z levo mižikanje Nič ne zgleda, da bi bilo z desno kaj narobe, je pa res da ima na desni kar velik obroček, tako da mislim, da se je ravno zaradi obročka navadila uporabljat bolj levo mižikanje
To je moja teorija, ne moreš se pa zanest na to, dokler ne preveriš da je z nogico vse OK nasmeh

še slikca mojega levičarja mižikanje[img]Nogice Cenag [/img]
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Anastasia60 Čet 04 Okt 2012, 17:45

Najlepša hvala za odgovor nasmeh
Danes bom začela z različnimi vajami in igrami, da se miško mali razgiba (res je tudi, da smo ga dobili pri enemu mesecu, in se je veliko po rokah prenašal, pa še ročno hranjenje itd., in mogoče je to razlog da je z eno nogico bolj ''aktiven''.) nasmeh
Res upam da je samo nerazgibanost nogice oz. levičar ali desničar. zelo vesel ker da bi ga kaj bolelo res se nikjer ne kaže, niti po obnašanju, niti po načinu hoje, igre,...

Res zelo lepa amazonka!

Tukaj pa moj mali navihanček zelo vesel (jaz mislim da je fantek ^^, ampak bomo izvedeli šele čez kakšno leto)

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/341/img05561201209071115.jpg/
(neznam še slikic gor dat in upam da tole dela ^^ )
Anastasia60
Anastasia60
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Čet 04 Okt 2012, 17:58

Luškan je zelo vesel

Saj boš hitro videla reakcijo, sploh če je že vajen rok, mu lahko nogico narahlo razgibavaš pa opazuješ, če bi jo slučajno postavljal v kakšno "nenavadno" pozo, pa še obroček mu pregledaš, da ga ne bi kje kaj oviralo.. ne moreš verjet, ampak pri meni se je 1x zgodilo, da se je ptičku zamotal en dolg las med obroček in nogico, in ga še videla nisem dokler se ni začel čudno obnašat revež.. nisi povedala če je to ta nogica z obročkom?
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Anastasia60 Čet 04 Okt 2012, 18:39

Sem danes zjutraj poskušala mu bolj obremeniti nogico, in je bilo vse normalno. enkrat mi je celo stopil na prst z manj delujočo nogico, ampak ni kazal nobenih znakov bolečine. ampak se je potem obrnil in stopil gor z normalno nogico. mu tudi prstke razmigavam ampak ne odreagira. Res me skrbi, ampak upam da se bodo kmalu pokazali pozitivni rezultati nasmeh
nima obročka nasmeh

Anastasia60
Anastasia60
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content