PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oponašanje

4 posters

Go down

Oponašanje Empty Oponašanje

Objavlja  Kleme Tor 12 Mar 2013, 09:51

Pozdravljeni,
pri nas v družini je novinec ročno hranjen samček senegalske papige.Zanima me kako je z oponašanjem govora pri teh papigah.Nekje sem zasledil, da so kar dobri govorci, spet drugje da slabi pa me zanima kako so kaj vaši senegalci z govorjenjem in pri koliki starosti ptico začeti učiti oponašanja.Vem, da to zahteva kar precej truda toda kdaj začeti.
Kleme
Kleme
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 6
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Oponašanje Empty Re: Oponašanje

Objavlja  gape Tor 12 Mar 2013, 10:13

Baje so kar dobri govorci,niso glih sivi žakoji ampak so med bolšimi.Tko sem jest seznanjen,ne morem pa trditi, ker je moj še premlad .Malo se mi zdi, da že oponaša naglas ,ko ima svoj trenutek. Kar se pa tiče starosti za učenje ,je pa po mojem , čim bol zgodaj. Res pa je ,da še nisem zasledil tudi na you tubu kakega, ki bi izjemno veliko in razločno govoril.
gape
gape
Član
Član

Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lekovec Sre 13 Mar 2013, 01:52

KLEME;

Moj Maxi je star leto in pol in ponovi recimo deset besed,res pa je,da še niso vse izpiljene. smejanje

GAPE;

Tvoj obrat že čist obvladava,sva pa na pol poti,da se na besedo uleže na hrbet.Vsak dan sem bolj presenečen kok hitro je učljiv. zelo vesel
lekovec
lekovec
Član
Član

Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kleme Sre 13 Mar 2013, 06:18

Ja saj tudi jaz sem gledal na youtubu in ni nobenega prav zgovornega, zato me je zanimalo. No ja kakšno besedo ga bomo že naučili je pa drugače zelo zanimiv. Res pravi klovn.
Kleme
Kleme
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  gape Sre 13 Mar 2013, 09:39

Ja so zelo učljivi.če prav je moj še zelo mladič (4mesce) in je še mal svojeglav, ampak počasi napredujeva. Na ker način ga pa učiš da gre na hrbet? Ker mojga dam na hrbet pa se še ne zna nazaj na nohge postavt , kr brca k kojn , mu morm pol pomagat da se nazaj obrne. Sicer ga še mal privajam v to vajo ker hočem da bo najprej obrat znal u nulo , da nebi pol kej pomešou. Ker včasih mu sploh nč ne rečm in se obrne , ker misl da bo dobil nagrado ,pol me pa čudn gleda k mu je ne dam in ga ne pohvalm z besedo in klikom.
gape
gape
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  gape Sre 13 Mar 2013, 09:41

Kleme kok je pa star tvoj senegalc,če ni skrivnost?
gape
gape
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kleme Sre 13 Mar 2013, 09:58

Star je komaj 3 mesece, pri nas pa je šele en teden.
Kleme
Kleme
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  lekovec Sre 13 Mar 2013, 22:22

Ej vidva senegalca,mam občutek da je moj Maxi bol dovzeten za učenje zdele,kot pa takrat ko je bil star kot vajina asa.In Gape tudi moj se obrne kar sam od sebe,ko bi rad pribolšek sledi obrat in pričakovanje nagrade.Če se le da,jo dobi, da se ne bo obraču kr brez veze.Prav zaradi tega samosvojega obračanja dvomim da sploh kaj naredi na določen ukaz,ampak ima naštuderanega skrbnika in že na mimiko telesa-ust nared pričakovano.Probaj ob pričakovanem obratu izreči drugo-čist mim besedo in rezultat bo vseeno obrat.Če se dobr spomnim,je že kar nekaj časa nazaj ALOJZIJ napisal, da se papige ne da naučit,da bi na glasovni ukaz izvrševal naše želje(ALOJZIJ,ČE SEM NAROBE INTERPRETIRAL,SE OPRAVIČUJEM).Jaz naprimer naredim določen gib brez besed in naredi obrat.Tudi to da leže,mu bolj laufa če nakažem svojo željo kot pa če jo izrečem.
Glede vaje da se uleže je pa tko da se že zelo velikokrat kar sam uleže,jest pa potem samo to stvar malo bolj poteciram in mu v ležečem položaju dam pribolšek.
Senegalska papiga
lekovec
lekovec
Član
Član

Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  gape Čet 14 Mar 2013, 09:47

Ja to glede starosti se mi zdi , da bi moral mogoč mal počakat,no ne počakat ampak bol intenzivno začet tam pri ca 1 letu. Zdaj ko je še mlad oz mulo se ga pa skozi igro malo privaja na glavno delo.
So pa v nekaterih posnetkih lepo razložil , da naj bi se začeli učiti trike že zelo zgodaj oz ko je še mladič ,skozi igro in potem to hitreje dojamejo. Je pa res , da so nekateri triki zelo lahki nekateri pa zahtevni in rabiš veliko več truda in potrpljenja.
gape
gape
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  senegalska papiga Pet 15 Mar 2013, 08:27

ja jaz sem ga začela učit že od samega začetka..najprej je začel cmokat pa lupčke pošilat in žvižgat in pol sem vztrajala in je čez kak dober mesec začel govorit svoje in moje ime(je pa odvisno tudi veliko od talenta, ki ga majo ptice za govorenje) Z vstrajnostjo vama bo sigurno uspelo ponavljat 2-3 besede, če pa ima velik talent pa lahko celo zapoje kakšno pesmico ali pa govori celo stavke mižikanje Senegalska papiga mižikanje
senegalska papiga
senegalska papiga
Član
Član

Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down