HOFMANOVA CONURA IN SKOBČEVKI
2 posters
Stran 1 od 1
HOFMANOVA CONURA IN SKOBČEVKI
Pozdravljeni!
Moram vam povedat da se je našima skobčevkama Zorotu in Čarliju, pridružila še Hoffmanova Conura (samec). Ugotovili smo tudi, da Zoro sploh ni samček, ampak je samička...tako, da trenutno opazujemo en kup dvorjenja
No, temo bi rada načela ravno v smislu novega papagaja Conure. Ime mu je BOBO. Je junijski mladič. Dobili smo ga teden dni nazaj. Res je da je malo bolj plah, trenutno. Sedaj ga navajamo na roko. Ampak na roko gre samo takrat, ko mu drugega ne preostane. Imamo ga drugače spuščenega, ampak celi dan bi samo čepel na palici. Moti me ena stvar in ne vem kako jo rešiti. Ko se mu približam mi obrne hrbet ko mu dam prst gre stran, ko pa nima več nekega izhoda, pa gre na prst. Ko pa ga vzamem iz kletke pa gre na prst Pusti se drugače božat, ko ga imam na prstu, tudi lupčka mu lahko dam itak ga imamo komaj en teden. Vem da je še verjetno prezgodaj in preveč pričakujem od njega. Celi dan pa tudi ne silimo vanj Ali ima kdo kaj izkušen s Conurami ker na forumi sem si nekaj že prebrala, na netu tudi, najraje pa imam, ko kdo kako izkušnjo sam napiše. Zato vas prosim , če mi kdo lahko kaj svetuje...
en lep pernati pozdrav
Moram vam povedat da se je našima skobčevkama Zorotu in Čarliju, pridružila še Hoffmanova Conura (samec). Ugotovili smo tudi, da Zoro sploh ni samček, ampak je samička...tako, da trenutno opazujemo en kup dvorjenja
No, temo bi rada načela ravno v smislu novega papagaja Conure. Ime mu je BOBO. Je junijski mladič. Dobili smo ga teden dni nazaj. Res je da je malo bolj plah, trenutno. Sedaj ga navajamo na roko. Ampak na roko gre samo takrat, ko mu drugega ne preostane. Imamo ga drugače spuščenega, ampak celi dan bi samo čepel na palici. Moti me ena stvar in ne vem kako jo rešiti. Ko se mu približam mi obrne hrbet ko mu dam prst gre stran, ko pa nima več nekega izhoda, pa gre na prst. Ko pa ga vzamem iz kletke pa gre na prst Pusti se drugače božat, ko ga imam na prstu, tudi lupčka mu lahko dam itak ga imamo komaj en teden. Vem da je še verjetno prezgodaj in preveč pričakujem od njega. Celi dan pa tudi ne silimo vanj Ali ima kdo kaj izkušen s Conurami ker na forumi sem si nekaj že prebrala, na netu tudi, najraje pa imam, ko kdo kako izkušnjo sam napiše. Zato vas prosim , če mi kdo lahko kaj svetuje...
en lep pernati pozdrav
petra.pp- Član
- Število prispevkov : 23
Datum registracije : 25/05/2012
Starost : 47
Re: HOFMANOVA CONURA IN SKOBČEVKI
Pozdravljena
Conure so zelo intelegentne ptice,daj ji samo čas,da se te privadi.Prej ko v enem mesecu bo povsem udomačena in se boste lepo zabavali z njo.A lahko vprašam kje ste jo kupili.
Conure so zelo intelegentne ptice,daj ji samo čas,da se te privadi.Prej ko v enem mesecu bo povsem udomačena in se boste lepo zabavali z njo.A lahko vprašam kje ste jo kupili.
Gost- Gost
Pri mojih conurah pa to počne samček, ko samička hoče k meni, se samček enostavno postavi pred njo, tako da jo pa zakrije meni pa kaže hrbet ... Je včasih prav smešen ko je tako zaščitniški, pa tudi precej bolj trmast je, kot samička
Gost- Gost
Hvala za odgovore! Kupila sm ga v Slovenski bistrici. Ja res je prav smešen, ko mi obrača hrbet. S skobčevkama se je prav smešno ujel...tak velikan je poleg njiju. Pa tako smešno se je začel oglašati, sploh takrat ko sliši da Zoro leti! Zoro in Čarli ( skobčevki) tako lepo pojeta, Bobo pa se tako oglaša kot kaka vrana, he he he...saj vem da se bo začel drugače oglašati. Prav fino jih je opazovati. Zoro in Čarli ves čas nekaj skačeta, Bobo pa je res taka inteligentna papiga ( kot kaka pametna sova) ju samo lepo opazuje. Sedaj smo tako napredovali, da vzame jabolko iz roke! Vsaki dan je kaj novega. Čas bo prinesel svoje! Hvala za odgovore, pa bom poročala ko se bo kaj zanimivega dogajalo!
Lepo bodite!
Lepo bodite!
petra.pp- Član
zelo lepa papiga, veliko veselja ti želim z njo
ali mi lahko na zs zaupaš rejca, pri katerem si jo kupila?
hvala, lp janez
ali mi lahko na zs zaupaš rejca, pri katerem si jo kupila?
hvala, lp janez
janez.hans- Član
- Število prispevkov : 130
Datum registracije : 08/02/2012
hvala! odgovorim na zs...
petra.pp- Član
Stran 1 od 1