Oponašanje
4 posters
Stran 1 od 1
Oponašanje
Pozdravljeni,
pri nas v družini je novinec ročno hranjen samček senegalske papige.Zanima me kako je z oponašanjem govora pri teh papigah.Nekje sem zasledil, da so kar dobri govorci, spet drugje da slabi pa me zanima kako so kaj vaši senegalci z govorjenjem in pri koliki starosti ptico začeti učiti oponašanja.Vem, da to zahteva kar precej truda toda kdaj začeti.
pri nas v družini je novinec ročno hranjen samček senegalske papige.Zanima me kako je z oponašanjem govora pri teh papigah.Nekje sem zasledil, da so kar dobri govorci, spet drugje da slabi pa me zanima kako so kaj vaši senegalci z govorjenjem in pri koliki starosti ptico začeti učiti oponašanja.Vem, da to zahteva kar precej truda toda kdaj začeti.
Kleme- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 48
Re: Oponašanje
Baje so kar dobri govorci,niso glih sivi žakoji ampak so med bolšimi.Tko sem jest seznanjen,ne morem pa trditi, ker je moj še premlad .Malo se mi zdi, da že oponaša naglas ,ko ima svoj trenutek. Kar se pa tiče starosti za učenje ,je pa po mojem , čim bol zgodaj. Res pa je ,da še nisem zasledil tudi na you tubu kakega, ki bi izjemno veliko in razločno govoril.
gape- Član
- Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010
KLEME;
Moj Maxi je star leto in pol in ponovi recimo deset besed,res pa je,da še niso vse izpiljene.
GAPE;
Tvoj obrat že čist obvladava,sva pa na pol poti,da se na besedo uleže na hrbet.Vsak dan sem bolj presenečen kok hitro je učljiv.
Moj Maxi je star leto in pol in ponovi recimo deset besed,res pa je,da še niso vse izpiljene.
GAPE;
Tvoj obrat že čist obvladava,sva pa na pol poti,da se na besedo uleže na hrbet.Vsak dan sem bolj presenečen kok hitro je učljiv.
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Ja saj tudi jaz sem gledal na youtubu in ni nobenega prav zgovornega, zato me je zanimalo. No ja kakšno besedo ga bomo že naučili je pa drugače zelo zanimiv. Res pravi klovn.
Kleme- Novi član
Ja so zelo učljivi.če prav je moj še zelo mladič (4mesce) in je še mal svojeglav, ampak počasi napredujeva. Na ker način ga pa učiš da gre na hrbet? Ker mojga dam na hrbet pa se še ne zna nazaj na nohge postavt , kr brca k kojn , mu morm pol pomagat da se nazaj obrne. Sicer ga še mal privajam v to vajo ker hočem da bo najprej obrat znal u nulo , da nebi pol kej pomešou. Ker včasih mu sploh nč ne rečm in se obrne , ker misl da bo dobil nagrado ,pol me pa čudn gleda k mu je ne dam in ga ne pohvalm z besedo in klikom.
gape- Član
Kleme kok je pa star tvoj senegalc,če ni skrivnost?
gape- Član
Star je komaj 3 mesece, pri nas pa je šele en teden.
Kleme- Novi član
Ej vidva senegalca,mam občutek da je moj Maxi bol dovzeten za učenje zdele,kot pa takrat ko je bil star kot vajina asa.In Gape tudi moj se obrne kar sam od sebe,ko bi rad pribolšek sledi obrat in pričakovanje nagrade.Če se le da,jo dobi, da se ne bo obraču kr brez veze.Prav zaradi tega samosvojega obračanja dvomim da sploh kaj naredi na določen ukaz,ampak ima naštuderanega skrbnika in že na mimiko telesa-ust nared pričakovano.Probaj ob pričakovanem obratu izreči drugo-čist mim besedo in rezultat bo vseeno obrat.Če se dobr spomnim,je že kar nekaj časa nazaj ALOJZIJ napisal, da se papige ne da naučit,da bi na glasovni ukaz izvrševal naše želje(ALOJZIJ,ČE SEM NAROBE INTERPRETIRAL,SE OPRAVIČUJEM).Jaz naprimer naredim določen gib brez besed in naredi obrat.Tudi to da leže,mu bolj laufa če nakažem svojo željo kot pa če jo izrečem.
Glede vaje da se uleže je pa tko da se že zelo velikokrat kar sam uleže,jest pa potem samo to stvar malo bolj poteciram in mu v ležečem položaju dam pribolšek.
Glede vaje da se uleže je pa tko da se že zelo velikokrat kar sam uleže,jest pa potem samo to stvar malo bolj poteciram in mu v ležečem položaju dam pribolšek.
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Ja to glede starosti se mi zdi , da bi moral mogoč mal počakat,no ne počakat ampak bol intenzivno začet tam pri ca 1 letu. Zdaj ko je še mlad oz mulo se ga pa skozi igro malo privaja na glavno delo.
So pa v nekaterih posnetkih lepo razložil , da naj bi se začeli učiti trike že zelo zgodaj oz ko je še mladič ,skozi igro in potem to hitreje dojamejo. Je pa res , da so nekateri triki zelo lahki nekateri pa zahtevni in rabiš veliko več truda in potrpljenja.
So pa v nekaterih posnetkih lepo razložil , da naj bi se začeli učiti trike že zelo zgodaj oz ko je še mladič ,skozi igro in potem to hitreje dojamejo. Je pa res , da so nekateri triki zelo lahki nekateri pa zahtevni in rabiš veliko več truda in potrpljenja.
gape- Član
ja jaz sem ga začela učit že od samega začetka..najprej je začel cmokat pa lupčke pošilat in žvižgat in pol sem vztrajala in je čez kak dober mesec začel govorit svoje in moje ime(je pa odvisno tudi veliko od talenta, ki ga majo ptice za govorenje) Z vstrajnostjo vama bo sigurno uspelo ponavljat 2-3 besede, če pa ima velik talent pa lahko celo zapoje kakšno pesmico ali pa govori celo stavke
senegalska papiga- Član
- Število prispevkov : 36
Datum registracije : 22/07/2012
Starost : 29
Stran 1 od 1