Izguba perja po vratu pri nimfi
2 posters
Stran 1 od 1
Izguba perja po vratu pri nimfi
Imam par nimf, ki so bile nekje pred dvemi leti pri bivšem lastniku v stanovanju. pri meni so poleti v volieri še z par nimfami in skobčevkami. Že kako leto nazaj je samica začela izgubljat perje po vratu in se ji to širi počasi navzdol. Kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok in kaj ukreniti. Je bil morda stres ob selitvi v voliero z več pticami? Pomanjkanje katerih hranil?
Najlepša hvala za odgovor.
Najlepša hvala za odgovor.
ribo- Član
- Število prispevkov : 28
Datum registracije : 14/02/2011
Starost : 60
Re: Izguba perja po vratu pri nimfi
Moj primer je bil tak: sprva sem imel 2 nimfi (samca in samico). Potem sem nekega lepega dne v gozdu v luknji v tleh zagledal nekaj premikajočega. Izkazalo se je, da je samica skobčevke. Vzel sem jo domov in jo dal v kletko z nimfami. Prve 14 dni ni bilo problemov, potem pa sem opazil, da je skobčevka postala napadalna do obeh nimf. Po kakšnem tednu dni sem na eni nimfi opazil pomanjkanje perja na vratu. Takoj sem zaslutil, da ji skobčevka puli perje, zato sem slednjo prestavil v drugo kletko. Od takrat naprej ni več problemov.
Žaba- Novi član
- Število prispevkov : 4
Datum registracije : 19/12/2012
Starost : 36
Hm, tukaj pri moji nebi rekla, da soji skobčevke kaj naredile, ker bi potem tudi drugim. Pa skobčevka to naredi tako da se npr. vsede na grlico-sploh mladiča in ga kljuva po glavi..
Tu je moral biti šok ob selitvi, ker ta par nimf je prej skozi živel v stanovanju- brez pretresov. Če bi bil vzrok isti kot pri tebi, bi se že zdavnaj obrasla, saj sta zdaj spet sama, pa se ne......Ne vem, pravijo, da ko enkrat začne papiga izgublajt perje , se težko spet operi...
Tu je moral biti šok ob selitvi, ker ta par nimf je prej skozi živel v stanovanju- brez pretresov. Če bi bil vzrok isti kot pri tebi, bi se že zdavnaj obrasla, saj sta zdaj spet sama, pa se ne......Ne vem, pravijo, da ko enkrat začne papiga izgublajt perje , se težko spet operi...
ribo- Član
Po moje ji je skobčevka hotela samčka prevzet
ribo- Član
Stran 1 od 1