PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Napajalnik za papige

Go down

Napajalnik za papige Empty Napajalnik za papige

Objavlja  rado7rado Ned 18 Nov 2012, 09:53

Da vprašam vas če gdo uporablja napajalnike za glodalce za papige.Naletel sem na eno informacijo da se nekateri poslužujejo teh napajalnikov pri papigah.Je res sploh možno to uporabit pri papigah.Ok nekako bi še mogoče verjel za manjše papige in egzote ki rabijo manj vode ampak večje papige pa res nevem.Jaz si enostavno ne predstavljam kako bi ptica lahko iz tega pila.
Mislim tak napajalnik kot na sliki:
Napajalnik za papige Img6625j
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009

Nazaj na vrh Go down

Napajalnik za papige Empty Re: Napajalnik za papige

Objavlja  Gost Ned 18 Nov 2012, 18:45

Ne Rado, papiga iz tega sploh ne more pit, ampak se samo igračka z lovljenjem kapljic... Ti napajalniki skoz malo puščajo in kapljajo, in če ga papiga še malo potrese pa sploh, zato se praznejo in zgleda kot da pijejo... Sem probala en vikend, ko mi je počil napajalnik od amazonke, in nisem mogla takoj dobit drugega, s polliterskim od zajcev, in se je cel dan igrala z njim, ko je pa postala žejna, se je šla pa fajn napit v navadno šalco z vodo, tako da se točno vidi, da se je z napajalnikom samo igračkala nasmeh
Drugače bi bilo pa fajn ja, če bi znale s tega pit, ker ima inox nastavek, in ga ne morejo kar tako uničit.. nasmeh
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pon 19 Nov 2012, 11:00

Tako isto sem jaz mislil vendar me prepričujejo na forumu da iz tega papige normalno pijejo.Nevem no vsaj jaz ne morem za boga milega nikakor dobit ene slike o tem kako naprimer iz tega pije aleksander ali penan itd.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pon 19 Nov 2012, 18:45

Jaz sem pa probala ravno zaradi tega, ker sem na Ebayu videla, da jih prodajajo tud za ptiče. - Kugeltränke für Vögel in so prav enaki, kot za glodalce. Me zanima, če je na Youtube kakšen posnetek?

http://www.ebay.de/itm/Kugeltranke-500-ml-Wasserspender-fur-Vogel-Vogeltranke-/310496645263?pt=de_haus_garten_tierbedarf_v%C3%B6gel&hash=item484b0ad08f#ht_1300wt_906

na en posnetek kako pije iz kugličnega sem našla:

https://www.youtube.com/watch?v=UxZhC4ZDVAM
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Pon 19 Nov 2012, 22:49

Evo ravno hotel prilepit ta isti posnetek katerega sem dobil na forumu kot odgovor.Po Srbiji se kar precej uporablja te napajalnike (no vsaj po trditvah članov) prav zaradi higienskih razlogov ker ptica ne more smetit te vode in se ne more v tej vodi kopati.Sedaj premišljujem tudi jaz da bi poskusil postopoma z uvajanjem teh napajalnikov vendar me je malce strah kak bi se obneslo.Ok mogoče bi pri mladih pticah šlo za starejše pa sem malo skeptičen saj so vajene odprtih napajalnikov in nerjavečih posod.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Pon 19 Nov 2012, 22:55

Jaz bom tudi še 1x poskusila pri amazonki, ker z njo imam največ težav, enostavno vso vodo zmeče ven in ima potem skoz prazno. Bom pa poskusila s tistim za pse, ki ima precej večji nastavek, ji bom pa poleg tega še vedno vsaj 2x na dan dala pit iz inox posode za vsak slučaj.., pa da vidimo?? nasmeh
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  rado7rado Tor 20 Nov 2012, 01:02

Lepo.Poročaj kako se bo obneslo kajti jaz bom to poskušal šele na spomlad ker mam neogrevan prostor (žal mi letos ni uspelo speljat centralnega ogrevanja) in je potem problem sploh ker so to majhni pretoki v tej cevki in potem takoj zamrzne.
rado7rado
rado7rado
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Gost Tor 20 Nov 2012, 01:32

Ja po moje tudi, da okrog kroglice takoj zmrzne in potem ne prepušča več vode skoz..

Sem že hotela kupit en tak napajalnik za zajčke, ki ima zgornji del (flaško) kao kot termos, da ne zmrzuje, pa me niso prepričali - kaj mi nuca topla voda v flaški, če pa okrog kroglice zmrzne in ne priteče več ven zavijanje z očmi
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics