Napajalnik za papige
Stran 1 od 1
Napajalnik za papige
Da vprašam vas če gdo uporablja napajalnike za glodalce za papige.Naletel sem na eno informacijo da se nekateri poslužujejo teh napajalnikov pri papigah.Je res sploh možno to uporabit pri papigah.Ok nekako bi še mogoče verjel za manjše papige in egzote ki rabijo manj vode ampak večje papige pa res nevem.Jaz si enostavno ne predstavljam kako bi ptica lahko iz tega pila.
Mislim tak napajalnik kot na sliki:
Mislim tak napajalnik kot na sliki:
rado7rado- Član
- Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009
Re: Napajalnik za papige
Ne Rado, papiga iz tega sploh ne more pit, ampak se samo igračka z lovljenjem kapljic... Ti napajalniki skoz malo puščajo in kapljajo, in če ga papiga še malo potrese pa sploh, zato se praznejo in zgleda kot da pijejo... Sem probala en vikend, ko mi je počil napajalnik od amazonke, in nisem mogla takoj dobit drugega, s polliterskim od zajcev, in se je cel dan igrala z njim, ko je pa postala žejna, se je šla pa fajn napit v navadno šalco z vodo, tako da se točno vidi, da se je z napajalnikom samo igračkala
Drugače bi bilo pa fajn ja, če bi znale s tega pit, ker ima inox nastavek, in ga ne morejo kar tako uničit..
Drugače bi bilo pa fajn ja, če bi znale s tega pit, ker ima inox nastavek, in ga ne morejo kar tako uničit..
Gost- Gost
Tako isto sem jaz mislil vendar me prepričujejo na forumu da iz tega papige normalno pijejo.Nevem no vsaj jaz ne morem za boga milega nikakor dobit ene slike o tem kako naprimer iz tega pije aleksander ali penan itd.
rado7rado- Član
Jaz sem pa probala ravno zaradi tega, ker sem na Ebayu videla, da jih prodajajo tud za ptiče. - Kugeltränke für Vögel in so prav enaki, kot za glodalce. Me zanima, če je na Youtube kakšen posnetek?
http://www.ebay.de/itm/Kugeltranke-500-ml-Wasserspender-fur-Vogel-Vogeltranke-/310496645263?pt=de_haus_garten_tierbedarf_v%C3%B6gel&hash=item484b0ad08f#ht_1300wt_906
na en posnetek kako pije iz kugličnega sem našla:
https://www.youtube.com/watch?v=UxZhC4ZDVAM
http://www.ebay.de/itm/Kugeltranke-500-ml-Wasserspender-fur-Vogel-Vogeltranke-/310496645263?pt=de_haus_garten_tierbedarf_v%C3%B6gel&hash=item484b0ad08f#ht_1300wt_906
na en posnetek kako pije iz kugličnega sem našla:
https://www.youtube.com/watch?v=UxZhC4ZDVAM
Gost- Gost
Evo ravno hotel prilepit ta isti posnetek katerega sem dobil na forumu kot odgovor.Po Srbiji se kar precej uporablja te napajalnike (no vsaj po trditvah članov) prav zaradi higienskih razlogov ker ptica ne more smetit te vode in se ne more v tej vodi kopati.Sedaj premišljujem tudi jaz da bi poskusil postopoma z uvajanjem teh napajalnikov vendar me je malce strah kak bi se obneslo.Ok mogoče bi pri mladih pticah šlo za starejše pa sem malo skeptičen saj so vajene odprtih napajalnikov in nerjavečih posod.
rado7rado- Član
Jaz bom tudi še 1x poskusila pri amazonki, ker z njo imam največ težav, enostavno vso vodo zmeče ven in ima potem skoz prazno. Bom pa poskusila s tistim za pse, ki ima precej večji nastavek, ji bom pa poleg tega še vedno vsaj 2x na dan dala pit iz inox posode za vsak slučaj.., pa da vidimo??
Gost- Gost
Lepo.Poročaj kako se bo obneslo kajti jaz bom to poskušal šele na spomlad ker mam neogrevan prostor (žal mi letos ni uspelo speljat centralnega ogrevanja) in je potem problem sploh ker so to majhni pretoki v tej cevki in potem takoj zamrzne.
rado7rado- Član
Ja po moje tudi, da okrog kroglice takoj zmrzne in potem ne prepušča več vode skoz..
Sem že hotela kupit en tak napajalnik za zajčke, ki ima zgornji del (flaško) kao kot termos, da ne zmrzuje, pa me niso prepričali - kaj mi nuca topla voda v flaški, če pa okrog kroglice zmrzne in ne priteče več ven
Sem že hotela kupit en tak napajalnik za zajčke, ki ima zgornji del (flaško) kao kot termos, da ne zmrzuje, pa me niso prepričali - kaj mi nuca topla voda v flaški, če pa okrog kroglice zmrzne in ne priteče več ven
Gost- Gost
Stran 1 od 1