tusiranje
4 posters
Stran 1 od 1
tusiranje
jaz bi pa vprasala za tele senegalske pobaline kolkrat na teden al mesec bi jih naj tusiral..pa kok jih posusit.slisala sm nekje da kr s fenom..da bi se pa kr tko naravno susila pa me je strah, ker je zima, poleti je vseeno vec stopinj kot pa pozimi....hvala za odgovor!!!!!!
senegalska papiga- Član
- Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29
Re: tusiranje
Naš Maxi se ne pusti da bi ga jaz tuširal,je pa res da ga nisem nikoli na to navajal.Ko mu zapaše,se kar temelito okopa v posodici za vodo.Kolikokrat?Lahko da se vsak dan,potem pa en teden nič,kuker mu paše.Ko pa se mora osušit,smo previdni da ne odpiramo oken v tistem času.
ČAO
ČAO
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Moje mnenje je ,da se ptica sama okopa kolikor ji pač paše,edino če resnično ne mara kopanja ,potem pride u poštev ročno tuširanje z razpršilom. Ampak od daleč in ne direktno v ptico , ampak nad njo tako da vodni pršič pada na njo.
Moja ninfa ni marala vode oz se ni sama kopala ,in sem jo jest na ta način tuširal 2 krat na teden in čez čas se je prou nastavljala razpršilu.V zimskem času je pa potrebno še paziti da ni voda mrzla in ni prepiha in mraza.
L.P.
Gape
Moja ninfa ni marala vode oz se ni sama kopala ,in sem jo jest na ta način tuširal 2 krat na teden in čez čas se je prou nastavljala razpršilu.V zimskem času je pa potrebno še paziti da ni voda mrzla in ni prepiha in mraza.
L.P.
Gape
gape- Član
- Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010
Jaz tudi še nimam senegalčka, tako da ne vem prav konkretno, pri ostalih papigah je pa tako, da amazonki moram menjavat vodo obvezno takrat, ko je ni v kletki, ker če vidi se gre takoj skopat oz bolj "noret" v vodo, ne glede na letni čas, ostalim, ki imajo napajalnike, pa dam posodo z vodo samo takrat kadar je res toplo. Sem pa na sejmu kupila eno tako šprucko (po sistemu škropilnice), ki je pod pritiskom, in dejansko iz vode ustvarja le meglico, tako da jih vsaj 2x na teden pošpricam s tem tudi po zimi, ker imam ponavadi precej zakurjeno v hiši, in se mi zdi da se jim zaradi vročine in suhega zraku rado lomi perje. Se pa tudi vse pustijo ali celo nastavljajo rosenju
Gost- Gost
.
najlepsa hvala za odgovore!!!
se pravi, da ne bo nic narobe ce ka tuskam 1-2 x na teden?
senegalska papiga- Član
.
najlepsa hvala za odgovore!!!
senegalska papiga- Član
nič ne bo narobe,samo pazi da ni prepiha in mraza.
gape- Član
- Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010
Da še jaz napišem katero okoli tuširanja.
Moj senegalček se ni navadil kopanja v ptičji kopalnici. Se pa gre namakat pod pipo, ko umivam njegovo posodo za vodo.
In to samo pod mrzlo. Če je malo mlačna, ne gre pod pipo. Ko sliši, da točim vodo je takoj na moji roki ter pod pipo, kjer najprej s kljunom preiskusi, če je voda dovolj mrzla. Če je po njegovem okusu, se najprej napoči s prsmi, preden zleze cel pod curek.
LP
Moj senegalček se ni navadil kopanja v ptičji kopalnici. Se pa gre namakat pod pipo, ko umivam njegovo posodo za vodo.
In to samo pod mrzlo. Če je malo mlačna, ne gre pod pipo. Ko sliši, da točim vodo je takoj na moji roki ter pod pipo, kjer najprej s kljunom preiskusi, če je voda dovolj mrzla. Če je po njegovem okusu, se najprej napoči s prsmi, preden zleze cel pod curek.
LP
pajdo- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 06/09/2011
Starost : 51
Stran 1 od 1